ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αναβλήθηκαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες: τα inspiring posts των Ελλήνων αθλητών

Eurokinissi

Η παγκόσμια έξαρση του κορονοϊού COVID-19, όπως ήταν αναμενόμενο, οδήγησε την Ιαπωνία και τη ΔΟΕ να συναποφασίσουν σήμερα την αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων 2020. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες, λοιπόν, θα διεξαχθούν το καλοκαίρι του 2021.

‘Επειτα από την τηλεδιάσκεψη που είχαν σήμερα το μεσημέρι, 24 Μάρτη, ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Τόμας Μπαχ, ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, Σίνζο Άμπε και ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, Γιοσίρο Μόρι, η αναβολή ήταν μονόδρομος.

Πίεση είχε ασκηθεί, άλλωστε, εδώ και αρκετές ημέρες από πολλές ολυμπιακές ομάδες ανά τον κόσμο οι οποίες είχαν κάνει σαφές ότι θα βάλουν την υγεία τους σε προτεραιότητα και δεν θα συμμετάσχουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Στη σχετική ανακοίνωση που ακολουθήθηκε μετά την απόφαση μετάθεσής τους για το καλοκαίρι του 2021, σημειώθηκε μεταξύ άλλων:

«Υπό τις παρούσες συνθήκες και με βάση τις πληροφορίες που παρέσχε σήμερα ο ΠΟΥ, ο Πρόεδρος της ΔΟΕ και ο Πρωθυπουργός της Ιαπωνίας κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι Αγώνες της XXXII Ολυμπιάδας στο Τόκιο πρέπει να αναπρογραμματιστούν σε ημερομηνία πέραν του 2020 αλλά όχι αργότερα από το καλοκαίρι του 2021, για τη διασφάλιση της υγείας των αθλητών, όλων των συμμετεχόντων στους Ολυμπιακούς Αγώνες και της διεθνούς κοινότητας».

Η πανδημία του κορονοιού COVID-19 αποτελεί τη δεύτερη αιτία που αλλάζει την ημερομηνία τέλεσης των Ολυμπιακών Αγώνων, μετά από τον πόλεμο ο οποίος είχε ματαιώσει τους Αγώνες του 1916, του 1940 και του 1944. Ας ελπίσουμε να μην υπάρξει ξανά αιτία αναβολής τους.

Οι Έλληνες αθλητές, όπως ήταν αναμενόμενο, δημοσίευσαν αμέσως φωτογραφίες τους με inspiring και συγκινητικά μηνύματα για την αναβολή των Αγώνων που τόσο περίμεναν, δίνοντας βέβαια υπόσχεση να προετοιμαστούν ακόμη πιο δυνατά για έναν ακόμη χρόνο.

Μεταξύ των μηνυμάτων που ξεχωρίσαμε ήταν αυτό του Λευτέρη Πετρούνια, του αγαπημένου Ολυμπιονίκη, ο οποίος έγραψε το εξής:

«Οι Ολυμπιακοί Αγώνες αναβλήθηκαν. Η αισιοδοξία και τα όσα πρεσβεύουν οι Αγώνες δεν χάνονται, ούτε αναβάλλονται. Οι Αθλητές θα συνεχίσουμε να είμαστε οι πρεσβευτές της Χώρας μας αλλά και το παράδειγμα προς την κοινωνία, ειδικότερα αυτές τις δύσκολες στιγμές. Τέλος, δεσμεύομαι ότι του χρόνου θα είμαι πιο δυνατός , πιο διψασμένος και ακόμη πιο έτοιμος».

Δες παρακάτω και τα υπόλοιπα inspiring μηνύματα σπουδαίων Ελλήνων αθλητών μας:

Άννα Κορακάκη

Κατερίνα Στεφανίδη

Μαρία Μπελιμπασάκη

Χρήστος Βολικάκης

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

🇬🇷Λοιπόν #tokyo202ONE δεν το βάζουμε κάτω και κοιτάζουμε το μέλλον ! Προέχει το σημαντικότερο αγαθό που είναι η υγεία , εύχομαι σύντομα να εξαλειφθεί ο ιός #covid-19 🦠 και όλοι να βγούμε νικητές 🙏 Πλέον οι δρόμοι οδηγούν στην Ιαπωνία του 2021 , θα κάνω τα πάντα για να φτάσω εκεί όσο πιο δυνατός💪 μπορώ με την βοήθεια του θεού !! Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους εσάς που είστε δίπλα μου και στηρίζετε τον αγώνα μου 🇬🇧Tokyo202ONEit is then. Nothing can stop us, we are looking forward to it. Above all is health for all world, my wish is virus #covid19 to be eliminated soon, so we are all winners through this pandemia. All roads now lead to Japan in 2021,i will do all I can to get there stronger than ever, with God’s will!! I want to thank all 9f you for being there for me and supporting my ride towards Tokyo 2021. #roadtotokyo2021 🇯🇵 #volikakis🇬🇷 #trackcycling @hellenic_olympic_committee #helleniccyclingfederation #mysponsors 🙏🙏🙏 @euroins_greece @stoiximan.gr #GREATINJAPAN @iroesgr @toyota.hellas @minasdesigns @katerinakatopis @progame.sa @herbalifenutrition.gr @underarmourgr @lookcycle @spetses_marathon @kassimatiscycling @myathlete @optical_papadiamantopoulos @sunwear.stores @herbalife @oakleybike @garmingreece @bioracerspeedwear @bioracermotion @cyclingteamvolos @icetube_cryosauna @compexgreece

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη christos volikakis OLY (@ch_volikakis) στις

Γκέλυ Σκαρλάτου

Σοφία Μπεκατώρου

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Tokyo Olympic Games 2021 it is a fact🧶

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Sofia Bekatorou (@sofiabekatorou) στις

Kατερίνα Νικολαΐδου