CELEBRITIES

Ζέτα Μακρυπούλια: Φωτογραφήθηκε στην παραλία όπως όταν ήταν παιδί

instagram.com/zeta_makripoulia_official/

Υπάρχει κάτι στο καλοκαίρι που μπορεί να σε γυρίσει ανά πάσα στιγμή στην αρχή σου, στο σημείο μηδέν, στα παιδικά καλοκαίρια σου κατά τα οποία καμία λύπη δεν διαρκούσε περισσότερο από λίγα δευτερόλεπτα και έσβηνε με την επόμενη βουτιά, με την επόμενη βόλτα, με το επόμενο παγωτό, με μία ορθοπεταλιά που σε έστελνε σε ένα ακόμα παιχνίδι με τους καλοκαιρινούς σου φίλους. Υπάρχει κάτι στο καλοκαίρι που ξυπνά το παιδί μέσα μας. Η Ζέτα Μακρυπούλια έκανε όλο αυτό το αόριστο συναίσθημα, εικόνα.

Η Ζέτα Μακρυπούλια ξεκίνησε τις καλοκαιρινές της διακοπές μετά την ολοκλήρωση των τηλεοπτικών της υποχρεώσεων με το τηλεπαιχνίδι Rouk Zouk του ANT1. Οι εξορμήσεις της στην παραλία ξεκίνησαν και σε μία από αυτές είχε την έμπνευση να ποζάρει ξανά στον φακό όπως είχε ποζάρει πριν από αρκετά καλοκαίρια ξανά στη θάλασσα. Η Ζέτα Μακρυπούλια τίμησε το παιδί μέσα της ποζάροντας ακριβώς σαν αυτό. Και το αποτέλεσμα είναι η πιο γλυκιά διπλή φωτογραφία που θα δεις σήμερα στο Instagram.

«Ας βρούμε μαζί τι άλλαξε από τότε», έγραψε η Ζέτα Μακρυπούλια στη δημοσίευσή της και κάλεσε τους διαδικτυακούς της φίλους να συμμετέχουν στο νοσταλγικό παιχνίδι της.

«Μέγεθος τσάντας: ίδιο. Ρακέτες: Ίδιες. Ψάθα: Ίδια. Μέγεθος πετσέτας: Ίδιο. Το κορίτσι: Μεγάλωσε», έγραψε μεταξύ άλλων η Ζέτα Μακρυπούλια στη δημοσίευσή της.

Κι αν το κορίτσι «μεγάλωσε» παραμένει ένα κορίτσι που κοιτά με την ίδια αθωότητα τον φακό. Κι αν θες να ψάξουμε για τη μοναδική διαφορά, αυτή είναι ότι πίσω από τη Ζέτα Μακρυπούλια στην ενήλικη φωτογραφία της δεν κάνουν την εμφάνισή τους τα «μπρατσάκια».

Η Ζέτα Μακρυπούλια έχει διανύσει μία μεγάλη εσωτερική απόσταση από την εποχή που ήταν παιδί μέχρι σήμερα. Όπως είχε εξομολογηθεί σε συνέντευξή της στον Άρη Καβατζίκη και το περιοδικό Glow, τα τελευταία χρόνια συντελέστηκαν πολλές αλλαγές στη ζωή της, αλλάγές που φοβόταν, αλλά που τελικά την εξέλιξαν.

«Ήρθα ξαφνικά αντιμέτωπη με πολλές αποφάσεις και αλλαγές που έπρεπε να κάνω. Ήταν μία καθολική κρίση, σε όλους τους τομείς. Ωστόσο, δεν είχα καταλάβει πως δεν είμαι των αλλαγών, ότι ουσιαστικά τις φοβάμαι. Δεν τις άφηνα, λοιπόν, να συμβούν και ένιωθα εντάξει μέσα στα πράγματα, έτσι όπως τα είχα τακτοποιήσει. Δεν είχα καταλάβει πως δεν είμαι εντάξει.

Φοβόμουν να αλλάξω αυτό που είχα φτιάξει, που ήταν η ασφάλειά μου, το δεδομένο μου. Έφτασα, λοιπόν, σε ένα σημείο που συνειδητοποίησα πως ό,τι μηχανισμούς είχα ενεργοποιήσει σε όλη μου τη ζωή ήταν άκυροι. Δεν άλλαξα μόνο την προσωπική μου ζωή, αλλά και την επαγγελματική μου», είχε εξομολογηθεί τον Φεβρουάριο του 2023.

«Δεν είναι τυχαίο ότι δεν κάνω κάθε χρόνο θέατρο. Σταμάτησα τις συνεντεύξεις. Έβγαινα κάθε μέρα, δε με έβλεπε το σπίτι μου. Άλλαξε κι αυτό. Έχω κλειστεί στους τοίχους του σπιτιού μου, έχω μελετήσει κάθε σπιθαμή του ταβανιού. Η τηλεοπτική μου παρουσία στο “Rouk Zouk” ήταν μία άγκυρα και δεν είναι απλώς μία επιτυχημένη εκπομπή, αλλά η ψυχοθεραπεία μου. Μέσα από αυτό εξελίχθηκα ως άνθρωπος, ως παρουσιάστρια. Πριν θεωρούσα πως ήμουν ον αντικοινωνικό, κι αυτός ο τοίχος έπεσε», συμπλήρωνε η Ζέτα Μακρυπούλια.

Όσο για το πώς συντελέστηκε η αλλαγή μέσα της, σε αυτό έπαιξε ρόλο η ψυχανάλυση αλλά κυρίως η επαφή της με τη φύση. «Ομολογώ πως το μόνο πράγμα που με κάνει να νιώθω πραγματικά καλά είναι όταν έρχομαι κοντά στη φύση. Είναι το γιατρικό που με ισορροπεί, με γαληνεύει, με εναρμονίζει. Μου αρέσει να κάνω πεζοπορίες, να κάθομαι κάτω από τα δέντρα, να κοιτάζω τα ποτάμια. Εκεί ακριβώς συνειδητοποιώ πόση σημασία δίνουμε σε πράγματα που δεν έχουν καμία αξία. Κι επειδή με έχει κυριεύσει μία απίστευτη ματαιότητα για τα πάντα, η φύση μού δίνει το έναυσμα της συνέχειας», εξηγούσε η Ζέτα Μακρυπούλια. Ίσως εκεί οφείλεται και η γαλήνη στο βλέμμα της ενήλικης, αλλά και της παιδικής της φωτογραφίας, στο ότι βρίσκεται κοντά στη φύση, εκεί όπου όλοι μας γινόμαστε ένα με αυτήν, στη θάλασσα.