CELEBRITIES

Τόλης Βοσκόπουλος – Ζωή Λάσκαρη: Νέες αποκαλύψεις για τον χωρισμό τους 45 χρόνια μετά

ndp

Υπάρχουν έρωτες που μοιάζουν σε πάθος, ένταση και δάκρυα με κινηματογραφική ταινία. Πόσο μάλλον όταν τα δύο μέρη που αποτελούν μια σχέση παίζουν και στον κινηματογράφο. Κάπως έτσι θυελλώδης ήταν η σχέση μεταξύ της τότε -και για πάντα- σταρ του κινηματογράφου Ζωής Λάσκαρη και του εξίσου σταρ τραγουδιστή και ηθοποιού Τόλη Βοσκόπουλου. Η σχέση τους ξεκίνησε το 1970 και έληξε άδοξα πριν από 45 χρόνια, το καλοκαίρι του 1973. Το πρώην ζευγάρι είχε γνωριστεί στα γυρίσματα της ταινίας Μαριχουάνα Στοπ που πρόκειται να μεταφερθεί στο θέατρο τον ερχόμενο χειμώνα. Και μέσα από ένα νέο αφιέρωμα του Down Town σε επιμέλεια του Πάνου Ζόγκα στη σχέση τους μαθαίνουμε τα περιστατικά που διαδραματίστηκαν τότε στην ζωή των σπουδαίων αυτών καλλιτεχνών.

Το καλοκαίρι εκείνο ο Τόλης Βοσκόπουλος είχε κλείσει σειρά συναυλιών στην Αμερική. Η Ματούλα εξηγεί για την εποχή εκείνη: «Ο Τόλης φοβόταν πολύ τα αεροπλάνα. Δεν ταξίδευε ποτέ. Έτσι αποφασίσαμε να πάμε εγώ, ο Τόλης, η Ζωή και η Μάρθα Καραγιάννη με το πλοίο. Το ταξίδι κράτησε 30 μέρες, εκεί ο Τόλης θα έμενε δύο εβδομάδες και μετά θα επέστρεφε πάλι με το καράβι. Η Ζωή όμως έπρεπε να επιστρέψει πιο γρήγορα για να γυρίσει τον Αστερισμό της Παρθένου. Επιστρέφει στην Ελλάδα και κατά κάποιον τρόπο εξαφανίζεται».

Η ίδια συνεχίζει ως εξής την εξιστόρηση: «Εγώ ήμουν στην Ρώμη, όσο ο Τόλης ήταν στην Αμερική. Μου τηλεφωνεί μια μέρα η Ζωή και μου λέει “μάζεψε τα πράγματά σου και έλα επειγόντως στην Αθήνα, αποφάσισα να τελειώσει η ιστορία με τον Τόλη. Πρέπει να έρθεις και να πας στο αεροδρόμιο να τον παραλάβεις”. Έκανα ό,τι μου είπε η Ζωή. Τον περιμένω στο αεροδρόμιο και τον βλέπω να έρχεται στην αίθουσα σχεδόν συντετριμμένος. Συνέβησαν πολλά και τίποτα. Απλώς η Ζωή αποφάσισε να περάσει στο επόμενο κεφάλαιο της προσωπικής της ζωής και ποτέ δεν είπε στον Τόλη “χωρίζουμε”. Απλώς εξαφανίστηκε, δεν απαντούσε στα τηλέφωνα και εκείνος τρελαινόταν ακόμη περισσότερο. Ακόμη και σε αεροπλάνο μπήκε, που τα έτρεμε, για να έρθει στην Αθήνα και να μάθει τι γίνεται. Ο φόβος ότι έχανε τη Ζωή υπερνίκησε τη φοβία του για τις πτήσεις, δεν καταλάβαινε τίποτα. Η μόνη, λοιπόν, που θα μπορούσε να τον παραλάβει ήμουν εγώ. Ήμουν η πιο κατάλληλη για να τον παρηγορήσει, να του εξηγήσει, να τον ηρεμήσει. Γιατί κατά τη διάρκεια της σχέσης τους, ήμασταν οι τρεις μας συνέχεια μαζί και έτσι ανέλαβα τον ρόλο να του ανακοινώσω ότι όλα τελείωσαν. Αμέσως από το αεροδρόμιο πήγαμε στον Αστέρα Βουλιαγμένης, στις καμπάνες στη Γλυφάδα και μείναμε για λίγο καιρό εκεί. Εκείνη την περίοδο μάθαινε νέα της Ζωής, το πώς ήταν και συχνά έκλαιγε σαν μωρό παιδί. Κάθε βράδυ περνούσε με το αυτοκίνητό του έξω από το σπίτι της, καθόταν περίπου μία ώρα από κάτω και έφευγε. Ήταν απαρηγόρητος. Είχε κλειστεί στον εαυτό του και δεν ήθελε να βλέπει άνθρωπο. Η φράση «τα λόγια είναι περιττά» ήταν ένας τίτλος που βγήκε γι’ αυτήν τη σχέση. Για εμένα ο Τόλης δυο γυναίκες αγάπησε μόνο. Τη Ζωή Λάσκαρη και την Άντζελα Γκερέκου. Απλώς τη Ζωή τη γνώρισε σε μια εποχή που ήταν και οι δύο πολύ νέοι και είχε κατά κάποιον τρόπο ο δεσμός τους ημερομηνία λήξης».

Το ζευγάρι είχε γνωριστεί, τρία χρόνια νωρίτερα στα γυρίσματα του Μαριχουάνα Στοπ, την εποχή που και οι δύο είχαν εκτοξευθεί στην σφαίρα της διασημότητας και ενώ ταυτόχρονα ήταν σε μια πολύ νεανική ηλικία.

 

Η Κική Σεγδίτσα θυμάται εκείνη την περίοδο και λέει: «Όταν ο Τόλης γύρισε από την Αμερική, πήγε στο σπίτι όπου έμεναν, στους πρόποδες του Λυκαβηττού και το έσπασε ολόκληρο. Έσκισε όλα τα φουστάνια, είχε μίσος. Και μετά εξαφανίστηκε από όλους μας. Μια μέρα τηλεφώνησα στο σπίτι της Ματούλας. Ήταν εκεί, τον βρήκα. Και μου λέει: “Κική, τα διέλυσα όλα. Όλα έγιναν συντρίμμια. Ψυχή μου, αυτό στοίχισε όλη μου τη ζωή!”».

Το πρώην ζευγάρι απασχολούσε τον τύπο της εποχής κατά τη διάρκεια της σχέσης του. Ο Τόλης Βοσκόπουλος είχε τραγουδήσει για εκείνη το «Ξανθή αγαπημένη Παναγιά», ενώ η Ζωή Λάσκαρη είχε πει σε συνέντευξή της: «Ήταν ένα μεγάλο κεφάλαιο στη ζωή μου ο Τόλης. Ήταν μία πολύ έντονη σχέση, βέβαια». Τόσο εκείνη όσο και ο τραγουδιστής προχώρησαν τη ζωή τους και απέκτησαν οικογένειες που λάτρεψαν. Ο φακός είχε καταγράψει μία από τις δημόσιες εμφανίσεις τους στο Baraonda όπου τραγουδούσε ο Τόλης Βοσκόπουλος τρία χρόνια πριν τον θάνατο της Ζωής Λάσκαρη το 2014.

NDP

 NDP Photo Agency

Κεντρική φωτογραφία: NDP Photo Agency