ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Blue Horizon: Το Twitter/Χ περίμενε στη γωνία τις χυδαίες δηλώσεις Βαρβιτσιώτη και Μάνδρου

Στέφανος Ραπάνης/Eurokinissi

Κάτι πήγε πολύ λάθος με τις δηλώσεις του Υπουργού Ναυτιλίας για το έγκλημα στο Blue Horizon. Δεν στάθηκε στο τυπικό «αισθάνομαι συντετριμμένος», αλλά θέλησε να δει το # με το όνομα «Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης» να τρεντάρει στο Twitter (το λέμε και X πλέον). 

 

 

«Θεωρώ ότι σήμερα υπάρχουν αυτοί που θρηνούν τον αδικοχαμένο και υπάρχουν και αυτοί που θρηνούν για αυτούς που πήγαν να κάνουν τη δουλειά τους, να φέρουν ένα μεροκάματο, και σήμερα βρίσκονται κατηγορούμενοι για δολοφονία», είπε απνευστί στο Open και δεν πιστεύαμε ότι ακούσαμε καλά.

Τι πιο σύνηθες από μια εντελώς άστοχη δήλωση από το στόμα Υπουργού; Κάποιος μετακλητός από το γραφείο του πρέπει να τον ενημερώσει για τον ντόρο που προκάλεσε στο Twitter/X.

Γιατί κάνει τον αυτόκλητο συνήγορο υπεράσπισης στους δολοφόνους του Blue Horizon όταν όλη η κοινωνία μοιάζει με χύτρα έτοιμη να εκραγεί; Να μιλήσουμε για παραιτήσεις ή πάλι θα γίνουμε δικαιωματιστές και προοδευτικούληδες; 

Κανείς δεν ανέβασε το λέβελ του παραλογισμού στα δυσθεώρητα επίπεδα της Ιωάννας Μάνδρου που αβίαστα έκανε την εξής τρομακτική δήλωση μιλώντας για το θάνατο του 36χρονου στο Blue Horizon.

Μιλώντας στο ΣΚΑΙ, η Ιωάννα Μάνδρου έκανε αρχικά λόγο για κτηνωδία από πλευράς του πληρώματος του πλοίου, και μετά έβαλε αυτογκόλ, λέγοντας πως θα ήταν προτιμότερο «να τον έσπρωχναν μέσα και ας τον πλάκωναν και στις κλωτσιές».

Θα έλεγε κανείς ότι δικαιολογεί πράξεις βίας, κάποιος κακοπροαίρετος φυσικά και ουχί η κοινή λογική. Ο Δημήτρης Οικονόμου, εννοείται ότι είναι #teamMadrou και συμφώνησε με τα λεγόμενά της. Εμείς πάντως που είμαστε με την κοινή λογική καταδικάζουμε κάθε πράξη βίας. Κι όχι για λόγους πολιτικής ορθότητας.

Δηλώσεις που διεκδικούν επάξια το βραβείο ενσυναίσθησης #νοτ. Σε λίγο θα μας πουν ότι αν καθυστερήσουμε στο πλοίο ή δεν έχουμε εισιτήριο για τρόλεϊ, θα μας σκοτώνουν οι εργαζόμενοι στα Μέσα. Α, αυτό δεν είναι δυστοπικό σενάριο, είναι άλλη μια μέρα στη χώρα μας. 

Καλό είναι όταν κάνουμε μια άστοχη δήλωση σε συχνότητα, να αναρωτηθούμε μήπως δεν είναι όλοι αυτοί που προσβάλλονται γεμάτη τοξικότητα, αλλά εμείς.