CELEBRITIES

Η Χρύσα Ρώπα για την υιοθεσία της: «Ένιωσα ότι έζησα μέσα σε ένα ψέμα»

Καλεσμένη στο “The 2Night Show” ήταν την Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου η Χρύσα Ρώπα. Η δημοφιλής κωμική ηθοποιός έκανε μια εκ βαθέων εξομολόγηση. Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στην εποχή που έμαθε την υιοθεσία της. Η ίδια μίλησε και για την εποχή που βίωσε την κατάθλιψη, προσθέτοντας το δικό της όνομα στη λίστα των διασήμων που έχουν μιλήσει ανοιχτά για εκείνη.

«Δεν την επέλεξα την κωμωδία, η κωμωδία με επέλεξε. Από τα χρόνια της σχολής ακόμα ό,τι αυτοσχεδιασμό έκανα κατέληγε σε γέλιο. Μετά είχα την τύχη να συναντήσω καλούς ηθοποιούς της κωμωδίας, όπως ο Σταμάτης Φασουλής, ο Λάκης Λαζόπουλος και αυτοί με επέλεξαν», εξήγησε για το αν στράφηκε στην κωμωδία για να ξορκίσει τις λύπες της ζωής της.

«Έπαιξε μεγάλο ρόλο στις αποφάσεις μου αυτό», είπε για το γεγονός ότι έμαθε ξαφνικά την υιοθεσία της. «Εκείνα τα χρόνια δεν έλεγαν την αλήθεια στα υιοθετημένα παιδιά και εγώ το έμαθα τυχαία όταν ήμουν 12 χρονών από μια γειτόνισσα. Ήταν σαν να έφυγε η γη κάτω από τα πόδια μου. Ένιωσα ότι έζησα μέσα σε ένα ψέμα γιατί μου έλεγαν “Από εδώ σε γέννησα, από εδώ ήπιες γάλα”. Γκρεμίστηκαν όλα» σημείωσε η ηθοποιός στη συνέχεια.

Χρύσα Ρώπα: «Χάλασε η ζωή μας»

«Έχουν εξελιχθεί πολύ τα πράγματα για το πώς αντιμετωπίζεις ένα παιδί που δεν γέννησες αλλά το πήρες. Όχι ότι έχει καμία διαφορά. Αλλά αυτό ισχύει παντού σε όλες τις σχέσεις, ότι δεν μπορείς να είσαι ψεύτης. Από τη στιγμή που έμαθα ότι είμαι υιοθετημένη, χάλασε η ζωή μας. Χάλασε από μέρος τους η ζωή μας, γιατί γκρεμίστηκε αυτό το ψέμα.

Με τους βιολογικούς μου γονείς είμαστε συγγενείς. Εγώ θεωρώ κανονικούς γονείς μου τους θετούς. Ο πρώτος ξάδερφος του πατέρα μου είναι ο θετός μου πατέρας. Απλώς επειδή γεννηθήκαμε δίδυμα και μοιάζαμε πολύ έκοψαν τις επαφές για να μην το καταλάβουμε», ανέφερε η Χρύσα Ρώπα.

«Κυρίως το είπα για να βοηθήσω τα παιδιά που μπαίνουν σε μια οικογένεια. Δεν υπάρχει δηλαδή λόγος να πληγώσεις αυτό το παιδί που, υποτίθεται, πήρες για να καλυτερεύσεις τη ζωή του. Να του δώσεις αγάπη. Η αλήθεια είναι το καλύτερο πράγμα στη ζωή», κατέληξε η ηθοποιός.

Η μάχη με την κατάθλιψη

Ο παρουσιαστής, Γρηγόρης Αρναούτογλου την χαρακτήρισε δυνατή κι έτσι η Χρύσα Ρώπα το σχολίασε μιλώντας παράλληλα για την εποχή που βίωσε την κατάθλιψη. Η πρώτη φορά που την βίωσε ήταν όταν η δίδυμη αδελφή της έφυγε από τη ζωή.

«Δεν νιώθω τόσο δυνατή. Δυνατή είναι μια μάνα που χάνει το παιδί της. Πρέπει συγκριτικά έτσι να λειτουργούμε για να κάνουμε καλύτερη τη ζωή μας. Να αισιοδοξούμε. Υπήρξε περίοδος που με πήρε πολύ από κάτω ψυχολογικά. Αν καταπιείς πολλά μετά δεν μπορείς άλλο. Δεν ξέρω, εγώ αν μόνη μου ξύπνησα κάποια μέρα και είπα πως ξαναμπαίνω στον χορό. Την πρώτη φορά που βίωσα κατάθλιψη αντιμετώπισα τον θάνατο της αδελφής μου. Τότε είχα μια καλή κατιούσα».

«Ψάχνοντας το σκέφτομαι ότι η κατάθλιψη, εκτός του ότι είναι χημεία -μπορεί να σου λείπει ένα συστατικό και να χρειάζεσαι να το αντικαταστήσεις-, είναι εγωιστική. Νιώθεις ότι είσαι το κέντρο όλων γύρω σου. Το φιλοσόφησα, λοιπόν, και λέω εν μέρει ας κοιτάξουμε λίγο και τον διπλανό και τον απέναντι μας. Όταν δεν ζούμε με κέντρο τον εαυτό μας, υπάρχει μια λύτρωση», κατέληξε.

Η Χρύσα Ρώπα πρωταγωνιστεί στην παράσταση Toc Toc, η οποία ασχολείται με τα θέματα ψυχικής υγείας μέσα από την λυτρωτική ματιά της κωμωδίας.