ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Έφη Αχτσιόγλου: Πέρασε μία εβδομάδα στο νοσοκομείο. Το μήνυμά της

Papadakis Press Γιώργος Παπαδάκης

Με ένα μακροσκελές Instagram Story της ενημέρωσε η Έφη Αχτσιόγλου τους followers της για την περιπέτεια της υγείας της. Η βουλεύτρια της Νέας Αριστεράς, πέρασε μία εβδομάδα στο νοσοκομείο Αλεξάνδρα και θέλησε με αυτόν τον τρόπο να ευχαριστήσει τους γιατρούς αλλά και το προσωπικό του νοσοκομείου.

Η Έφη Αχτσιόγλου αναγκάστηκε να νοσηλευτεί για μία εβδομάδα λόγω μίας επίμονης ίωσης και των επιπλοκών της, όπως έγραψε. «Μετά από μία εβδομάδα νοσηλείας στο νοσοκομείο “Αλεξάνδρα”, λόγω μία επίμονης ίωσης και διάφορων επιπλοκών, νιώθω την ανάγκη να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου και τον θαυμασμό μου στις/ στους γιατρούς και τις/ τους νοσηλεύτριες- ές και όλο το προσωπικό του νοσοκομείο», ανέφερε αρχικά στο Instagram Story της, η Έφη Αχτσιόγλου.

Η πολιτικός μίλησε στη συνέχεια για την ανάγκη να ενισχυθεί το σύστημα δημόσιας υγείας στην Ελλάδα, από το κράτος.

«Εργαζόμενοι επιστήμονες δίνουν πραγματικά όλο τους τον εαυτό, ξεπερνώντας συχνά τα ανθρώπινα όρια για να μας στηρίξουν, κάτω από εξαιρετικά περιοριστικές συνθήκες. Τα νοσοκομεία μας, η δημόσια υγεία είναι το στήριγμά μας. Η ενίσχυσή τους από το κράτος με προσωπικό, καλύτερους μισθούς, υποδομές μάς αφορά όλους», έγραψε μεταξύ άλλων η Έφη Αχτσιόγλου στο Instagram Story που θα δεις παρακάτω.

Έφη Αχτσιόγλου Instagram,com/effie.achtsioglou

«Και μπορεί, όταν είμαστε καλά, να μας απασχολεί το ζήτημα περισσότερο ή λιγότερο θεωρητικά, όταν όμως βρεθούμε στη δύσκολη στιγμή καταλαβαίνουμε πόσο άμεσα συνδεδεμένο είναι με τη ζωή μας», κατέληξε η Έφη Αχτσιόγλου στην ανάρτησή της που δημοσίευσε και στο προφίλ της στο Facebook, την Τρίτη, 9 Απριλίου.

Η Έφη Αχτσιόγλου γεννήθηκε το 1985 στα Γιαννιτσά του νομού Πέλλας, όπου και μεγάλωσε και ολοκλήρωσε με άριστα τις εγκύκλιες σπουδές της. Ολοκλήρωσε με άριστα τις προπτυχιακές σπουδές της στη Νομική Σχολή του ΑΠΘ και το 2009 απέκτησε το μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης στο Δημόσιο Δίκαιο και τις Πολιτικές Επιστήμες από την ίδια σχολή. Εργάστηκε με ερευνητική υποτροφία στο Κέντρο Διεθνούς και Ευρωπαϊκού Οικονομικού Δικαίου, ενώ το 2014, ολοκλήρωσε ως υπότροφος του ΙΚΥ τη συγγραφή της διδακτορικής της διατριβής στο Εργατικό Δίκαιο, υπό την επίβλεψη του καθηγητή Άρη Καζάκου. Ως επί πτυχίω φοιτήτρια της Νομικής, ξεκίνησε τη δραστηριότητά της στην πολιτική.

Το 2016, σε ηλικία 31 ετών, ορκίστηκε Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης στην κυβέρνηση Αλέξη Τσίπρα. Παρέμεινε στον ΣΥΡΙΖΑ και διεκδίκησε την προεδρία του κόμματος μετά τις εκλογές του 2023. Αργότερα αποχώρησε μαζί με άλλα μέλη του κόμματος από τον ΣΥΡΙΖΑ και δημιούργησαν τη Νέα Αριστερά.

Η Έφη Αχτσιόγλου έχει αποκτήσει έναν γιο, τον Άρη, από τη σχέση της με τον Δημήτρη Τζανακόπουλο. Σε συνέντευξή της στο ”Happy Day” είχε μιλήσει για την επιθυμία της να γίνει μητέρα. «Μου προέκυψε ως επιθυμία να γίνω μάνα αλλά το τι σημαίνει επιθυμία το έζησα από τη στιγμή που το βίωσα και μετά. Είναι μια πολύ μεγάλη πρόκληση και και κάτι που η κοινωνία ασκεί μεγάλη πίεση στις μητέρες σήμερα. Πρέπει να αφήνουμε τις γυναίκες να κάνουν η κάθε μια τις επιλογές της. Ο γιος μου είναι 15 μηνών και είναι πολύ ζωηρός και χαρούμενος. Ανεβαίνει στα τραπέζια, θέλει να τα δοκιμάσει όλα. Είμαι άυπνη ενάμιση χρόνο αλλά πιστεύω ότι τη δύναμη τη βρίσκουμε».