ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

16χρονη καταγγέλλει παίκτη reality για σεξουαλική παρενόχληση. «Τον έσπρωξα κι άρχισα να τρέχω»

Unsplash

Μήνυση εναντίον γνωστού παίκτη reality κατέθεσε 16χρονη μαθήτρια στις αρχές του περασμένου Δεκεμβρίου. Η εκπομπή TLive την Τρίτη 18 Ιανουαρίου αναφέρθηκε στην είδηση, σύμφωνα με την οποία ο παίκτης reality παρενόχλησε τη 16χρονη, καθώς επέστρεφε σπίτι της μετά από βραδινή έξοδο. Το Πρωινό την επομένη πρόβαλε την κατάθεση της ανήλικης.

Ο παίκτης reality μηνύθηκε από την 16χρονη, μέσω των γονέων της πριν από λίγο καιρό και μάλιστα η μαθήτρια έδωσε και συμπληρωματική κατάθεση για την υπόθεση, όπως αναφέρθηκε στο Πρωινό. Η μήνυση αφορά «αποπλάνηση ανηλίκου και σεξουαλική επίθεση σε δημόσιο χώρο», εξήγησε ο Τάσος Τεργιάκης. Μέχρι σήμερα, όπως ανέφερε ο δημοσιογράφος, δεν έχει ασκηθεί ποινική δίωξη εναντίον του παίκτη reality, ο οποίος κλήθηκε να καταθέσει και στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος.

Όσα κατέθεσε η 16χρονη. Ο παίκτης reality που την πλησίασε ξαφνικά, το τράβηγμα και οι προτάσεις

«Αργά το βράδυ στις 2 Δεκεμβρίου επέστρεφα στο σπίτι μου μετά από βόλτα με τις φίλες μου. Στην πλατεία που βρίσκεται στη γειτονιά μου στα… Ξαφνικά με πλησίασε ένας άντρας, με τράβηξε από την κουκούλα μου κι άρχισε να μου μιλάει έντονα, αλλά με γλυκόλογα», αναφέρει στην κατάθεσή της η 16χρονη.

«Πάγωσα. Ξαφνικά εκείνος άρχισε να με θωπεύει στο σώμα μου, στους γοφούς, στους μηρούς, κοντά στην περιοχή των γεννητικών οργάνων. Του έλεγα να σταματήσει κι εκείνος ήθελε μιλώντας με έντονο ύφος να τον ακολουθήσω στο σπίτι του για να μου κάνει μασάζ», πρόσθεσε η 16χρονη στην κατάθεσή της που προβλήθηκε στο Πρωινό.

Η 16χρονη, οι γονείς της οποίας άσκησε μήνυση στον παίκτη reality, κατάφερε να ξεφύγει από τα χέρια του και έτρεξε στο σπίτι της. «Άρχισα να φωνάζω, τον έσπρωξα κι άρχισα να τρέχω. Πήγα στο σπίτι μου γρήγορα και κλειδώθηκα στο δωμάτιό μου. Έτρεμα από τον φόβο», σημείωσε στην κατάθεσή της η 16χρονη μαθήτρια Λυκείου.

«Την άλλη μέρα, μόλις σχόλασα από το Λύκειο, τηλεφώνησα στον πατέρα μου και του είπα όλα όσα έγιναν και κατευθύνθηκα στο αστυνομικό τμήμα. Ήρθε εκεί και ο πατέρας μου και κάναμε μήνυση για το αδίκημα της προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειας κατά του… που σήμερα είναι σε reality», σημείωσε στη συμπληρωματική της κατάθεση η 16χρονη.

Το Πρωινό απέμεινε να απορεί κι εμείς το ίδιο

Οι απορίες που εκφράστηκαν στη συνέχεια στο Πρωινό ήταν απορίες που έχουμε όλες μας. Ο παίκτης reality μηνύθηκε από την 16χρονη κι όμως εκείνη ίσως τον βλέπει στην οθόνη της. «Τι άλλο να κάνει αυτή η κοπέλα και τι άλλο να κάνουν οι γονείς; Πώς ξέρεις αν αυτός ο άνθρωπος μπορεί να το ξανακάνει ή όχι; Πώς θα προστατευόταν; Όταν γίνεται μία καταγγελία, δεν γίνεται μία έρευνα για το πριν και για να αποφευχθεί το μετά;», αναρωτήθηκε η Φαίη Σκορδά, ενώ ο Τάσος Τεργιάκης αναρωτήθηκε γιατί δεν έχει ασκηθεί ποινική δίωξη.

«Πάει ο γονιός, ποιος ξέρει σε τι ψυχολογική κατάσταση να πει “Πείραξαν το παιδί μου”. Και δεν γίνεται τίποτα», σημείωσε η Φαίη Σκορδά. Αυτό το δεν γίνεται τίποτα διαπίστωσε η ίδια η 16χρονη όταν άνοιξε την τηλεόραση κι ίσως είδε μπροστά της τον άνθρωπο ο οποίος σύμφωνα με την κατάθεσή της, της επιτέθηκε, και προχώρησε στη συμπληρωματική της κατάθεση. Κι αυτό το «δεν γίνεται τίποτα» είναι αυτό που πληγώνει πιο πολύ απ’ όλα.

Στην εκπομπή Πρωινό, αναφέρθηκε και κάτι ακόμα. Η ευθύνη ή μη της παραγωγής για την εις βάθος έρευνα του παρελθόντος των παικτών του. Όπως αναφέρθηκε στο Πρωινό, η παραγωγή κάθε reality δεν μπορεί να γνωρίζει για τις εκκρεμείς υποθέσεις που μπορεί να αφορούν τους υποψήφιους παίκτες της. Κι είναι λογικό όταν δεν έχει καν ασκηθεί ποινική δίωξη να μην γνωρίζει κανείς ότι υπάρχει μία τέτοια καταγγελία.

Σε αυτές τις περιπτώσεις όμως, ας μην αφήνουμε αυτό το «δεν γίνεται τίποτα» να εισβάλει και στην οθόνη μας. Από τη στιγμή που η υπόθεση έχει δημοσιοποιηθεί και αποκτά όλο και μεγαλύτερη έκταση ίσως θα ήταν χρήσιμο κάθε παραγωγή και κάθε τηλεοπτικός σταθμός επίσης, να πάρει έγκαιρα τις αποφάσεις του.