CELEBRITIES

Χρήστος Δάντης: «Ο καταπιεσμένος ομοφυλόφιλος πρώτος βρίζει τις αδερφές»

Instagram.com/christosdantis

Η εκπομπή της Ελεωνόρας Μελέτη επέστρεψε στον Alpha και ένας από τους πρώτους καλεσμένους της ήταν ο Χρήστος Δάντης. Ο τραγουδιστής πρόσφατα κυκλοφόρησε το νέο του τραγούδι με τίτλο «Δεν υπάρχει Θεός» το οποίο προκάλεσε αντιδράσεις, εξήγησε γιατί ενώ πιστεύει στο Θεό επέλεξε να κυκλοφορήσει αυτό το τραγούδι.

Ο Χρήστος Δάντης επίσης μίλησε για ένα πρόσφατα ξέσπασμά του στα social media στο οποίο μιλούσε για «ξερόλες», «καταπιεσμένες λουλουδαρπάχτρες» και «αποτυχημένες μπουζουξούδες» που εκφράζουν δημόσια άποψη για τη μουσική. Τέλος αναφέρθηκε στην εικόνα του που ήταν η αιτία για το ότι παρότι νιώθει λαϊκός τραγουδιστής, δεν ασχολήθηκε με το λαϊκό τραγούδι.

Ο Χρήστος Δάντης δήλωσε στην Ελεωνόρα Μελέτη ότι είναι ένας άνθρωπος που έχει καταπιεί τον ορό της αλήθειας. Με αυτή τη δήλωση και μόνο και κρίνοντας από τα τελευταία τραγούδια που έχει συνηθίσει να κυκλοφορεί και εν συνεχεία να υπερασπίζεται ο Χρήστος Δάντης (βλέπε Κα@@@@@ σε Μισώ) ετοιμαστήκαμε να ακούσουμε τα παρακάτω.

O Έλληνας μένει στο περιτύλιγμα

«Είμαι ένας ροκάς αλλά δεν είμαι ροκάς. Είμαι λαϊκός τραγουδιστής που τραγουδάει καλά ροκ. Ήμουν ανέκαθεν λαϊκός τραγουδιστής. Δεν ασχολήθηκα με το λαϊκό τραγούδι γιατί η εικόνα μου δεν ήταν συμβατή.

Υπάρχει ένα ταμπού για την εικόνα του καθενός. Η εμφάνισή μου ήταν προκλητική, ήταν εξτρίμ για την εποχή, τα σκουλαρίκια, το βαμμένο μαύρο μάτι, τα μπορντό και ριγέ κολάν, οι αμάνικες μπλούζες. Το εξτρίμ αυτό στην εικόνα μου έμεινε.

Ο κόσμος στην Ελλάδα πιστεύει ό,τι του δείξεις. Πιστεύει και μένει στο περιτύλιγμα. Και αυτό δημιουργεί ένα ταμπού. Το ταμπού του “Αυτός μωρέ με τα σκουλαρίκια, σιγά δεν είναι λαϊκός τραγουδιστής”. Ακόμα κι αν τραγουδάς πιο λαϊκά και από τον Καζαντζίδη, δεν θα σε αποδεχτεί ως λαϊκό τραγουδιστή. Έτσι λοιπόν ασχολήθηκα με την ποπ τότε», είπε ο Χρήστος Δάντης σε σχέση με την εμφάνισή του και πώς αυτή καθόρισε το είδος μουσικής με το οποίο καταπιάστηκε στην αρχή της καριέρας του.

Ο Χρήστος Δάντης για την αιχμηρή του ανάρτηση για τους «ξερόλες»

Στη συνέχεια ανέφερε το πώς αγαπώντας τη ροκ μουσική επέλεξε να αναρτήσει στα social media δύο ροκ τραγούδια των Deep Purple κι ένα τραγούδι από τη ροκ όπερα “Jesus Christ Super Star” τα οποία τραγουδούσε ο ίδιος. Τα σχόλια που του έγιναν τον οδήγησαν στην σκληρή του ανάρτηση που σου ανέφερα στον πρόλογο. Η ανάρτησή του δεν βρίσκεται πλέον στο Instagram.

«Ο Έλληνας τα τελευταία χρόνια έχει αλλάξει τόσο πολύ. Έχει θυμώσεις πάρα πολύ. Επίσης είναι ένας ξερόλας που τα ξέρει καλύτερα από όλους και μπορεί να αμφισβητήσει ακόμα και τον Τσιόδρα που είναι πανεπιστήμων. Οι Έλληνες ακυρώνουν τους πάντες και τα πάντα», είπε ο Χρήστος Δάντης.

«Ο καθένας έχει την ευκαιρία να κρίνει πίσω από ένα ψευδώνυμο, νομίζοντας ότι το ροκ είναι τρόπος ζωής και κουλτούρα και ταγάρι, αλλά δεν είναι μόνο αυτό», σημείωσε στη συνέχεια. «Είναι όπως ο καταπιεσμένος ομοφυλόφιλος πρώτος-πρώτος σηκώνεται και βρίζει και λέει “αυτός είναι αδερφή”. Ο άνθρωπος που θέλει να βγει με φούστα και τακούνι στην πλατεία του χωριού του και δεν μπορεί να το κάνει, βρίζει τις “αδερφές”. Έτσι είναι, είναι πραγματικά έτσι. Έκανα το ποστ στο Instagram γιατί φτάνεις σε ένα σημείο που λες “που είναι δύο μούρες να τις βαρέσω;”», είπε ο Χρήστος Δάντης.

«Δεν κάνω κάτι ποτέ για να μου πουν τι καλά που το κάνω, εκφράζομαι έτσι. Και με τον θυμό μου είναι το ίδιο. Όταν εκφράζω τον θυμό μου το κάνω αδιαφορώντας αν θα μου πουν μπράβο ή όχι. Αν δεν γουστάρετε κάντε με μπλοκ», συνέχισε ο Χρήστος Δάντης.

Το τελευταίο single του

Όσο για το τελευταίο του τραγούδι, «Δεν υπάρχει Θεός», ο Χρήστος Δάντης ανέφερε: «Δεν υπάρχουν στιγμές που αναρωτιέσαι “αν υπάρχει αυτός ο Θεός, που είναι; Δεν βλέπει τι συμβαίνει στον κόσμο;”». Καθώς η Ελεονώρα Μελέτη συμφωνούσε εκείνος συνέχισε τον συλλογισμό του.

«Και σου απαντά ένας κληρικός ή ένας καλόγερος, γιατί αυτοί είναι πιο σοφοί άνθρωποι, ότι γνωρίζουμε τον σκοπό, το έργο του Θεού; Δεν τον γνωρίζουμε, ούτε το πλάνο Του. Εδώ ο Θεάνθρωπος έφτασε στον Σταυρό και τον αμφισβήτησε, του είπε “γιατί με εγκατέλειψες”; Όλοι οι άνθρωποι έχουμε αυτό το ερωτηματικό, υπάρχεις; Κι αν υπάρχεις, που είσαι;”», ανέφερε ο Χρίστος Δάντης. Όσο για το περιστατικό που τον έφερε στο σημείο να αναρωτηθεί είπε: «Δεν περίμενα ότι θα ζήσουμε έναν πόλεμο χωρίς σφαίρες που θα μας κλείσει στα σπίτια».