ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλέξανδρος Νικολαΐδης: Η σύζυγός του τον αποχαιρετά με τους πιο τρυφερούς στίχους

Instagram.com/doratsampazi

Ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης, αργυρός Ολυμπιονίκης του taekwondo, έφυγε από τη ζωή βυθίζοντας σε θλίψη τον κόσμο του αθλητισμού και όχι μόνο. Ο αθλητής πάλεψε για δύο χρόνια με μία σπάνια μορφή καρκίνου, ενώ είχε ετοιμάσει ο ίδιος το κείμενο με το οπόιο αποχαιρέτησε όσους τον αγάπησαν, το οποίο αναρτήθηκε στα social media και παράλληλα εξέφρασε μέσα από αυτό τις τελευταίες του επιθυμίες. Ανάμεσα σε όσα έγραφε υπήρχε και μία ιδιαίτερη αναφορά του δις αργυρού Ολυμπιονίκη, στη σύζυγό του, Δώρα Τσαμπάζη.

«Είχα την τύχη να με αγαπήσει η πιο υπέροχη γυναίκα του κόσμου, το δώρο μου από το Θεό, όπως είναι και το όνομα της, και να αποκτήσουμε μια πανέμορφη οικογένεια», έγραφε μεταξύ άλλων ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης στην ανάρτηση που δημοσιεύτηκε μετά τον θάνατό του σε ηλικία 42 ετών, από καρκίνωμα nut.

Η σύζυγος του Αλέξανδρου Νικολαΐδη, η δημοσιογράφος Δώρα Τσαμπάζη, δημοσίευσε την πρώτη της ανάρτηση αφού η είδηση για τον χαμό του συνοδοιπόρου της στη ζωή έγινε γνωστή. Μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, η Δώρα Τσαμπάζη αποχαιρέτησε τον σύζυγό της με στίχους του Οδυσσέα Ελύτη, από το συγκλονιστικό του Μονόγραμμα.

Δώρα Τσαμπάζη Αλέξανδρος Νικολαΐδης Instagram.com/doratsampazi

«Ποιος μιλεί στα νερά και ποιος κλαίει- ακούς;

Ποιος γυρεύει τον άλλο, ποιος φωνάζει- ακούς;

Είμ’ εγώ που φωνάζω κι είμ’ εγώ που κλαίω, μ’ ακούς.

Σ’ αγαπώ, σ’ αγαπώ μ’ ακούς.», έγραφε το Instagram story που ανάρτησε η Δώρα Τσαμπάζη, αποχαιρετώντας τον σύζυγο της, Αλέξανδρο Νικολαΐδη, που ξεκινά το τελευταίο ταξίδι του.

Το Μονόγραμμα είναι ένα συγκινητικό και βαθιά τρυφερό κι ερωτικό ποίημα. Ο Οδυσσέας Ελύτης το έγραψε όσο ζούσε στο Παρίσι. Δημοσιεύτηκε πρώτη φορά την άνοιξη του 1971 στις Βρυξέλλες, ενώ στην Ελλάδα εκδόθηκε το φθινόπωρο του 1972. Ανάμεσα στους στίχους του είναι και οι επόμενοι, αυτοί που στέκουν ελάχιστη παρηγοριά σε κάθε αποχωρισμό, αποχαιρετισμό κι απώλεια.

«Στον Παράδεισο έχω σημαδέψει ένα νησί
Απαράλλαχτο εσύ κι ένα σπίτι στη θάλασσα

Με κρεβάτι μεγάλο και πόρτα μικρή
Έχω ρίξει μες στ’ άπατα μιαν ηχώ
Να κοιτάζομαι κάθε πρωί που ξυπνώ

Να σε βλέπω μισή να περνάς στο νερό
και μισή να σε κλαίω μες στον Παράδεισο».

Ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης και η Δώρα Τσαμπάζη έχουν αποκτήσει δύο παιδιά μαζί, την Ελεάνα και τον Γιώργο. «Έτσι και σε αυτή την ατυχία που με βρήκε, είπα ευχαριστώ, που αν αυτό ήταν γραφτό να έρθει στην οικογένειά μου, δεν βρήκε εκείνη ή τα παιδιά μου. Εγώ έπρεπε να το ανέβω αυτό το βουνό, έχω έπρεπε να σηκώσω αυτό το βάρος. Όχι εκείνοι», έγραφε ο Ολυμπιονίκης στην τελευταία του ανάρτηση.

Η αγάπη όταν την έχεις ζήσει, για λίγο, για πολύ, για περισσότερο ή λιγότερο, είναι πολύτιμη. Είναι αυτή που σε κάνει να λες «ευχαριστώ» ξανά μπροστά στην ατυχία. «Ευχαριστώ» μόνο και μόνος που την έζησες. Δεν χάνεται, δεν σβήνει, διαπερνά τον χώρο, τον χρόνο, όλα όσα ξέρουμε για τον κόσμο μας. Παραμένει εκεί, με όσους έφυγαν και όσους μένουν.

Σύμφωνα με νέα ανάρτηση στη σελίδα του αθλητή που έφυγε από τη ζωή στο Facebook, η κηδεία του θα πραγματοποιηθεί στον Ιερό Ναό Τιμίου Προδρόμου στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης το Σάββατο, 15 Οκτωβρίου στις 16.00. Η οικογένειά του επιθυμεί αντί στεφάνων να γίνουν δωρεές στα ιδρύματα Φλόγα – Σύλλογος Γονέων Παίδων με Νεοπλασματική Ασθένεια, Νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία, ΑΡΣΙΣ – Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων.

Τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του Αλέξανδρου Νικολαΐδη.