ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Αλέξης Κούγιας για την υπόθεση Λιγνάδη: «Καταθέσαμε αίτηση ακυρότητας της προδικασίας. Οι καταγγελίες καταρρέουν»

Papadakis Press Μιχάλης Αρχοντίδης

«Δεν έχω συναντήσει ξανά στην καριέρα μου τόσο χοντροκομμένη κατασκευή κατηγοριών», επανέλαβε για μία ακόμα φορά ο Αλέξης Κούγιας μιλώντας στις τηλεοπτικές κάμερες, μετά την επίσκεψή που πραγματοποίησε ο ίδιος και ο πελάτης του, Δημήτρης Λιγνάδης, στον ανακριτή στα δικαστήρια της Ευελπίδων. Ο Αλέξης Κούγιας ενημέρωσε τους δημοσιογράφους ότι κατέθεσε αίτημα ακυρότητας της προδικασίας και μίλησε για τα στοιχεία της δικογραφίας που βρίσκονται στα χέρια του.

«Καταθέσαμε αίτηση ακυρότητας της προδικασίας γιατί ο εισαγγελέας που διενήργησε την προκαταρκτική εξέταση περιόρισε το αποδεικτικό υλικό σε αυτό που βρίσκεται στις μηνύσεις των φερόμενων ως παθόντων», σημείωσε ο Αλέξης Κούγιας. Ο ποινικολόγος τόνισε για μία ακόμα φορά ότι ο εντολέας του, Δημήτρης Λιγνάδης δεν ήταν ύποπτος φυγής αλλά ούτε και οι πράξεις που αναφέρονται στις μηνύσεις ήταν επίκαιρες ώστε να δικαιολογούν την αυτόφωρη διαδικασία.

Όσα είπε ο Αλέξης Κούγιας εξερχόμενος από το δικαστήριο για την υπόθεση Λιγνάδη

«Προκαλείται απόλυτη ακυρότητα όταν ο φερόμενος ως δράστης δεν κληθεί προηγουμένως να λάβει αντίγραφα των καταγγελιών», σημείωσε ο ποινικολόγος, ο οποίος είχε μεταβεί λίγες ώρες νωρίτερα στα δικαστήρια για να ζητήσει επιπλέον της αίτησης ακυρότητας της προδικασίας και να παραταθεί η προθεσμία για την απολογία του εντολέα του. Τις δηλώσεις του μπορείς να δεις παρακάτω από το δελτίο ειδήσεων του Open.

Ο Αλέξης Κούγιας αναφέρθηκε σε καταγγελίες που καταρρέουν. Σημείωσε ότι η δικογραφία είναι μικρή, περίπου 10 σελίδων και πως και οι δύο μηνυτές είναι Αιγύπτιοι. Ο πρώτος καταγγέλει ότι εξαναγκάστηκε σε πεολειχία, ενώ είχαν μέρα παρά μέρα σεξουαλικές επαφές ως τότε, μία ημέρα του Αυγούστου του 2010 και δύο μήνες πριν συμπληρώσει τα 15 του χρόνια. Ο δεύτερος καταγγέλλει ότι σε σουίτα ξενοδοχείου, το οποίο δεν περιγράφει, στην Επίδαυρο σε ηλικία 17-18 ετών ναρκώθηκε και εξαναγκάστηκε σε πρωκτολειχία.

Ο δικηγόρος, αποκάλυψε ότι σύμφωνα με τα στοιχεία που ο ίδιος διαθέτει ο Δημήτρης Λιγνάδης δεν βρισκόταν ούτε στην Αθήνα, τον Αύγουστο του 2010 αλλά ούτε και στην Επίδαυρο την εποχή στην οποία αναφέρεται η δεύτερη καταγγελία. «1η Αυγούστου του 2010 μέχρι τις 10 Αυγούστου 2020 ήταν στην Αίγυπτο. Και όλο τον μήνα του Αυγούστου δεν πάτησε στην Αθήνα», ανέφερε για το πρώτο περιστατικό ο Αλέξης Κούγιας, ενώ για το δεύτερο σημείωσε ότι τις ημέρες της καταγγελίας, ο Δημήτρης Λιγνάδης βρισκόταν στην Ιθάκη.