CELEBRITIES

Χάρις Αλεξίου: Φωτογραφίζεται με τον γιο της και μιλούν για την υιοθεσία του

Instagram.com/haris_alexiou_official

Την πρώτη κοινή της συνέντευξη με τον γιο της, Μάνο Θεοφίλου, έδωσε στην ελληνική Vogue που θα κυκλοφορήσει το προσεχές Σάββατο, 29 Απριλίου η Χάρις Αλεξίου. Η εκπομπή Πρωινό μας του ΣΚΑΪ είχε προβάλλει λήψεις από τη φωτογράφιση της ερμηνεύτριας και πρωταγωνίστριας της σειράς Maestro και της παράστασης Μια νύχτα στην Επίδαυρο, και του γιου της.

Η Χάρις Αλεξίου και ο Μάνος Θεοφίλου φωτογραφήθηκαν για τη Vogue και μίλησαν για το θέμα της υιοθεσίας του, που του ήταν γνωστή από την αρχή της ζωής του, όπως παραδέχτηκε.

Αποσπάσματα από τη συνέντευξη που παραχώρησαν μητέρα και γιος στην ελληνική Vogue, πρόβαλλε την Τρίτη 25 Απριλίου η εκπομπή Ελένη του Mega. Η Χάρις Αλεξίου αναφέρθηκε στην υιοθεσία του γιου της χαρακτηρίζοντάς την λιγότερο απόφαση και περισσότερο απάντηση στις προσευχές της.

«Δεν είναι η στιγμή που το αποφασίζεις, είναι η στιγμή που ανοίγει ο ουρανός και έρχεται. Η στιγμή που σε ακούει ο Θεός για να έρθει ένα παιδί στον δρόμο σου με τον όποιο τρόπο. Κι γι’ αυτό το παιδί νομίζω ότι άνοιξε ο ουρανός και ήρθε στον δρόμο μου. Μπήκε το φως στη ζωή μου με τον ερχομό του γιου μου», σημείωσε η Χάρις Αλεξίου.

«Θεωρώ ότι για μένα ήταν “σαν να μου έκατσε το τζόκερ”, κατά κάποιον τρόπο… Εγώ από τότε που έχω αναμνήσεις, γνωρίζω ότι είμαι υιοθετημένος. Και για να είμαι ειλικρινής, δεν ένιωσα ποτέ την ανάγκη να ψάξω τους βιολογικούς μου γονείς, έχω όλη την αγάπη της γης, τι παραπάνω να ζητήσω;», τόνισε με τη σειρά του ο Μάνος Θεοφίλου.

Η Χάρις Αλεξίου αναφέρθηκε στο κομμάτι των μυστικών που συντηρούνται μέσα στην ελληνική οικογένεια, τα οποία χαρακτήρισε παθογένεια στην ελληνική κοινωνία. Η ίδια προτίμησε την οδό της ειλικρίνειας, το να ρίξει φως στα μυστικά.

«Είναι μία παθογένεια της ελληνικής κοινωνίας αυτό, ότι υπάρχουν πολλά μυστικά, ταμπού και ασθένειες που δεν έχουν ειπωθεί και τα παιδιά δεν γνωρίζουν. Και αυτό είναι που τα οδηγεί να θέλουν να ψάξουν και να μάθουν. Ότι δεν τους δίνεται απλόχερα η ειλικρίνεια», σημείωσε η ερμηνεύτρια στο απόσπασμα της συνέντευξής της στη Vogue που προβλήθηκε στην εκπομπή Ελένη.

«Πάντως αν δεν νιώσεις ότι σε θέλουν, αν σε έχουν του κλότσου και του μπάτσου, θα ψάξεις να βρεις από που κρατάει η σκούφια σου. Αν σου δώσουν ό,τι συναισθηματικό εφόδιο χρειάζεσαι δεν θες να ξέρεις και δεν σε νοιάζει τίποτε άλλο», συμπλήρωσε με τη σειρά του ο Μάνος Θεοφίλου.

H Χάρις αλλεξίου είχε μιλήσει παλιότερα για την οικογένεια και τη μητρότητα, σε συνέντευξή της στην εκπομπή Σημείο Συνάντησης της ΕΡΤ στην οποία είχε απαντήσει σε ερωτήσεις του σκηνοθέτη Γιώργου Νανούρη. Οι δύο καλλιτέχνες είχαν συνεργαστεί στην παράσταση Χειρόγραφο, σε κείμενα δικά της, αλλά και στην Ιφιγένεια εν Ταύροις.

«Είμαι άνθρωπος της οικογένειας. Μου άρεσε η οικογένεια. Παντρεύτηκα μικρή, έφυγα από την αγκαλιά της μητέρας μου πήγα στην αγκαλιά του άντρα μου. Κακά τα ψέματα δεν έζησα ως μικρή την οικογένεια επειδή πέθανε ο μπαμπάς μου και το ήθελα αυτό στον γάμο μου», είχε πει τότε η Χάρις Αλεξίου.

Ο Γιώργος Νανούρης την είχε ρωτήσει επίσης πώς είναι ως γονέας. «Όταν έγινα μάνα είπα ότι δεν επιτρέπεται από εδώ και πέρα να μην είμαι καλά. Δηλαδή καμία μαύρη σκέψη, όλα γίνονται στη ζωή, όλα μπορείς να τα περάσεις, τώρα που έχεις αυτό το πλάσμα εδώ και οφείλεις να αγαπάς τον εαυτό σου και να ‘σαι καλά. Αυτό λοιπόν είναι το μεγαλύτερο δώρο που μου έχει κάνει ο γιος μου. Κατάφερα να το θυμάμαι. Δεν είναι εύκολο, αλλά θυμάμαι ότι πρέπει να τον αγαπάω τον εαυτό», είχε απαντήσει η Χάρις Αλεξίου.

Για την υιοθεσία του γιου της είχε μιλήσει επίσης στο patrasevents.gr όπου είχε αποκαλύψει τον μεγαλύτερο φόβο της εκείνη την εποχή που τον πρωτοκράτησε στα χέρια της.

«Είχα έναν και μοναδικό φόβο όταν υιοθέτησα το παιδί μου, εάν θα είμαι ικανή να το αγαπήσω. Αν θα είμαι αντάξια αυτού του παιδιού. Γιατί παίρνεις ένα πλασματάκι, ένα μωρό που γεννιέται κι έχεις όλη την ευθύνη να το μεγαλώσεις και να του δώσεις μια σωστή ζωή κι έναν σωστό κόσμο. Όσο κι αν δεν ξέρουμε τι είναι το σωστό. Εκεί είναι που υπάρχει πάντα η αμφιβολία, αν εμείς ως γονείς πράττουμε σωστά και όχι επειδή το παιδί το υιοθετήσαμε ή το γεννήσαμε», εξηγούσε.

Η Χάρις Αλεξίου και ο Αχιλλέας Θεοφίλου υιοθέτησαν τον Μάνο και αργότερα χώρισαν. Ο γιος τους είχε μιλήσει παλιότερα στο περιοδικό People για το πώς μεγάλωσε λαμβάνοντας «όλη την αγάπη του κόσμου», όπως είπε εκ νέου και στη Vogue.

«Δεν με ένοιαζε ποτέ το ότι είμαι υιοθετημένος. Είχα τόση αγάπη, γιατί ν’ αναρωτηθώ; Αυτό δεν είναι το ζητούμενο σε μία οικογένεια; Να νιώθεις ότι σε αγαπούν οι γονείς σου, σε αποδέχονται και αυτό που έχεις είναι πραγματική οικογένεια. Δεν χρειάζεται να ψάξεις τίποτε άλλο», είχε πει παλιότερα.

«Θυμάμαι τις καθημερινές να ζω στο περιβάλλον της μητέρας μου και τα σαββατοκύριακα στο περιβάλλον του πατέρα μου. Χώρισαν όταν ήμουν μικρός, σχεδόν 6 χρονών και έχω πάρα πολύ λίγες αναμνήσεις από εκείνη την ηλικία», πρόσθετε.