CELEBRITIES

Τζένη Μπαλατσινού – Πέτρος Κωστόπουλος: Ποιος μίλησε για διαζύγιο;

Λένε, πως όταν παντρεύoνταν, τον Ιούνιο του 1996, (σ.σ. μετά από κείνη τη συγκλονιστική μη-πρόταση που της είχε κάνει – "κοίτα. επειδή χαλάει o καιρός στη Μύκονο τον Ιούλιο και αρχίζουν οι αέρηδες, πότε προτιμάς να παντρευτείς; 15 ή 22 Ιουνίου;") οι περισσότεροι "άσπονδοι" φίλοι τους, έπαιζαν στοιχήματα πως ο γάμος τους δεν θα κρατούσε πάνω από έξι μήνες. Και πώς αλλιώς;

Ο Πέτρος Κωστόπουλος, τότε, στα 42 του, ήταν πετυχημένος διευθυντής περιοδικών (ΚΛΙΚ, Diva, MEN) και είχε ήδη στα σκαριά την εκδοτική αυτοκρατορία της ΙΜΑΚΟ – αυτοδημιούργητος, πετυχημένος, ισχυρός, ένας άντρας στην κορυφή του κόσμου του. Η γλυκιά, λίγο ντροπαλή Τζένη Μπαλατσινού, (aka “η γυναίκα που έκανε τον πιο διάσημο εργένη της Αθήνας, να καταπιεί αμάσητα, τα περίφημα αφοριστικά editorial του για το γάμο”), ήταν πρώην Σταρ Ελλάς,  πρώην πρωταθλήτρια του τέννις, νυν και αεί καλλονή, ένα top model των ‘90’s που “βασίλευε” σε εξώφυλλα και πασαρέλες κι έκανε τα πρώτα βήματά του στο γυαλί. Μόλις 26 χρονών.  kostopoulos mpalatsinou Και για πολλά χρόνια έκαναν αυτό ακριβώς. Παρότι το δικό τους δεν ήταν το πιο εύκολο ταίριασμα, (σ.σ. ναι, είχε και εντάσεις και διαφορές και ξεσπάσματα) ο Πέτρος βρήκε στην Τζένη, μια ισάξια σύντροφο – όχι μια διάφανη κούκλα από πορσελάνη, αλλά μια γυναίκα πραγματική. Σάρκινη. Ερωμένη, φίλη, “μαθήτρια”, παρεάκι,  βράχο και στήριγμα στα δύσκολα, μάνα εξαιρετική. Της το αναγνώριζε πάντα γενναιόδωρα, μιλώντας με φίλους και συνεργάτες, καμάρωνε πως η γυναίκα του “έχει guts”, την παίνευε για τα χαρίσματά της, την ομορφιά, την εξυπνάδα, την αξιοπρέπεια, την οργανωτικότητα, το καλό επιχειρηματικό της ένστικτο, την απίστευτη διακριτικότητά της.  (σ.σ. Είναι ενδεικτικό πως,  με εξαίρεση την τελευταία καταστροφική διετία της ΙΜΑΚΟ, που εκείνος είχε τα ζόρια του κι εκείνη εμφανίστηκε και πήρε  στα χέρια της τη διαχείριση της εταιρείας προσπαθώντας να κερδίσει χρόνο για το “καράβι” που βούλιαζε, η Τζένη ήταν περίπου “αόρατη” στα γραφεία της εταιρείας. Σιχαινόταν πάντα να ποζάρει ως “κυρία του αφεντικού” στα περιοδικά του άντρα της – μονάχα απ’όταν άνοιξε τα Beautyworks και μετά, τότε που επέστρεψε στην τηλεόραση, μας παραχωρούσε, με χίλια παρακάλια, μια συνέντευξη το χρόνο. Υπήρχε δε η φήμη πως κι αυτές ακόμα τις διαφημιστικές καταχωρήσεις της επιχείρησής της στα περιοδικά της ΙΜΑΚΟ, τις πλήρωνε. Κανονικά, με τη σελίδα…).

Match Made in Heaven

Φυσικά, για τους απέξω, ο Πέτρος και γη Τζένη ήταν πάντα ένα match made in heaven, λαμπερό σχεδόν σαν εκείνα τα διαφημιστικά, τα χάρτινα, των περιοδικών του. Ένα ζευγάρι, που θα μπορούσε να τα έχει όλα : νιάτα, ομορφιά, αγάπη, λεφτά, μια ζωή στον αφρό. Και εν πολλοίς, ναι, τα είχε. Τα καλά σπίτια, τα ωραία ρούχα, την οικογένεια (σ.σ. τρία θαυμάσια παιδιά για τα οποία, και οι δύο αφιέρωσαν  και αφιερώνουν πολύ προσωπικό χρόνο) τα ιδιωτικά σχολεία, τα parties, τα ταξίδια στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό: Μύκονο, Άσπεν,  Πήλιο, Μαϊάμι ή Πάτμο – το αγαπημένο μέρος της “μεταφυσικής” Τζένης, το μέρος όπου δηλώνει πως θέλει “να γεράσει”. Σε μια παλιά μας κουβέντα πριν από τρία-τέσσερα χρόνια τη θυμάμαι να μου λέει πως ο γάμος της με τον Πέτρο ήταν “ό,τι καλύτερο” είχε συμβεί στη ζωή της. Πως πλάι του ένιωθε σαν να είχε ζήσει δέκα ζωές. Έλαμπαν πάντα τα μάτια της, όταν μιλούσε για κείνον – σαν να φωταγωγούνταν ξαφνικά, εκ των έσω. petros tzeni Μες στα 18 χρόνια του γάμου τους, υπήρξαν και άλλες φορές, – τουλάχιστον άλλες δύο – που έφτασαν κοντά στο χωρισμό. Μετά το μετάνιωναν. Η καταιγίδα της κρίσης και η – σχεδόν ολική – οικονομική καταστροφή δοκίμασε σκληρά τις αντοχές τους. Λύγισαν. Μεγάλωσαν οι διαφορές τους, απομακρύνθηκαν, χώρεσαν ανάμεσά τους, πράγματα, λόγια πικρά, νούμερα, αποφάσεις, βάρη (οικονομικά, κυρίως δικά του, που απειλούν την μελλοντική “ασφάλεια” των παιδιών τους) και ναυάγια. Σιωπές.

Τους τελευταίους μήνες – λένε όσοι τους ζούσαν από κοντά – εκείνος είχε μετακομίσει και έμενε αλλού. Και στο πλατό δεν πολυμιλούσαν. Οι εντάσεις μεταξύ τους πολλές – κανά δυό φορές, οι κάμερες την είχαν “τσακώσει” να κλαίει, στα κρυφά. Την περασμένη Παρασκευή, βγήκαν και έφαγαν, κάπου στο Ψυχικό. Το κλίμα μεταξύ τους ήταν γλυκό και οικείο. Το Σάββατο ήρθε η ανακοίνωση –  “δεν είμαστε πια ζευγάρι”. Περιέργως, πουθενά στο χαρτί δεν αναφέρεται η λέξη “διαζύγιο”. Μια παράλειψη (ηθελημένη; αθέλητη;) ή μια παραχώρηση που δίνει δικαίωμα στους φίλους τους να  πιστεύουν πως ίσως, όλο αυτό, να είναι μονάχα προσωρινό. Ένα κακό αστείο… (Στοίχημα;)