CELEBRITIES

Χάρης Σώζος: Οι σκέψεις για το sequel του «Δις Εξαμαρτείν» και το ατύχημα που κατάλαβε όταν ξύπνησε στο δρόμο

Papadakis Press Γιώργος Κουκούλης

Πριν από λίγο καιρό ο ηθοποιός Χάρης Σώζος είχε ένα σοβαρό τροχαίο ατύχημα με τη μηχανή του. Τα δύσκολα είναι πλέον πίσω του κι ο ίδιος παραχώρησε συνέντευξη στην εκπομπή «Καλύτερα δε γίνεται» και την δημοσιογράφο Ναταλία Αργυράκη, όπου μίλησε για το ατύχημά του, τις τηλεοπτικές του επιτυχίες και τη σχέση με τα δύο του παιδιά.

«Ο κόσμος με προσέγγισε με αγάπη παρότι έκανα έναν αρνητικό χαρακτήρα στις “Άγριες Μέλισσες”. Μια χαρά μου φάνηκε το τέλος του. Έπρεπε να τον “φάνε”», είπε αρχικά ο Χάρης Σώζος, ο οποίος υποδύθηκε τον Σωκράτη Θέμελη στις «Άγριες Μέλισσες» του ΑΝΤ1. «Δεν είμαι κωμικός ηθοποιός, είμαι δραματικός. Απλά τα έφερε η τύχη και η συγκυρία να παίζω κωμικούς ρόλους, δεν είμαι φύσει κωμικός, δεν με βλέπεις και γελάς και δεν μιλάω και κάνω τόσο εύκολο το αστείο», διευκρίνισε ο ίδιος. Όπως είπε ο Χάρης Σώζος εργαζόταν ήδη για 20 χρόνια στο θέατρο όταν η τηλεόραση μπήκε στη ζωή του.

Το «Δις Εξαμαρτείν», οι αγαπημένοι συνάδελφοι και το παρολίγον sequel

«Όταν έκανα “Το Δις εξαμαρτείν”, οι τηλεοπτικοί συνάδελφοι με έλεγαν θεατρικό και οι θεατρικοί τηλεοπτικό. Είχα 20 χρόνια πορεία στο θέατρο και κάποια στιγμή ήρθε το πλήρωμα του χρόνου και όταν μου έγινε αυτή η πρόταση ασφαλώς είπα ναι κι είχε και πολύ μεγάλη επιτυχία», σημείωσε ο ηθοποιός. Για την εποχή του «Δις Εξαμαρτείν» μια λέξη ταίριαζε σύμφωνα με όσα είπε ο Χάρης Σώζος. Κι αυτή είναι η λέξη αγάπη. «Εκείνο που θυμάμαι είναι η συνεργασία με τους συναδέλφους. Ήμασταν μια πάρα πολύ αγαπημένη ομάδα. Βοηθούσαμε ο ένας τον άλλο. Υπήρχε αγάπη. Σταματούσαμε τα πλάνα για να διορθώσουμε τη γραβάτα ή το μαλλί του συναδέλφου, που δεν το συναντάς εύκολα. Έχουμε παραμείνει αγαπημένοι φίλοι. Λόγω δουλειάς δεν βρισκόμαστε συχνά αλλά τηλεφωνιόμαστε», επεσήμανε ο Χάρης Σώζος.

«Είχε πέσει η σκέψη να επανέλθει το “Δις εξαμαρτείν”, αλλά αυτό ήταν θέμα των σεναριογράφων του Θανάση Παπαθανασίου και του Μιχάλη Ρέππα. Τελικά δεν έγινε και δεν ξέρω για ποιους λόγους. Βεβαίως και θα το έκανα με πολλή αγάπη, χρόνια μετά οι ήρωες να ξαναβρεθούν έστω και για περιορισμένο αριθμό επεισοδίων», σημείωσε ο Χάρης Σώζος για το ενδεχόμενο να ξαναδούμε τη σειρά «Δις Εξαμαρτείν» στις οθόνες μας.

Ο Χάρης Σώζος για τα δύο του παιδιά

Ο ίδιος δήλωσε ότι έχει ευχαριστηθεί τα λάθη του, ωστόσο ως πατέρας θέλει να πιστεύει είτε ότι δεν έχει κάνει λάθη είτε ότι γενικά έκανε ό,τι καλύτερο μπορούσε για τα παιδιά του. «Όλοι οι γονείς θέλουν να πιστεύουν ότι δεν έχουν κάνει λάθη και ό,τι έχουν κάνει ό,τι καλύτερο μπορούν για τα παιδιά τους. Έτσι κι εγώ πιστεύω ότι έχω κάνει ό,τι μπορούσα να κάνω αλλά αυτό θα φανεί εκ του αποτελέσματος», σημείωσε ο ηθοποιός που έχει αποκτήσει έναν γιο, τον Λεωνίδα Σώζο, ο οποίος είναι μουσικός και μία μικρότερη κόρη.

«Είμαι υπερήφανος για τον γιο μου. Στην αρχή επειδή δεν μίλαγε πολύ έλεγα “Μήπως θέλει να γίνει ηθοποιός;” του έλεγα να έρθει στην σχολή που διδάσκω, να τον βοηθήσω να κάνει την αίτηση, να τον δω για να τον “μετρήσω”. Όταν είδα ότι δεν τον ενδιαφέρει το θέατρο, μου έφυγε ένα βάρος, αλλά του βγήκε στη μουσική μετά», σημείωσε ο Χάρης Σώζος, αναφερόμενος στον γιο του, Λεωνίδα.

«Την κόρη μου την ευχαριστήθηκα περισσότερο από τον γιο μου», παραδέχτηκε καθώς εκείνη ήρθε σε μεγαλύτερη ηλικία του κι ενώ το επαγγελματικό του κομμάτι είχε μπει σε σταθερό κι ασφαλή δρόμο. «Η κόρη μου νομίζω ότι θέλει να ασχοληθεί με το θέατρο, της το έχω απαγορεύσει, της λέω “θα σε κρεμάσω”», συμπλήρωσε με χιούμορ, εξηγώντας πώς οι παρατηρήσεις που ήδη κάνει η κόρη του σε παραστάσεις που τον παρακολουθεί είναι πολύ εύστοχες.

Ο ηθοποιός παραμένει μηχανόβιος

«Παραμένω μηχανόβιος παρά το ατύχημα που είχα. Πολύ πιο προσεκτικά προσπαθώ βέβαια να κινούμαι, αλλά για μένα η μηχανή είναι κι ελευθερία», τόνισε ο Χάρης Σώζος μιλώντας για το τροχαίο ατύχημα που είχε. «Το ατύχημα που μου συνέβη δεν το κατάλαβα. Ξύπνησα όταν ήμουν στο έδαφος με πόνους στα πλευρά γιατί είχα 6 πλευρά σπασμένα. Τώρα φοβάμαι είτε είμαι με τη μηχανή είτε με τα πόδια, είμαι σε αυτή τη φάση τώρα», κατέληξε ο ηθοποιός.