ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ελένη Γερασιμίδου: Κάηκε το σπίτι της στην Παλλήνη. Όσα είπε στην κάμερα

Papadakis Press Μιχάλης Αρχοντίδης

Στην κάμερα του Alpha μίλησε η Ελένη Γερασιμίδου από την Παλλήνη, όπου ζούσε μέχρι τη στιγμή που οι καπνοί πύκνωσαν από τη φωτιά που συνεχίζει να μαίνεται στην περιοχή της Πεντέλης. Η Ελένη Γερασιμίδου μπροστά στους «κόπους μίας ζωής», όπως αποκάλεσε το σπίτι όπου ζει με τον σύζυγό της, Αντώνη Ξένο, μίλησε για την καταστροφή που υπέστη αυτό από τη φωτιά, καταγγέλλοντας παράλληλα ότι μέχρι την ώρα που μιλούσε στην κάμερα της εκπομπής Alpha Τώρα, δεν είχε εμφανιστεί όχημα της πυροσβεστικής υπηρεσίας στο σημείο.

«Σήμερα το πρωί στις 4 μας έπνιξε ο καπνός και φύγαμε μετά από απαίτηση της κόρης μας», είπε αρχικά η Ελένη Γερασιμίδου. Λίγη ώρα αργότερα, τα ξημερώματα της Τετάρτης 20 Ιουλίου, το σπίτι της στην Παλλήνη το έγλειφαν οι φλόγες της φωτιάς.

«Και σε λίγη ώρα με πήρε μια γειτόνισσα που παρέμεινε εδώ, ενώ θέλαμε να την πάρουμε μαζί και μας είπε το σπίτι σας καίγεται. Δεν μπορέσαμε να έρθουμε εδώ, δεν μας αφήνανε, ήταν 18 πυροσβεστικά στη Μαραθώνος έξω από τη ΒΙΑΝΕΞ, δεν αντιλέγω εντάξει, αλλά υπάρχουν κι αλλού ανάγκες», πρόσθεσε η ηθοποιός.

«Τους πήραμε τηλέφωνο, τίποτα. Μέχρι τώρα ένα πυροσβεστικό δεν ήρθε», συμπλήρωσε η Ελένη Γερασιμίδου που αναφέρθηκε ονομαστικά στη συνέχεια στον πρόεδρο του Κοινοτικού Συμβουλίου Παλλήνης, Νικόλαο Κούτρα, για τη συμβολή του στην κατάσβεση της φωτιάς, αλλά και στους «συντρόφους της» που έδωσαν το «παρών» στην περιοχή βοηθώντας κι εκείνοι στο έργο της κατάσβεσης.

«Βοήθησε ο Πρόεδρος της περιοχής που είναι πάντα πρόθυμος και με συγχωρείτε δεν ψάχνω την ευκαιρία να το πω, αλλά όλοι μου οι σύντροφοι. Όλοι είναι εδώ με το σύνθημα ”ο λαός σώζει το λαό” και αυτό είναι αλήθεια. Ο κύριος Κούτρας δεν είναι σύντροφός μου, αλλά είναι ένας πολύ σπουδαίος άνθρωπος που ήρθε εδώ και έκανε ό,τι μπορούσε, έφερε την υδροφόρα μετά από ώρα που δεν ήθελε να έρθει», δήλωσε χαρακτηριστικά η Ελένη Γερασιμίδου.

Ασκώντας κριτική στην πολιτική του κράτους σε σχέση με τις πυρκαγιές η Ελένη Γερασιμίδου πρόσθεσε: «Είναι ας καούνε, αυτή η ανάλγητη πολιτική πρέπει να τελειώνει. Και θα τελειώσει μόνο με τον κόσμο. Μόνη της δεν τελειώνει, ούτε με ένα δύο άτομα».

Στη συνέχεια η ηθοποιός έδειξε το σπίτι της στην κάμερα της εκπομπής και σημείωσε ότι «δεν είναι πλέον κατοικήσιμο». Όπως είπε ίσως έχει γλιτώσει το υπόγειο του σπιτιού. «Όλα είναι κατεστραμμένα, ρούχα, βιβλία. Αυτό μας πονάει πάρα πολύ. Στο ισόγειο είναι ένας χώρος που καθόμαστε. Πώς είναι μη το συζητάτε, είναι όλα κατάμαυρα», σημείωσε η Ελένη Γερασιμίδου.

«Πρέπει να έρθει πραγματογνώμονας για να μας πει αν μπορούμε να κατοικήσουμε. Έχει υποστεί τεράστιες ζημιές. Είναι οι κόποι μίας ζωής. Και η ανταπόκριση σας είπα από πού είναι», τόνισε η ηθοποιός και επεσήμανε πως ούτε ο δήμαρχος της περιοχής έχει ανταποκριθεί στα καλέσματα για βοήθεια, ούτε η πυροσβεστική, ούτε και η πολιτική προστασία. «Για όλο τον κόσμο, δεν μιλάω μόνο για μένα», εξήγησε στη συνέχεια η Ελένη Γερασιμίδου.