ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Charlee Corra: Γόνος της Disney έκανε coming out ως transgender για τον πιο σωστό λόγο

Facebook.com/Charlie A. Corra

Η Disney δεν διανύει την καλύτερη ή λιγότερο αμφιλεγόμενη της περίοδο τελευταία στις ΗΠΑ. Κι αυτό γιατί παρέμεινε για καιρό σιωπηλή απέναντι στον νόμο “Don’t Say Gay” που πέρασε από τη γερουσία της Florida, σύμφωνα με τον οποίο απαγορεύεται οποιαδήποτε εκπαιδευτική αναφορά στον σεξουαλικό προσανατολισμό ή την ταυτότητα φύλου στο νηπιαγωγείο και στις πρώτες, τρεις τάξεις του δημοτικού σχολείου. Αυτή η σιωπή εκτός από αρνητική κριτική για τη Disney, έφερε και το δημόσιο coming out ενός μέλους της οικογένειας Disney στους Los Angeles Times. Πρόκειται για το/τους Charlee Corra, σύμφωνα με τις αντωνυμίες που έχει επιλέξει.

«Είχα πολύ λίγα ανοιχτά ομοφυλόφιλα πρότυπα», είπε το θετό παιδί του Roy P. Disney (είναι γιος του ανηψιού του Walt Disney, Roy E. Disney) στη συνέντευξη του, για τη σημασία της εκπροσώπησης των ΛΟΑΤΚΙ + ατόμων. «Και βέβαια, δεν είχα κανένα trans ή nonbinary πρότυπο. Δεν έβλεπα τον εαυτό μου να καθρεφτίζεται σε κανέναν και αυτό με έκανε να νιώθω ότι κάτι είναι λάθος σε μένα», πρόσθεσε το/οι Charlee Corra.

Το πρώτο coming out είχε έρθει ιδιωτικά προς την οικογένεια του/των το 2018. Αν και είχε όλη την αγάπη και την υποστήριξη των γονιών του/των το θέμα της έλλειψης εκπροσώπησης ήταν ένα μόνιμο αγκάθι.

Το/οι Charlee Corra διδάσκει βιολογία και περιβαλλοντική φυσική σε γυμνάσιο και με αυτήν την ιδιότητα μίλησε επίσης για τις επιπτώσεις που θα έχει ο νόμος που πέρασε πρόσφατα, στους μαθητές που είναι μέλη της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας.

Όπως ανέφερε, οι ΛΟΑΤΚΙ+ μαθητές αντιμετωπίζουν συχνά bullying, κατάθλιψη, άγχος. «Και μετά βάζουν κάτι σαν αυτό τον νόμο στην εξίσωση; Δεν μπορούν να μάθουν για την κοινότητά τους και την ιστορία της στο σχολείο ή να κάνουν τα αθλήματα και να χρησιμοποιούν τις τουαλέτες που θέλουν να χρησιμοποιούν;», αναρωτήθηκε.

Το/οι Charlee Corra παραδέχτηκε ότι νιώθει πως δεν κάνει αρκετά για να βοηθήσει. «Νιώθω ότι θα μπορούσα να κάνω παραπάνω», είπε, αλλά η οικογένεια του έκανε μία μεγάλη δωρεά στον οργανισμό για τα ανθρώπινα δικαιώματα Human Rights Campaign, με αφορμή την παρατεταμένη «σιωπή» της Disney για τον νόμο.

Η οικογένεια του/ των Charlee Corra, συμπεριλαμβανομένου του Roy P. Disney και της μητέρας του/των, Sheri, ανακοίνωσαν ότι θα προσφέρουν 500 χιλιάδες δολάρια στον οργανισμό. Η δέσμευση αυτή ήρθε αφού το/οι Charlee Corra ανακοίνωσε ότι θα προσφέρει τα μισά στο HRC στο ετήσιο γκαλά του οργανισμού. Επίσης ήρθε αφού ο οργανισμός αρνήθηκε μία δωρεά ύψους 5 εκατομμυρίων δολαρίων από την εταιρεία Disney ζητώντας της να κάνει περισσότερα από το να τον ενισχύσει οικονομικά για το ζήτημα.

 

«Η ισότητα έχει μεγάλη σημασία για εμάς ειδικά αφού το παιδί μας, Charlee, είναι transgender και περήφανο μέλος της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας», είπε σχετικά ο Roy P. Disney. «Έχω ένα trans παιδί και αγαπώ το παιδί μου ό,τι κι αν γίνει», πρόσθετε η μητέρα του/των Charlee μιλώντας στους The Times.

Ο CEO της Disney, Bob Chapek εξέδωσε ανακοίνωση για να απολογηθεί για τη «σιωπή» της εταιρείας, απευθυνόμενος στους εργαζόμενούς του, τον περασμένο Μάρτιο. «Χρειαζόσασταν να είμαι ένας πιο δυνατός σύμμαχος στον αγώνα για ίσα δικαιώματα και σας απογοήτευσα. Ζητώ συγγνώμη γι’ αυτό», ανέφερε μεταξύ άλλων.