ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Άντρας σέρνει από τα μαλλιά τη σύζυγό του: «Γυναίκα μου είναι ό,τι θέλω κάνω»

Pexels

Η πατριαρχία και τα καμώματά της. Άντρες συνεχίζουν να οπλίζονται την εξουσιαστική και κτητική τους τάση σε βάρος των γυναικών (τους). Το πιο πρόσφατο περιστατικό έλαβε χώρα στο Ηράκλειο Κρήτης. Εκεί, ένας άντρας φέρεται να έδειρε και να έσυρε στο δρόμο τη γυναίκα του, επειδή γιατί όχι;

Δική μου είναι ό,τι θέλω θα την κάνω, είπε ο 48χρονος όταν μια γυναίκα που τον είδε να σέρνει τη σύζυγό του στο δρόμο στο Ηράκλειο Κρήτης, αντέδρασε. Σύμφωνα με το creta24.gr, το περιστατικό σημειώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης.

«Ένας 48χρονος Έλληνας, έξω από καφενείο της περιοχής, έριξε στο οδόστρωμα την 49χρονη σύζυγό του, αφού την είχε γρονθοκοπήσει.

Την έσερνε από τα μαλλιά και την έβριζε, χωρίς η 49χρονη να προβάλει καμία αντίσταση. Εκείνη τη στιγμή πέρασε από το σημείο μια άλλη γυναίκα που προσπάθησε να υπερασπιστεί το θύμα της ενδοοικογενειακής βίας.

Ο 48χρονος της επιτέθηκε φραστικά, την εξύβρισε και δεν δίστασε ακόμα και να τη φτύσει, λέγοντας της “γυναίκα μου είναι ό,τι θέλω κάνω”.

Η γυναίκα που ήταν μπροστά στο σοκαριστικό επεισόδιο τηλεφώνησε στην αστυνομία και ο 48χρονος συνελήφθη.

Η 49χρονη αναφέρθηκε σε “καβγά” και δεν θέλησε να κινηθεί εναντίον του συζύγου της, ωστόσο, το αδίκημα διώκεται αυτεπάγγελτα.»

Η ενδοοικογενειακή βία βγαίνει πια από τα σπίτια και δεν την χωράνε ούτε οι κλειστές τους πόρτες. Κυκλοφορεί ελεύθερη, σέρνεται στον δρόμο και δεν φωνάζει καν για να τη δουν. Σε ορισμένες περιοχές, η γυναίκα θεωρείται ακόμα κτήμα του άντρα της και ως τέτοιο, (νομίζει πως) δεν έχει κανένα δικαίωμα. Συχνά, όπως και εδώ, το θύμα αρνείται ή φοβάται να εγκαταλείψει τον δράστη.

Αντί να ξεκινήσουμε τα «εκείνη γιατί δεν τον κατήγγειλε;», ας αλλάξουμε τα μυαλά των αντρών εκείνων που ρίχνουν πάνω τους το παλτό της πατριαρχίας και βγαίνουν έξω με καμάρι, αντί για ντροπή. Ας τους κάνουμε να νιώθουν κατώτεροι – όπως και είναι – αντί για μάγκες και υποδείγματα αρρενωπότητας.

Ας κλειστούν στα σπίτια τους με το μοναδικό που τους ανήκει πραγματικά, τον νοσηρό τους εαυτό.

Ξεχωριστή μνεία πρέπει να γίνει στη γυναίκα εκείνη που δεν «κοίταξε τη δουλειά της» και κάλεσε τις Αρχές, παρά τις απειλές του δράστη. Ας γίνουμε λίγο παραπάνω σαν εκείνη.

Κάλεσε το 15900 για να καταγγείλεις κάθε περιστατικό.