ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Κέρδισε διπλές προσκλήσεις για την παράσταση “Ρωμαίος και Ιουλιέτα”

Το Ladylike.gr σου προσφέρει 5 διπλές προσκλήσεις για την παράσταση "Ρωμαίος και Ιουλιέτα" σε απόδοση και σκηνοθεσία Δημήτρη Λιγνάδη, στο Θέατρο Πάνθεον (Πειραιώς 166, Αθήνα), την Κυριακή 16/10 στις 19.00μμ (ώρα προσέλευσης 18.15μμ).

Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να συμπληρώσεις τη φόρμα συμμετοχής.

 

Οι νικητές θα ανακοινωθούν την Παρασκευή 14/10

«Το έργο δε μιλάει μόνο για ένα μεγάλο έρωτα», επισήμανε ο Δημήτρης Λιγνάδης για το κλασσικό αριστούργημα του Ουίλιαμ Σαίξπηρ, «αλλά κυρίως για την αντιπαραβολή του κόσμου των ανηλίκων, όπου μπορεί κανείς ακόμη και να πεθάνει για ιδανικά όπως η αγάπη, και των ενηλίκων ένα κόσμο τεράτων που παρακολουθεί σχεδόν ηδονικά την απογείωση και το γκρέμισμα των δύο ερωτευμένων».

Ο πολυσχιδής σκηνοθέτης ομολόγησε ότι φοβόταν να ασχοληθεί με το Ρωμαίο και την Ιουλιέτα, γιατί όπως είπε «δεν θα μπορούσε κανείς να πιάσει αυτό το κείμενο χωρίς να βγει πληγωμένος». Τώρα δουλεύοντας πάνω στο έργο αυτό για πολλούς μήνες – από τον περασμένο Μάιο – και φθάνοντας στην τελική ευθεία, ο Δημήτρης Λιγνάδης παραδέχεται ότι πρόκειται για μια δύσκολη και καλλιτεχνικά επικίνδυνη παραγωγή, γι’ αυτό και ευχαρίστησε όλους όσοι τον στήριξαν για να την υλοποιήσει.

Για το Ρωμαίο και την Ιουλιέτα του, ο Δημήτρης Λιγνάδης πέρασε από εξαντλητικές δοκιμασίες τους δύο έφηβους πρωταγωνιστές του, τον 16χρονο Γιάννη Τσουμαράκη και την 15χρονη Δανάη Βασιλοπούλου, μέχρι να καταλήξει ότι είναι εκείνοι που μπορούν να ενσαρκώσουν άριστα τους δύο πρωταγωνιστικούς ρόλους. Στα πρόσωπα αυτών των δύο παιδιών – οι οποίοι είναι ερασιτέχνες ηθοποιοί – διέκρινε «μια γλυκιά επιδέξια αδεξιότητα», όπως ανέφερε, μια  αθωότητα αλλά και την απολυτότητα του συναισθήματος που έχουν οι νέοι σε αυτήν την ηλικία όταν ερωτεύονται για πρώτη φορά.

Στο ρόλο της γκουβερνάντας της Ιουλιέτας, της Νένας, θα δούμε έναν μεταμορφωμένο Στάθη Ψάλτη, μια από τις εκπλήξεις της παράστασης. Ο κ. Ψάλτης τόνισε ότι δέχθηκε με μεγάλη χαρά τον συγκεκριμένο ρόλο και ήταν πάντα στις επιθυμίες του να συνεργαστεί με τον Δ. Λιγνάδη.

Ο Δημήτρης Πιατάς αναφέρθηκε στο δικό του ρόλο, τον πατέρα Λαυρέντιο, τοποθετώντας τον ρόλο του στο κόσμο των ενηλίκων δηλαδή τον κόσμο των «τεράτων» που σαν χορός αρχαίας τραγωδίας παρακολουθεί και συμβάλει με τον τρόπο του, στην δραματική κατάληξη της ιστορίας.

Μητέρα της Ιουλιέτας είναι η Ελισάβετ Μουτάφη, η οποία εξέφρασε τη χαρά της που δουλεύει με τους «δασκάλους της», τον Δημήτρη Λιγνάδη και τον Δημήτρη Πιατά.

Ο Απόλλωνας Παπαθεοχάρης που επιμελείται σκηνικά και κοστούμια, επιχειρεί μια αφαιρετική εικαστική προσέγγιση, ώστε να πρωταγωνιστεί η ποίηση.

Μετάφραση: Διονύσης Καψάλης

Σκηνικά/Κουστούμια: Απόλλωνας Παπαθεοχάρης

Μουσική: Γιάννης Χριστοδουλόπουλος

Χορογραφίες: Πωλίν Ούγκε

Βοηθός σκηνοθέτη: Αναστασία Διαμαντοπούλου – Κωνσταντίνος Μουταφτσής

Make up – μαλλιά: Παντελής Τουτουντζής