ΦΩΤΙΑ

Χριστίνα Λαμπίρη: “Μέσα σε 20 λεπτά έγινε παρανάλωμα το σύμπαν”

NDP Photo Agency

Η Χριστίνα Λαμπίρη μίλησε στο απογευματινό δελτίο ειδήσεων του Star για όλα όσα έζησε με το σύζυγό της όταν ξεκίνησε η φωτιά να κατακαίει τον Νέο Βουτζά.

«Η τελευταία εικόνα που έχω είναι ότι η φωτιά είναι στο Νέο Βουτζά, παρακολουθώ δελτία ειδήσεων, ξαφνικά κόβεται το ρεύμα, περνάνε τα ελικόπτερα πάνω από το σπίτι μας και μαζεύουν νερό και μέσα σε 20’ η φωτιά είχε περάσει το Νέο Βουτζά, το Μαραθώνα και η φωτιά είχε φτάσει στην πόρτα του σπιτιού μας. Μιλάμε για τέτοια ταχύτητα εξάπλωσης της φλόγας.

Μέσα σε 20 λεπτά, ίσως λέω και πολύ έγινε παρανάλωμα το σύμπαν. Το Κόκκινο Λιμανάκι δεν υπάρχει. Έχει τελειώσει ως περιοχή. Μόλις είδα τους καπνούς και μόλις είδα ότι έχει φύγει από τον έλεγχο όλο αυτό, το μόνο που έκανα ήταν να βουτήξω δύο πράγματα, το αυτοκίνητο και να φύγω. Ο άντρας μου έμεινε πίσω, άντεξε μόνο πέντε λεπτά, προσπαθώντας να σώσει κάτι, αλλά δεν μπόρεσε γιατί η ταχύτητα της φωτιάς ήταν τρομερή. Μέσα σε 5’ είχε καλύψει μια τεράστια έκταση και είχε φτάσει στο σπίτι δίπλα μας. Κάποια στιγμή στο δρόμο πανικοβλήθηκα και σκεφτόμουν αν με παίρνει να κατέβω κάτω, στην παραλία. Ευτυχώς που δεν το έκανα βέβαια.

Η ταχύτητα της φωτιάς είναι τρομερή και σε εγκλωβίζει. Πήρα την Δημοκρατίας για να βγω όσο πιο γρήγορα γινόταν στη Φλέμινγκ όπου γινόταν το αδιαχώρητο. Παιδιά ήταν κόλαση. Ήταν κόλαση. Και είναι κόλαση. Όλα έγιναν με μια ταχύτητα που δεν υπάρχει, δεν το έχω ξαναζήσει ποτέ. Είχα ξαναζήσει τις φωτιές εδώ στο Πικέρμι αλλά δεν έχει καμία σχέση η ένταση, η δύναμη, η ταχύτητα και η εξάπλωση αυτής της φωτιάς.

Όποιος γνωρίζει εκεί την περιοχή και ξέρει ότι έχει πάρα πολύ πράσινο και πολύ στενούς δρόμους και επειδή δεν έχει κάποιον προγραμματισμό για τα αυτοκίνητα που παρκάρουν, αντιλαμβάνεστε τέτοιες μέρες, μες στο καλοκαίρι που όλοι έχουν έρθει για τις διακοπές τους ή κατεβαίνουν να κάνουν μπάνιο, δεν μπορούσες έτσι και αλλιώς να διασχίσεις τους κεντρικούς δρόμους ή και τους παράπλευρους δρόμους γιατί είναι μια σταλιά. Αντιλαμβάνεστε ότι ήταν εντελώς αναμενόμενο όλο αυτό που έγινε με την ένταση της φωτιάς.

Δεν υπάρχει καθόλου η περιοχή. Έχει καταστραφεί ολοσχερώς. Τα σπίτια γύρω μας επίσης. Εμείς έχουμε πάθει τεράστια ζημιά μέσα στο σπίτι. Έξω δεν υπάρχει χώρος πια. Εξωτερικός χώρος σπιτιού δεν υπάρχει. Εσωτερικά έχει υποστεί σοβαρές ζημιές το σπίτι. Είναι τεράστια η θλίψη για όλους αυτούς τους ανθρώπους που έχουν χαθεί με αυτόν τον τρόπο. Πραγματικά εκφράζω τη λύπη μου, τα συλλυπητήρια μου στις οικογένειες. Είναι γείτονές μας, είναι άνθρωποι που πιθανόν κολυμπούσαμε το πρωί μαζί τους.»

Όλες οι εξελίξεις από το News 24/7 που είναι σε συνεχή ενημέρωση όπως και το Ραδιόφωνο 24/7 στους 88,6.

Κεντρική Φωτογραφία: NDP Photo Agency

Μπες κι εσύ στην παρέα μας στο Facebook. Σε περιμένουμε!