ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκλογές 2023: 13 στιγμές cringe και δέους που έγιναν viral

Alexandros Michailidis / SOOC

Με μεγάλη νίκη της Νέας Δημοκρατίας έκλεισαν οι εκλογές της 21ης Μαΐου, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να πανηγυρίζει και να στοχεύει στην αυτοδυναμία.

Ανάμεσα σε πολιτικές αναλύσεις, τηλεοπτικούς και καφενειακούς τσακωμούς, νικητές και χαμένους, οι φετινές εκλογές είχαν όπως κάθε φορά και μερικές αξιομνημόνευτες στιγμές που θα σε βάλουν σε ένα συναισθηματικό roller coaster. Από το cringe μέχρι το awwww, μία ψήφος δρόμος. 

Τον γύρο του διαδικτύου κάνουν οι νύφες που πήγαν να ψηφίσουν με το νυφικό. Με τη wedding season να έχει μπει δυναμικά, αν έχεις κλείσει την 21η Μαΐου ως ημερομηνία γάμου, δεν γίνεται να αλλάξεις πλάνο τελευταία στιγμή. Έτσι, δύο ζευγάρια σε Χανιά και Σέρρες, παντρεύτηκαν και στη συνέχεις άσκησαν και το εκλογικό τους δικαίωμα. Ήταν δίκαιο και έγιναν viral.

Τη σκυτάλη παίρνουν οι μεγαλύτεροι ψηφοφόροι που κάπως μάλλον έχουν κουραστεί/βαρεθεί να ψηφίζουν και να μην βλέπουν προκοπή. Μια γιαγιά στις Σέρρες ελπίζει να είναι αυτή η τελευταία φορά που πάει στις κάλπες, ενώ κι ένας 98χρονος παππούς πιστεύει ότι του μένει άλλη μια ψήφος σε αυτή τη ζωή.

εκλογές Nick Paleologos / SOOC

Πάνος Καμμένος και Γιάνης Βαρουφάκης ποζάρουν με τρόπο που δεν γίνεται να περάσει απαρατήρητος.

Ο πρώην Υπουργός Εθνικής Άμυνας χρησιμοποιεί το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ για χαρτοπετσέτα και έστειλε το δικό του μήνυμα σε ψηφοφόρους και εορτάζοντες: «Χρόνια πολλά στην αγάπη μου, την Έλενα μου, ο Belmondo με παπιγιόν τρώει πατάτες ευτυχώς έχουμε χαρτοπετσέτες ΠΑΣΟΚ….»

Ο Γιάνης Βαρουφάκης με τη σειρά του ποζάρει δίπλα σε σχολική επιγραφή με τον στίχο του Κάλβου, «Θέλει Αρετήν και Τόλμην η Ελευθερία», κοιτάζοντας όλο νόημα τον φωτογραφικό φακό. Εικόνα – πρόκληση για τους ψηφοφόρους του Μέρα25.

Εκλογές Aris Oikonomou / SOOC

Στις πιο ελπιδοφόρες και συμβολικές στιγμές των εκλογών, ήταν όλα τα στιγμιότυπα στα οποία πρωταγωνιστούν παιδιά ή και νέοι. Ίσως οι εικόνες της επόμενης γενιάς να βαρύνουν αυτή τη φορά τους πολιτικούς αρχηγούς με τις ευθύνες του αύριο και να τις αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά και με υπευθυνότητα.

Alexandros Michailidis / SOOC

Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Giannis Dimitropoulos / SOOC

Με κομματικές τούρτες αποφάσισε να γλυκάνει τους πελάτες του ένα ζαχαροπλαστείο στη Θεσσαλονίκη. Όπως θα δείτε και από το βίντεο που προβλήθηκε στο OPEN, αυτό το άτυπο exit poll αποδείχτηκε προφητικό, αφού η τούρτα Νέα Δημοκρατία με γεύση cookies, είχε βγει sold out.

Τα αυτοσχέδια exit polls συνεχίστηκαν και σε έναν ακόμα φούρνο, αυτή τη φορά στην Κοζάνη. Ο κύριος Γιάννης στήνει εδώ και πολλά χρόνια το δικό του «κτι» και όπως λέει και ο ίδιος, τα αποτελέσματα που βγάζει είναι πάντα έγκυρα με απόκλιση μία μονάδα.

Θα κλείσουμε με τον ορισμό του «πειράγματος» και το απαύγασμα του χιούμορ: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ψήφισε με τον γιο και την κόρη του. Όταν όμως βλέπει πως ο γιος του αργεί να βγει από το παραβάν, σκέφτεται φωναχτά: «Ελπίζω να σκέφτεται μόνο τους σταυρούς». Να πέσει το βίντεο.