CELEBRITIES

Βασιλική Μιλλούση: «Θέλω να υπενθυμίσω στον κόσμο ποιος είναι ο Λευτέρης Πετρούνιας»

Instagram.com/vasilikimillousi

Στην εκπομπή Happy Day μίλησε το πρωί της Παρασκευής 22 Οκτωβρίου η Βασιλική Μιλλούση, προκειμένου να δώσει τις δικές της απαντήσεις για τη δήλωση που έκανε ο σύζυγός της, Λευτέρης Πετρούνιας, για το ελληνικό #MeToo, προκαλώντας αντιδράσεις, αλλά και για τη δημόσια συγγνώμη του που ακολούθησε.

«Δεν μου είναι εύκολο να μιλήσω για τον Λευτέρη. Με παίρνουν πολλές φορές να το κάνω και δεν μου αρέσει», είπε αρχικά η Βασιλική Μιλλούση μιλώντας για τη δήλωση που έκανε ο Λευτέρης Πετρούνιας. Όπως είπε η Σταματίνα Τσιμτσιλή, η «συνάντησή» τους στην εκπομπή Happy Day ήταν προγραμματισμένη, λόγω της συμμετοχής της στο Dancing With The Stars, ωστόσο το περιεχόμενό της διαφοροποιήθηκε λόγω των εξελίξεων αυτών.

«Αυτή τη στιγμή είναι κάτι που δεν τον αντιπροσωπεύει. Έκανε μία εντελώς λάθος διατύπωση σε μία συνέντευξη. Είμαι σίγουρη ότι όλοι έχετε έρθει σε αυτή τη θέση, να έρθουν με ένα μικρόφωνο μπροστά σου, την ώρα που είσαι κουρασμένος, είναι βράδυ, είναι αργά κτλ. Σου κάνουν μία τόσο σημαντική ερώτηση για ένα τόσο σημαντικό ζήτημα, που είμαστε οι πρώτοι που έχουμε σταθεί στο #metoo και τη Σοφία Μπεκατώρου που είναι φίλη μας, έχουμε κάνει webinar γι’ αυτό και απάντησε εντελώς λάθος, γιατί άλλα σκεφτόταν από πίσω και άλλα ήθελε να πει», σημείωσε η Βασιλική Μιλλούση.

«Έχει βγει κάτι εντελώς διαφορετικό από αυτό που αντιπροσωπεύει και στηρίζει ο Λευτέρης και από αυτό που είναι ως άνθρωπος», σημείωσε στη συνέχεια η σύζυγος του Λευτέρη Πετρούνια. Η Βασιλική Μιλλούση προσπάθησε στη συνέχεια να εξηγήσει το σκεπτικό με το οποίο ο Λευτέρης Πετρούνιας προχώρησε στην δήλωσή του, ξεκαθαρίζοντας, ωστόσο, ότι ήταν μία λάθος διατύπωση.

Η Βασιλική Μιλλούση δικαιολογεί τις αντιδράσεις του κόσμου, στον οποίο θέλει να υπενθυμίσει ποιος είναι ο Λευτέρης Πετρούνιας

«Κατ’ αρχάς ο Λευτέρης, όταν έγινε αυτή η ερώτηση, το πρώτο πράγμα που σκέφτεται όταν ακούει αθλητισμός, εύλογα, είναι η ενόργανη γυμναστική. Αυτό που ήθελε να διαφυλάξει, και δεν ήθελε να το πει ξεκάθαρα, είναι ότι επειδή είναι ένα πολύ σημαντικό ζήτημα που καίει την κοινωνία μας αυτή τη στιγμή και πρέπει να το καταρρίψουμε όλοι, όπως έχει κάνει πολύ σωστά η Σοφία Μπεκατώρου και χαίρομαι που οι αθλήτριες είναι οι πρώτες που βγήκαν και μίλησαν ανοιχτά γι’ αυτό, είναι απλά επειδή έχει πάρει τόσο μεγάλη διάσταση, να μην γίνει κατάχρηση αυτού. Ξεκάθαρα ήταν λάθος η διατύπωση του Λευτέρη», σημείωσε.

«Ο Λευτέρης είναι τρομερά ρομαντικός και αγαπάει τον αθλητισμό και ιδιαίτερα την ενόργανη γυμναστική. Όταν, λοιπόν, κάποιος έρθει, το ίδιο κάνει και με τη γυναίκα του και με τα παιδιά του, και λίγο το λερώσει προσπαθεί πώς και τι να το διαφυλάξει. Το ίδιο προσπαθεί να κάνει και με τους προπονητές και με τους συναθλητές του», εξήγησε η Βασιλική Μιλλούση.

«Είναι τρομερό αυτό που γίνεται, γιατί είναι άδικο. Δικαιολογώ απόλυτα τον κόσμο. Δεν έχει άδικο ο κόσμος με αυτό που βγήκε. Ήθελε να βγάλει ότι “στηρίζω την κακοποίηση και τους βιασμούς”; Πώς θα το έκανε αυτός ένας άνθρωπος; Κι ένας τέτοιος άνθρωπος που στις πράξεις του δεν το έχει δείξει αυτό», σημείωσε στη συνέχεια η Βασιλική Μιλλούση.

Αναφερόμενη στα «εάν» που υπήρξαν στη δήλωση του Λευτέρη Πετρούνια, η Βασιλική Μιλλούση τόνισε: «Δεν αμφισβητούσε τα υπαρκτά γεγονότα, ήθελε να προστατεύσει το περιβάλλον του αυτή τη στιγμή. Αυτό εννοούσε».

Μία από τις πιο δύσκολες μέρες της ζωής της

«Ο Λευτέρης και εμείς σαν οικογένεια κλαίγαμε, όταν ακούγαμε τη συνέντευξη της Μαρίας της Πολύζου. Δε βγαίνω να τον δικαιολογήσω, αλλά να υπενθυμίσω στον κόσμο ποιος είναι ο Λευτέρης. Όχι αυτό που έχει βγει προς τα έξω», εξήγησε στη συνέχεια η Βασιλική Μιλλούση και στη συνέχεια, μίλησε για τα συναισθήματά της μετά τον σάλο που προκλήθηκε.

«Είμαι πολύ-πολύ στενοχωρημένη. Έχω περάσει την πιο δύσκολη ημέρα, μετά τους χαμούς των γονέων μας. Όταν ο Λευτέρης είδε τι άρχισε να εξελίσσεται, ήρθε σε άμυνα και πάγωσε. Δεν το πίστευε αυτό που συνέβη. Θέλει μόνο να απομονωθεί και να κλειστεί στην προστασία του σπιτιού του. Όλοι κάνουμε λάθη. Πάνω από όλα είναι καλός άνθρωπος. Το μέλημά του είναι να είναι σωστός στην κοινωνία», εξήγησε η Βασιλική Μιλλούση.

Ο Λευτέρης Πετρούνιας μίλησε το βράδυ της Πέμπτης 21 Οκτωβρίου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, όπου ζήτησε δημόσια συγγνώμη για τη δήλωσή του. «Η διατύπωση του τρόπου σκέψης μου ήταν εντελώς λάθος. Νιώθω χρέος να ζητήσω ένα τεράστιο συγγνώμη από όλους τους Έλληνες για αυτήν τη λάθος διατύπωση της σκέψης μου», σημείωσε και συνέχισε: «Είμαι υπέρμαχος του κινήματος #MeToo. Στηρίζω όποιον έχει υποστεί βία. Ζητώ ξανά συγγνώμη και έχουν απόλυτο δίκιο να με κατηγορήσουν. Καταδικάζω όμως κάθε μορφή βίας. Εγώ το ζήτησα να βγω και να ζητήσω συγγνώμη, γιατί όντως έκανα ένα λάθος. Ως άνθρωπος δεν είμαι τόσο ικανός όσο στους κρίκους για να εκφράσω σωστά τη σκέψη μου» είπε, μεταξύ άλλων.