CELEBRITIES

Βασίλης Κικίλιας: «Η Τζένη ήθελε παιδί από την αρχή. Γνωρίζαμε ότι μπορεί να μην συμβεί»

Papadakis Press Δημήτρης Πελέκης

Ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας, παραχώρησε μία εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στην εκπομπή Happy Day και τη Σταματίνα Τσιμτσιλή. Ο πρώην αθλητής της καλαθοσφαίρισης και νυν πολιτικός φυσικά μίλησε για τη θητεία του ως υπουργός Υγείας, αλλά και Τουρισμού στην παρούσα κυβέρνηση. Μίλησε όμως και για τα παιδικά του χρόνια, τον γάμο του με την Τζένη Μπαλατσινού και την απόκτηση του γιου τους, Παναγιώτη Αντώνιου, πριν από δύο χρόνια.

«Επειδή είχα πολλή ενέργεια ως παιδί, οι γονείς μου είπαν ότι κάπου πρέπει να με πάνε για να διοχετεύσω όλη αυτή την ενέργεια. Έτσι κατέληξα στο μπάσκετ. Θυμάμαι ότι κοίταζα από το παράθυρο μη βρέξει ως το απόγευμα που είχαμε προπόνηση», σημείωσε για το πώς μπήκε ο αθλητισμός στη ζωή του, ο Βασίλης Κικίλιας. Όπως είπε το μπάσκετ ήταν που τον «προσγείωσε πολύ γρήγορα στην πραγματικότητα», όταν είδε ότι υπήρχαν παιδιά με περισσότερο ταλέντο από εκείνον.

«Είναι πολύ σκληρό και πολύ δύσκολο να είσαι νέος και να βλέπεις ότι η καριέρα σου τελειώνει. Έγινε όμως. Έγινα ορθοπεδικός, σπούδασα Ιατρική στην Αθήνα. Όπως και στην πολιτική και στο μπάσκετ, έτσι κι εκεί υπήρξαν πολλοί που με βοήθησαν και κάποιοι που θεώρησαν ότι δεν έχω θέση εκεί», σημείωσε ο Βασίλης Κικίλιας.

Η εξομολόγηση για την Τζένη Μπαλατσινού

Ο Βασίλης Κικίλιας άλλαξε πολλές φορές καριέρα στη ζωή του. Σε ό,τι αφορά τις προσωπικές του επιλογές έψαχνε πάντα να βρει εκείνο το «άλλο μισό», από το οποίο δεν θα ήθελε να φύγει ποτέ. Το βρήκε, όπως λέει, στο πρόσωπο της Τζένης Μπαλατσινού.

«Ήθελα να παντρευτώ για να βρω το άλλο μου μισό. Δεν την είχα βρει. Ο χρόνος άρχισε να περνάει και ξέρεις πώς είναι οι γονείς και η οικογένεια, με ρωτούσαν πότε θα παντρευτώ, πότε θα δουν εγγονάκι. Έχοντας ήδη κάνει κάποια πράγματα στην επαγγελματική μου ζωή και ξέροντας τι άνθρωπο θέλω δίπλα μου, τη γνώρισα την Τζένη κι είχαμε απίστευτη χημεία από την αρχή. Δεν ήταν εύκολες οι συνθήκες, αλλά έφεραν μία πολύ γλυκιά κατάληξη τελικά κι ένα αγοράκι που είναι το πιο όμορφο πράγμα που έχει συμβεί στην προσωπική μου ζωή μέχρι τώρα», παραδέχτηκε ο Βασίλης Κικίλιας.

«Δεν ήταν απλό και ούτε συνηθισμένο. Η πραγματική αγάπη κερδίζει και τα ξεπερνά όλα. Η Τζένη είχε τρία φανταστικά παιδιά, εξαιρετικά, την Αμαλία την Αλεξάνδρα και τον Μάξιμο και πλέον έχει και τον Παναγιώτη Αντώνη. Η ζωή όσες δυσκολίες και προβλήματα έχει, γίνεται πιο γλυκιά όταν μπορείς να έχεις τον άνθρωπό σου και την οικογένειά σου», είπε στη συνέχεια ο Βασίλης Κικίλιας.

Ο «χαζομπαμπάς» Βασίλης Κικίλιας και οι δυσκολίες στη γέννα του Παναγιώτη Αντώνιου

Σε ό,τι αφορά την ιδέα της απόκτησης του παιδιού τους, ο Βασίλης Κικίλιας εξήγησε ότι δεν βρισκόταν εξαρχής στο μυαλό του, καθώς όπως είπε «δεν θα ήμουν με έναν άνθρωπο υπό προϋποθέσεις».

«Όταν γνώρισα τη Τζένη δεν σκεφτόμουν αν θα αποκτήσουμε παιδί. Το θέλαμε βέβαια από την αρχή, αλλά ήξερα ότι πρέπει να το αποφασίσουμε από κοινού. Γνωρίζαμε ότι μπορεί και να μην προκύψει, αλλά η Τζένη το ήθελε από την αρχή. Κι εγώ το ήθελα βέβαια, ξέραμε όμως ότι μπορεί να συμβεί, μπορεί και όχι. Το παιδί είναι ευλογία για εμάς», εξήγησε ο Βασίλης Κικίλιας.

Ο ίδιος αναφέρθηκε και στις δυσκολίες που πέρασαν κατά την απόκτηση του παιδιού τους. «Όλοι καταλαβαίνουν ότι είναι πολύ ελπιδοφόρο ότι αυξάνονται τα χρόνια που μπορεί μία γυναίκα να τεκνοποιήσει. Αυτό βέβαια συνοδεύεται και από κινδύνους που κι εμείς αντιμετωπίσαμε. Ήμουν εκεί και ήμουν μέσα στο χειρουργείο και μετά χρειάστηκαν και οι δύο βοήθεια και αυτό και μείναμε μέσα στο νοσοκομείο για κάποιες εβδομάδες», σημείωσε ο Βασίλης Κικίλιας που στη συνέχεια ρωτήθηκε για τη θρησκευτική πίστη του.

«Πιστεύω στον Θεό και ο καθένας πιστεύει με τον δικό του τρόπο. Ο Παναγιώτης πήρε το όνομα του πατέρα μου και είχαμε κάνει τάμα και σε ένα μοναστήρι της Πάτμου που πηγαίνει η Τζένη», δήλωσε ο Βασίλης Κικίλιας.

Όσο για τη σχέση του με τον Παναγιώτη Αντώνη, ο υπουργός Τουρισμού δήλωσε «χαζομπαμπάς». «Είμαι χαζομπαμπάς παρότι τον βλέπω λιγότερο μέσα στην ημέρα. Παίζουμε με τις μπάλες μας, φτιάχνουμε τα παζλ, διαβάζουμε τα παραμύθια μας», σημείωσε χαρακτηριστικά.