CELEBRITIES

Τρίτη και 13: 10 διάσημοι μιλούν για τις προλήψεις τους

© 2023 Richard Shotwell/Invision/AP Images

Η Τρίτη και 13 είναι εδώ και μπορεί να έχεις αντιμετωπίσει ήδη κάποια αναποδιά λέγοντας «Τι περίμενα, να πάει καλά μία τέτοια μέρα;». Στην πραγματικότητα είναι απλά μία μέρα και ένας αριθμός κι έχει όση βαρύτητα ακριβώς της δίνεις εσύ, αλλά οι προλήψεις είναι προλήψεις κι είναι βαθιά ριζωμένες μέσα σε πολλούς από εμάς. Κι επειδή οι διάσημοι ζουν κι αυτοί ανάμεσά μας, υπάρχουν και προληπτικοί μεταξύ τους. Οι διάσημοι που θα δεις παρακάτω μιλούν για τις προλήψεις τους.

Διάσημοι που πιστεύουν σε γούρια και τελετουργικές κινήσεις που επαναλαμβάνουν πάντα για καλή τύχη. Διάσημοι που πιστεύουν ότι κάποιος αριθμός είναι ένα σύμβολο καλής τύχης στη ζωή τους. Διάσημοι που κουβαλούν πάντα πάνω τους ένα συγκεκριμένο αντικείμενο κι άλλοι που ποτέ δεν θα συναντήσεις κάτω από μία σκάλα. Αυτοί οι διάσημοι μιλούν για τις προλήψεις τους και παίρνουν επάξια τον τίτλο του δεισιδαίμονα.

H Taylor Swift αγαπά τον αριθμό 13

διάσημοι προλήψεις, προληπτικοί διάσημοι © 2023 Chris Pizzello/AP Images

Μπορεί άλλοι άνθρωποι να ταλαιπωρούνται από την Τρισκαιδεκαφοβία, αλλά η Taylor Swift τρελαίνεται από χαρά κάθε φορά που συναντά τον αριθμό 13 στη ζωή της καθώς τον θεωρεί καλή τύχη. «Γεννήθηκα 13 του μήνα. Έγινα 13 ετών σε μία Παρασκευή και 13. Το πρώτο μου album έγινε χρυσό σε 13 εβδομάδες. Το πρώτο μου τραγούδι που έφτασε το νο.1 είχε εισαγωγή 13 δευτερόλεπτα. Κάθε φορά που κέρδισα ένα βραβείο βρισκόμουν είτε στη θέση 13, είτε στη 13η σειρά, το 13ο διάζωμα ή στη σειρά M, που είναι το 13ο γράμμα», είχε πει στο MTV το 2007 η τραγουδίστρια.

Η Victoria Beckham δεν πάει πουθενά χωρίς τους κρυστάλλους της

διάσημοι προλήψεις, προληπτικοί διάσημοι © 2023 Chris Radburn/pool photo via AP Images

Στη δύναμη και την ενέργεια των κρυστάλλων πιστεύει η Victoria Beckham. «Είμαι πολύ πνευματικός άνθρωπος. Ταξιδεύω με τους κρυστάλλους μου. Έχω όλα τα χρώματα, είναι κάτι που μου αρέσει», είχε πει στο Us Weekly το 2011. Το 2013, είχε βάλει μάλιστα κρυστάλλους και στα ρούχα της συλλογής που είχε σχεδιάσει.

Η Heidi Klum κυκλοφορεί με τα παιδικά της δόντια σε σακούλα

Σε εμφάνισή της στην εκπομπή Tonight Show, με τον Jay Leno το 1998, η Heidi Klum παραδέχτηκε ότι έχει κρατήσει τα παιδικά της δόντια σε μία σακούλα που κουβαλά πάντα μαζί της. «Περιφέρω μαζί μου μία σακούλα με τα δόντια μου. Δεν είχαμε νεράιδα των δοντιών στη Γερμανία, οπότε τα έβαζα στη σακούλα. Μικρά, μεγάλα, τους φρονιμίτες μου. Δεν ξέρω αν είναι καλή τύχη, αλλά είναι ένα τρελό πράγμα που κάνω», είχε πει χαρακτηριστικά.

Η Emma Roberts δεν περνά ποτέ κάτω από σκάλες

διάσημοι προλήψεις, προληπτικοί διάσημοι © 2023 Evan Agostini/Invision/AP Images

Στο InStyle είχε εξομολογηθεί ότι δεν περνά ποτέ κάτω από σκάλες η Emma Roberts. «Η μαμά μου πέρασε κάτω από μία χθες και της είπα “Ω Θεέ μου, δεν το πιστεύω ότι το έκανες αυτό”! Δεν έχω περάσει ποτέ σε όλη μου τη ζωή κάτω από σκάλα», είπε.

Το πέρασμα κάτω από σκάλα, όπως και η μαύρη γάτα ή το σπάσιμο του καθρέφτη είναι μερικές από τις πιο γνωστές προλήψεις. Το θέμα με τη σκάλα είναι το τριγωνικό σχήμα που σχηματίζει με τον τοίχο. Τα τριγωνικά σχήματα έχουν συνδυαστεί από την αρχαιότητα με τη ζωή και το πέρασμα από αυτήν στον θάνατο, οπότε καταλαβαίνεις πώς οι σκάλες κατέληξαν να είναι πηγή δεισιδαιμονιών.

O Benicio Del Toro βρήκε τον τρόπο να «χτυπά ξύλο» όποτε θέλει

διάσημοι προλήψεις, προληπτικοί διάσημοι © 2023 Brynn Anderson, archivo/AP Images

Tο γούρι του ηθοποιού είναι ένα δαχτυλίδi φτιαγμένο από ξύλο κι όχι από κάποιο μέταλλο. «Αυτό που μου αρέσει σε αυτό είναι ότι μπορώ να χτυπήσω ξύλο όπου κι αν βρίσκομαι, ανά πάσα στιγμή», είχε εξομολογηθεί ο Benicio Del Toro στο περιοδικό Talk.

Η φράση «χτύπα ξύλο» ήταν προτροπή των Αρχαίων Ελλήνων που πίστευαν ότι στα δέντρα κατοικούσαν νύμφες τις οποίες επικαλούνταν για καλή τύχη και να τους προστατεύσουν από οτιδήποτε μακάβριο.

Η Missy Elliot δεν διασταυρώνεται ποτέ με μαύρες γάτες

© 2023 Joel Ryan, File/AP Images

Το 2013 σε συνέντευξή της για το Rolling Stone, η Missy Elliot είχε παραδεχτεί ότι ποτέ δεν αφήνει μία μαύρη γάτα να διασταυρωθεί μαζί της. Όπως είχε πει, τα αιλουροειδή της στέλνουν vibes αρνητικής ενέργειας οπότε κάθε φορά που συναντά μία μαύρη γάτα, αλλάζει πεζοδρόμιο.

Η Jennifer Aniston μπαίνει με το δεξί στο αεροπλάνο

διάσημοι προλήψεις, προληπτικοί διάσημοι © 2023 Richard Shotwell/Invision/AP Images

Η Jennifer Aniston πριν πετάξει προς οποιονδήποτε προορισμό θα κάνει ένα συγκεκριμένο τελετουργικό. «Όταν μπαίνω σε αεροπλάνο, θα μπω πάντα με το δεξί μου πόδι και θα χτυπήσω ελαφρά το εξωτερικό τοίχωμα του αεροσκάφους. Το κάνω πάντα για καλή τύχη», είχε πει στη The Daily Mail.

Η Megan Fox αποφεύγει τον θάνατο ακούγοντας Britney Spears

© 2023 Jordan Strauss/Invision/AP Images

Σε συνέντευξή της στην εκπομπή Conan το 2009, η Megan Fox εξήγησε τον παράξενο τρόπο με τον οποίο διαχειρίζεται τον φόβο της για τις πτήσεις. Ακούει μουσική της Britney Spears. «Ξέρω με βεβαιότητα ότι δεν είναι η μοίρα μου να πεθάνω ακούγοντας Britney Spears. Οπότε πάντα βάζω τραγούδια της και τα ακούω με ακουστικά όταν πετάω, γιατί ξέρω ότι δεν θα πέσει το αεροσκάφος όσο ακούω Britney», είχε πει.

O Kit Harrington κουβαλά το στιλό που είχε από παιδί

διάσημοι προλήψεις, προληπτικοί διάσημοι © 2023 Frank Augstein/AP Images

Η προληπτικότητα και τα αεροπλάνα πάνε πακέτο στον κόσμο των stars. Ο Kit Harrington δεν περνά καλά όταν πετάει και νιώθει άγχος σε κάθε πτήση. Για να ξεπεράσει το άγχος του κουβαλά μαζί του το τυχερό στιλό του που είχε από παιδί. Επιπλέον κάνει κι ένα δικό του τελετουργικό. «Κάθε φορά που μπαίνω σε αεροπλάνο πρέπει να αγγίξω το εξωτερικό του αεροσκάφους 3 φορές πριν επιβιβαστώ», είχε πει στο Conde Nast Traveler το 2012.

Η Lady Gaga φοβάται ότι θα της κλέψουν τη δημιουργικότητά της με το σεξ

διάσημοι προλήψεις, προληπτικοί διάσημοι © 2023 Saul Loeb/Pool Photo via AP, File/AP Images

Το 2010 η Lady Gaga είχε αποκαλύψει την πιο παράξενη δεισιδαιμονία που θα διαβάσεις σε αυτή τη λίστα. Μιλώντας στο Vanity Fair είχε πει ότι φοβάται ότι θα της κλέψουν τη δημιουργικότητά της μέσω του σεξ. «Έχω αυτό το παράξενο πράγμα που νομίζω ότι αν κοιμηθώ με κάποιον θα πάρει τη δημιουργικότητά μου από μένα μέσω του αιδοίου μου», είχε πει χαρακτηριστικά. Μην σου τύχει, θα προσθέσω κλείνοντας.