ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μπουνιές, κλωτσιές, βιασμοί ανηλίκων: Δεν πείθει κανέναν η απολογία του Diddy μετά το βίντεο του CNN

Chris Pizzello/Invision/AP

O Diddy έπρεπε να απολογηθεί. Το έκανε με τον χειρότερο τρόπο. Γιατί ανήκει και στο χειρότερο είδος άνδρα, αυτό που ξυλοφορτώνει άγρια τη σύντροφό του, όταν προσπαθεί να τον χωρίσει και να φύγει μακριά του. Είναι κακοποιητής.

Ο Diddy αναγκάστηκε να απολογηθεί με βίντεο στο Instagram

 Όλος ο κόσμος είδε το βίντεο με πλάνα από τη CCTV κάμερα την ώρα που επιτίθεται άγρια (την αρπάζει άγρια, την πετάει κάτω, την σέρνει και κλωτσάει την πρώην του) στην πρώτην σύντροφό του, τραγουδίστρια Cassie, στον διάδρομο ενός ξενοδοχείου το 2016.

Diddy Hotel Security Camera Video/CNN via AP

Δημοσιεύτηκε από το CNN αποκλειστικά και μπορείς να το δεις εδώ. Τώρα λέει ότι αισθάνεται αηδιασμένος με το θέαμα αυτό. Πριν λίγους μήνες όμως δεν «θυμόταν» καν ότι έδειρε την πρώην του.

Είχε εκδώσει ανακοίνωση, που μιλούσε για δολοφονία χαρακτήρα από άτομα που ήθελαν απλά χρήματα και διέδιδαν ψεύδη για δήθεν κακοποίηση (αυτό συνέβη στις 6 Δεκέμβρη του 2023). Δεν μοιάζουν πλέον αβάσιμες οι κατηγορίες εναντίον του.

Είχαμε γράψει τότε, ότι ο μεγιστάνας της μουσικής κι ένα από τα πιο διάσημα ονόματα του hip-hop, Sean Diddy Combs, κατηγορήθηκε για βιασμό και επανειλημμένη σωματική κακοποίηση σε μήνυση που κατέθεσε την Πέμπτη 16 Νοεμβρίου η τραγουδίστρια Cassie, πρώην σύντροφός του. 

Στη μήνυση, που κατατέθηκε στο Ομοσπονδιακό Περιφερειακό Δικαστήριο του Μανχάταν, η Cassie, της οποίας το πραγματικό όνομα είναι Casandra Ventura, λέει ότι λίγο καιρό αφότου τον γνώρισε το 2005, όταν ήταν 19 ετών, άρχισε ένα μοτίβο ελέγχου και κακοποίησης που περιλάμβανε να τη βάζει να κάνει ναρκωτικά, να την ξυλοκοπεί και να την αναγκάζει να κάνει σεξ με μια διαδοχή ανδρών ιερόδουλων/σεξεργατών, ενώ βιντεοσκοπούσε τις συνευρέσεις (σεξουαλική κακοποίηση). Το 2018, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της Cassie, κοντά στο τέλος της σχέσης τους, ο Sean Combs μπήκε με τη βία στο σπίτι της και τη βίασε.

O Diddy δεν ζήτησε συγγνώμη από την Cassie 

Επιτελεστική, performative απολογία. Όταν όλη η κοινή γνώμη ξέρει ότι είσαι κακοποιητής και αξιολύπητος ψεύτης, τότε πρέπει να παίξεις το χαρτί της «σκοτεινής περιόδου που πέρασε επειδή ζήτησες βοήθεια από επαγγελματία ψυχικής υγείας». Εδώ και 6 μήνες ο Diddy έχει αρνηθεί επανειλημμένα τις καταγγελίες της Cassie. Τώρα, ως γνήσιος νάρκισσος απολογείται, χωρίς να απολογηθεί. Ζητώντας από το Θεό να δείξει έλεος και κατανόηση για τις σκοτεινές στιγμές του. Τότε που μεθυσμένος μοίραζε μπουκέτα σε γυναίκες που «είχε υπό την προστασία του»

Δεν είναι μόνο η Cassie που έχει κακοποιηθεί από τον Diddy

Η δικηγόρος της Cassie, η Meredith Firetog, εκπροσωπεί κι άλλες γυναίκες που ισχυρίζονται όσα η Cassie (βιασμό, σωματεμπορία, ξυλοδαρμό, κακοποίηση και ανάρμοστη συμπεριφορά). Θεωρεί ότι η συγγνώμη του Diddy αφορούσε αποκλειστικά τον εαυτό του. Δεν ανέλαβε δηλαδή την πλήρη ευθύνη. Μέχρι και ο 50 Cent τον επικρίνει για τον τρόπο που απολογήθηκε. 

Ομοσπονδιακοί πράκτορες έκαναν έφοδο σε 2 σπίτια του στο Λος Άντζελες και το Μαϊάμι στις 25 Μαρτίου 2024. Ο Diddy ( Puff Daddy, Sean Combs, P.Diddy ή όποιο άλλο όνομα χρησιμοποιεί αυτή τη στιγμή) δεν έχει κατηγορηθεί επίσημα από τους εισαγγελείς. Η αγωγή της Cassie διευθετήθηκε για άγνωστο χρηματικό ποσό σε εξωδικαστικό διακανονισμό. Ο δικηγόρος του Diddy είπε ότι ο διακανονισμός δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση παραδοχή αδικήματος. 

Η πιο πρόσφατη αγωγή εναντίον του Diddy

Κατατέθηκε στις 26 Φεβρουαρίου 2024. Ο Rodney Jones ισχυρίζεται ότι δέχθηκε ανεπιθύμητες προκαταβολές και αναγκάστηκε να συμμετάσχει σε επαφές με σεξεργάτριες που είχε προσλάβει ο Diddy. Ζητά αποζημίωση 30 εκατομμυρίων δολαρίων από τον Diddy για σωματεμπορία (ακόμη και ανήλικων γυναικών), κατάχρηση, καταναγκαστική χρήση ναρκωτικών, απάτη και σεξουαλική επίθεση. Είπε ότι έχει στην κατοχή του αποδεικτικά βίντεο και ηχητικά.

Από τον Νοέμβριο και μετά 3 γυναίκες ακόμη υπέβαλαν αγωγές εναντίον του Diddy για σεξουαλική επίθεση. 2 ισχυρίζονται ότι ήταν έφηβες όταν τους επιτέθηκε σεξουαλικά. Τον Δεκέμβριο δέχτηκε ακόμη μια μήνυση για ομαδικό βιασμό 17χρονης. Ο Diddy αρνήθηκε σθεναρά όλες τις κατηγορίες. Μίλησε για καθαρή μυθοπλασία. Και μάλλον είπε και συνεχίζει να λέει ψέματα