CELEBRITIES

Βασίλης Χαραλαμπόπουλος: Η αντίδρασή του σε ερώτηση για τον Αλέξη Γεωργούλη

Papadakis Press Γιώργος Παπαδάκης

Ήταν το 2001, ότι είχαμε αρχίσει τη νέα χιλιετία που η σειρά του Λευτέρη Παπαπέτρου που σκηνοθέτησε ο Αντώνης Αγγελόπουλος για το Mega, Είσαι το ταίρι μου, έκανε πρεμιέρα. Η σειρά αγαπήθηκε, οι ατάκες της έμειναν στην ιστορία και κάποιοι από τους ηθοποιούς που έπαιξαν σε αυτή, έγιναν αγαπημένα πρόσωπα του τηλεοπτικού κοινού. Μεταξύ άλλων, στη σειρά, πρωταγωνιστικούς ρόλους είχαν ο Αλέξης Γεωργούλης και ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος.

Ο Αλέξης Γεωργούλης βρέθηκε πριν από λίγο καιρό στην επικαιρότητα για έναν πολύ σοβαρό λόγο. Ο ηθοποιός και μέχρι πρότινος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορήθηκε από δικηγόρο και στέλεχος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ για σοβαρά ποινικά αδικήματα σεξουαλικής φύσης. Έκτοτε, κάθε συνάδελφος του Αλέξη Γεωργούλη, αλλά και κάθε τηλεοπτικό πρόσωπο, είτε τον έχει γνωρίσει προσωπικά, είτε όχι, ερωτάται να τοποθετηθεί επί του θέματος. Αυτή τη φορά σειρά να ερωτηθεί, είχε ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος.

Οι τηλεοπτικές κάμερες βρέθηκαν στην πρεμιέρα της παράστασης Ο Μισάνθρωπος στην οποία πρωταγωνιστεί ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά. Η συζήτησή του με τους δημοσιογράφους ξεκίνησε από τα πρόσωπα που δεν θέλει να λείπουν ποτέ από τις πρεμιέρες του.

«Αν έχουν δουλειές και λείπουν τα αγαπημένα μου πρόσωπα από την πρεμιέρα μου, δεν έχω κανένα πρόβλημα. Έτσι κι αλλιώς, υπάρχουν πολλά πρόσωπα που αγαπιόμαστε και αναπληρώνονται. Η σύντροφός μου είναι το πιο σημαντικό κομμάτι, αλλά ποτέ δεν έρχεται ποτέ στις πρεμιέρες. Έρχεται μετά από κάποιες μέρες για να νιώσω κι εγώ πιο άνετος», αποκάλυψε ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος όπως θα δεις στο video που προβλήθηκε στην εκπομπή Happy Day.

«Κε Χαραλαμπόπουλε δεν μπορούμε να μην σας ρωτήσουμε για τον κο Γεωργούλη με τον οποίο είχατε συνεργαστεί», σημείωσε έπειτα δημοσιογράφος που βρέθηκε απέναντι από τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο και τη συμπρωταγωνίστριά του στην παράσταση, Όλια Λαζαρίδου.

«Μπορεί να μην μπορείτε να μη με ρωτήσετε, αλλά εγώ μπορώ να μην σας απαντήσω», είπε χαμογελαστός αντιδρώντας στην ερώτηση για τον Αλέξη Γεωργούλη ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος.

«Δεν θα σας απαντήσω κάτι, γιατί αυτή τη στιγμή ζούμε μια πολύ όμορφη κατάσταση και οτιδήποτε εκτός θεάτρου αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να μας αφορά. Έχουμε τέτοια ωραία χαρά και ευτυχία που θέλουμε να τη νιώσουμε και να τη χαρούμε», σημείωσε στη συνέχεια ολοκληρώνοντας τις δηλώσεις του για το θέμα. Ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος με ευγένεια και χαμόγελο είπε αυτό που λέμε και γράφουμε με κάθε αφορμή. Δικαίωμα των δημοσιογράφων να ρωτούν, δικαίωμα των καλλιτεχνών να μην απαντούν αν δεν θέλουν.

Άλλωστε στο παρελθόν, ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος είχε δηλώσει τη στήριξή του στο κίνημα #MeToo. Ήταν την εποχή που εκείνο περνούσε από τον αθλητισμό στον χώρο του θεάτρου. «Όλοι αυτοί οι άνθρωποι που μιλούν, σώζουν τις επόμενες γενιές από το να βιώσουν κάτι παρόμοιο. Σήμερα ίσως παρακολουθούν όσα συμβαίνουν έντρομοι. Αύριο όμως, αν έρθουν αντιμέτωποι με κάτι ανάλογοπ θα γνωρίζουν ότι κανείς δεν μπορεί να τους πείσει να κάνουν οτιδήποτε καταπατά την προσωπικότητα και την αξιοπρέπειά τους για χάρη της τέχνης ή της καριέρας τους.

Το θέατρο αυτή τη στιγμή είναι σαν τη Σοφία Μπεκατώρου: Μπορεί να δώσει το έναυσμα και σε ανθρώπους από άλλους χώρους να νικήσουν τον φόβο, να βγουν μπροστά και να σπάσουν τη σιωπή», είχε πει ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος στο OneMan και τη Χριστίνα Φαραζή για τα θύματα κακοποιητικών συμπεριφορών που δεν πρέπει να σιωπούν.

Κλείνοντας, ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, απάντησε και σε ερώτηση για το ενδεχόμενο να παρουσιάσει τηλεοπτική εκπομπή. «Ένας ηθοποιός έχει το δικαίωμα να κάνει τα πάντα. Εγώ δεν νιώθω ότι είμαι σε μια τέτοια φάση να κάνω καμία παρουσίαση. Κάποιες φορές βέβαια έχω ζηλέψει και μερικά πράγματα που περνάνε ωραία», είπε ο ηθοποιός.