ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αυτοκτόνησε η σεναριογράφος της σειράς “This is Us”. Τα μηνύματα του cast

Οι συντελεστές της σειράς "This is Us" στη Λεωφόρο της Δόξας στο Λος Άντζελες, όταν η Mandy Moore πήρε το αστέρι της. Invision/AP Richard Shotwell

Η Jas Waters ήταν σεναριογράφος στις σειρές “This is Us” του NBC και “Kidding” του δικτύου Showtime, έφυγε από τη ζωή όπως ανακοινώθηκε μέσα από τον επίσημο λογαριασμό του “This is Us” στο Twitter. Ήταν 39 ετών και σύμφωνα με το Ιατροδικαστικό πόρισμα του αστυνομικού τμήματος του Los Angeles, ο θάνατός της ήταν αποτέλεσμα αυτοκτονίας.

«Ολόκληρη η οικογένεια του “This Is Us” είναι συντετριμμένη από την είδηση του θανάτου της Jas Waters. Στον χρόνο που περάσαμε μαζί, η Jas άφησε το στίγμα της σε όλους μας και σε όλη τη σειρά. Ήταν μια εφυέστατη αφηγήτρια και μία δύναμη της φύσης. Στέλνουμε τα θερμότερα συλλυπητήρια μας στους αγαπημένους της. Ήταν μία από εμάς. Ας αναπαυθεί εν ειρήνη», ήταν το μήνυμα της σειράς για τον θάνατό της.

Προτού ενταχθεί στη συγγραφική ομάδα του “This is Us” η Jas Waters είχε επίσης γράψει επεισόδια για τη σειρά “Hood Adjacent” και “The Break”. Η δουλειά της σε ταινίες του Hollywood περιλάμβανε συμμετοχές στην παραγωγή του “Spiderman”, “Save the Last Dance” και “What Men Want”. Η Jas Waters είχε μιλήσει πολλές φορές σε συνεντεύξεις της για τη σημασία που έχει για τους μαύρους Αμερικανούς να έχουν ανθρώπους της κοινότητάς τους στη μυθοπλασία.

«Ως έγχρωμοι θέλουμε να βλέπουμε τον εαυτό μας. Μας αξίζει να βλέπουμε τον εαυτό μας. Οπότε η μάχη σε πρώτο επίπεδο είναι να βλέπουμε έγχρωμους και είναι μια δίκαια μάχη, μία που δίνω κι εγώ», είχε πει.

«Οι εκπομπές που δημιουργώ από τώρα και στο μακρινό μέλλον μάλλον θα έχουν πρωταγωνιστές μαύρους ανθρώπους γιατί με τρώει το να πω την ιστορία μας. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν μαύροι σεναριογράφοι στον χώρο που κάνουν πολύ καλή δουλειά στο να γράφουν τις ιστορίες που λέγονται αυτή τη στιγμή. Είναι μία ασυνείδητη προκατάληψη. Ο αγώνας μου είναι ακόμα ο ίδιος, αλλά δεν αγωνίζονται όλοι όσοι μου μοιάζουν στον χώρο. Μάχομαι μόνη μου αλλά ακόμα μάχομαι», είχε συμπληρώσει η Jas Waters. Πριν την ενασχόλησή της με τη συγγραφή, η Jas Waters ήταν δημοσιογράφος στον τομέα της ψυχαγωγίας.

Οι πρωταγωνιστές του “This is Us” έστειλαν τα δικά τους συλλυπητήρια μηνύματα μέσω του Twitter. «Στέλνω την αγάπη μου και φως στην οικογένεια και τους οικείους της Jas», έγραψε η Mandy Moore. «Ευλογηθήκαμε να έχουμε τη Jas στη σειρά ως μία φανταστική σεναριογράφο, αλλά την αγαπήσαμε γνωρίζοντάς την ίδια και το υπέροχο πνεύμα της», σημείωσε η Chrissy Metz.

Ο δημιουργός της σειράς Dan Fogelman συμπλήρωσε: «Η Jas ήταν απολύτως εφυής και είχε πολλές ιστορίες ακόμα να πει. Έβαλε ένα ανεξίτηλο σημάδη στη σειρά και η καρδιά μου σπάει για τα αγαπημένα της πρόσωπα».