ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Διονύσης Σαββόπουλος: Τα νεότερα για την κατάσταση της υγείας του

Papadakis Press Βαγγέλης Γκικόπουλος

Στο νοσοκομείο νοσηλεύεται τις τελευταίες μέρες ο τραγουδοποιός Διονύσης Σαββόπουλος. Σύμφωνα με την εφημερίδα Απογευματινή, ο σπουδαίος καλλιτέχνης νοσεί με κορονοΐο και λόγω υποκείμενων νοσημάτων, εισήχθη σε ιδιωτικό νοσοκομείο. Οι γιατροί έκριναν απαραίτητη την εισαγωγή του, καθώς η κατάσταση υγείας του ήταν ήδη επιβαρυμένη.

«Η υγεία του 78χρονου Διονύση Σαββόπουλου επιδεινώθηκε ραγδαία», αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα και προσθέτει: «με τους θεράποντες γιατρούς να καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να τον κρατήσουν στη ζωή». Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα ο Διονύσης Σαββόπουλος νοσεί για τρίτη φορά με κορονοϊό. Αρχικά κόλλησε τον Ιούλιο του 2022 και στη συνέχεια νόσησε ξανά τον Δεκέμβριο.

Τότε μάλιστα είχαν αναβληθεί λόγω της νόσησής του και οι συναυλίες που είχε προγραμματίσει στο Μέγαρο Μουσικής με τίτλο «Γεννήθηκα στη Σαλονίκη».

«Συγγνώμη. Σαν να ‘φαγα μαχαιριά κατάστηθα. Όλα ήταν έτοιμα και μια μέρα πριν την generale με έριξε κάτω αυτός ο covid! Απ’ το κοινό που μπορεί να απογοητεύτηκε καθώς του χάλασα το σαββατοκύριακο, ζητώ -μαραζωμένος- συγγνώμη. Δεν το θελα. Απ’ το Μέγαρο Μουσικής για την ανατροπή του προγράμματος ζητώ συγγνώμη επίσης.

Περιμένοντας τις νέες ημερομηνίες θέλω να ζητήσω συγγνώμη και από όλους τους συνεργάτες που τόσες μέρες παλεύουμε για να φτιάξουμε κάτι ωραίο και καλό: από τον φίλο Μίλτο Λογιάδη, απ’ τους λαμπρούς χορωδούς του Δήμου της Αθήνας και βέβαια, απ’ τη αγαπημένη μου ιστορική συμφωνική ορχ. της Ελλ. Ραδιοφωνίας. Συγγνώμη Κατερίνα. Συγγνώμη Φώτη. Δικός σας, Διονύσης Σαββόπουλος», έγραφε τότε στο προφίλ του στο Facebook.

Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, η κατάσταση της υγείας του είναι σοβαρή, χωρίς ωστόσο ο καλλιτέχνης να έχει διασωληνωθεί. Την τρίτη φορά που ο Διονύσης Σαββόπουλος νόσησε με Covid, προκλήθηκε σοβαρό αναπνευστικό πρόβλημα, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο νοσοκομείο Μητέρα, όπου νοσηλεύεται από την περασμένη Παρασκευή 21 Απριλίου 2023.

Στο Πρωινό του ΑΝΤ1 ωστόσο, η δημοσιογράφος Φαίη Φώτου, διέψευσε ότι η κατάσταση της υγείας του είναι κρίσιμη. «Οι γιατροί φοβήθηκαν για την κατάσταση της υγείας του και τον συμβούλευσαν να νοσηλευτεί. Όμως τα πράγματα πάνε καλύτερα, δεν ισχύουν τα δημοσιεύματα ότι είναι σοβαρή η κατάσταση του, έχει δεχτεί πάρα πολλά μηνύματα, η οικογένεια του δέχεται συμπαράσταση από τον κόσμο αναμένεται λοιπόν σήμερα να πάρει εξιτήριο και η υγεία του βαίνει καλώς. Τίποτα από τα δημοσιεύματα δεν ισχύει είναι μία χαρά η υγεία του», ανέφερε χαρακτηριστικά η δημοσιογράφος.