CELEBRITIES

Χριστόφορος Παπακαλιάτης: Είχε κάνει οντισιόν για τον Τιτανικό. Ο ρόλος που δεν πήρε

Mega

Με αφορμή τη σειρά Maestro με την οποία επέστρεψε τηλεοπτικά, ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης παραχώρησε συνέντευξη στην εκπομπή Στούντιο 4 της ΕΡΤ και τη Νάνσυ Ζαμπέτογλου και τον Θανάση Αναγνωστόπουλο. Ο δημιουργός και πρωταγωνιστής της σειράς, μίλησε μεταξύ άλλων για την καριέρα του και τη ζωή του στην Αμερική όπου βρέθηκε όταν η ταινία του, Ένας άλλος κόσμος, πήρε διανομή στο εξωτερικό.

«Η ταινία “Ένας άλλος κόσμος” πήρε διανομή στο εξωτερικό και άρχισα να ταξιδεύω. Όταν πήγα στην Αμερική ήρθαν ατζέντηδες και άνθρωποι και εγώ ήθελα να κατεβάσω ρολά από τα πάντα, ήθελα να μη δουλεύω, ήθελα να φύγω. Είχα κουραστεί πάρα πολύ. Έπαθα burn out», εξομολογήθηκε ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης.

«Πήρα αεροπλάνο και έφυγα τρέχοντας. Είχα Έλληνες φίλους στην Αμερική και Αμερικανούς που γνώρισα εκεί και απέκτησα μια ζωή. Παράλληλα έγραφα και πήγαινα βόλτες, ήμουν ήρεμος. Δεν ήθελα να δουλέψω, δεν ήθελα να κάνω τίποτα που να είχε σχέση με τη δουλειά μας. Έγραψα μια ταινία, αλλά δεν γυρίστηκε γιατί ήρθε η πανδημία», πρόσθεσε ο σεναριογράφος, σκηνοθέτης και ηθοποιός.

Η πρώτη φορά που πήγε στο Los Angeles με σκοπό να εργαστεί σαν ηθοποιός, ωστόσο, ήταν διαφορετική. Ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης μίλησε για την εποχή της δεκαετίας του 1990 που βρέθηκε σε casting για τη σειρά Beverly Hills στην οποία κατάφερε να φτάσει μέχρι τους 10 πριν τελικά τον απορρίψουν.

«Έφτασα στους 10 κι εκεί κόπηκα. Έμεινα ένα διάστημα είχα βρει ατζέντηδες, αλλά ήμουν 20 χρονών. Ήμουν μόνος μου στο Los Angeles πρώτη φορά σαν ηθοποιός. Δεν μου άρεσε καθόλου αυτή η διαδικασία. Μου έλειπε πάρα πολύ το σπίτι μου, η χώρα μου, όλα. Ήταν μία εποχή που τα πράγματα πήγαιναν πολύ καλά για μένα στην Ελλάδα κι ήταν και μία εποχή που τα πράγματα πήγαιναν καλά για την Ελλάδα το 1995 – 1996. Ξεκινούσαν όλα τότε. Δεν ήθελα να μείνω με τίποτα. Ήμουν τρομερά δυστυχής. Έμεινα 20 μέρες και έκανα όλα τα casting για ταινίες», σημείωσε ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης.

Κάπως έτσι ήρθε η αποκάλυψη για τον Τιτανικό. «Είχα πάει σε ένα casting το 1995 στην 20th Century Fox και ήταν ο casting director εκεί και μου είχε πει ότι θα κάνουμε δοκιμαστικό για τον ρόλο ενός Ιταλού, αλλά ότι δεν μπορούσε να μου πει για τι ήταν», σημείωσε αρχικά ο Χριστόφρος Παπακαλιάτης.

«Υποτίθεται ότι παίζαμε πρέφα. Μου έδωσε χαρτιά και παίζαμε πρέφα κι αρχίζουμε και παίζουμε με τον ηθοποιό και την κάναμε κάποιες φορές και μου λέει μετά “Δεν μπορώ να σου πω πολλά, αλλά είναι για ένα πολύ γνωστό πλοίο που βυθίστηκε” κι είπα “Α, ok”», συμπλήρωσε.

Οι παρουσιαστές του Στούντιο 4 το μάντεψαν, εμείς το μαντέψαμε, εσύ το μάντεψες. Η οντισιόν στην οποία ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης συμμετείχε, αλλά δεν πέρασε ήταν για τον Τιτανικό. «Για τον πιτσιρικά τον ρόλο του Ιταλού», διευκρίνισε. «Θυμάμαι ότι 2 χρόνια μετά το έβλεπα κι έλεγα “Αει στο διάλο, αυτό θα έκανα;», είπε γελώντας.

Ο ρόλος του Ιταλού ήταν αυτός του Fabrizio που σε μία παρτίδα πόκερ κερδίζει με τον καλό του φίλο Jack τα εισιτήρια για το παρθενικό ταξίδι του Τιτανικού. Ο Fabrizio είναι ένας από τους ρόλους που βλέπουμε μέχρι το τέλος της ταινίας, αυτός τον οποίο κατά το βύθισμα του Τιτανικού προσπαθεί να γλιτώσει μαζί με τον Jack και τη Rose.

Τελικά, ενώ βρίσκεται κοντά στο να σώσει τη ζωή του, σώζει τις ζωές όσον βρίσκονται σε μία βάρκα που έχει κολλήσει κόβωντας τα σκοινιά που τη συγκρατούν στον Τιτανικό κι εκείνος παρασύρεται από το ρεύμα των υδάτων και βρίσκει τραγικό τέλος από το φουγάρο του πλοίου που καταρρέει πάνω του.

Τον ρόλο που έχασε ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης κέρδισε τελικά ο ηθοποιός Danny Nucci.