CELEBRITIES

Το σχόλιο της Κορινθίου για όσα έγραψε ο Γιάννης Παπαμιχαήλ για εκμετάλλευση των γονιών του

NDP Photo Agency

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Γιάννης Παπαμιχαήλ επιλέγει να μιλήσει δημόσια μέσω των social media για πράγματα που αφορούν τους αξέχαστους γονείς του, Δημήτρη Παπαμιχαήλ και Αλίκη Βουγιουκλάκη, και να εκφράσει τις απόψεις του. Φέτος, μία χρονιά όπου τα ονόματά τους ακούγονται πολύ, αφού ταυτόχρονα ανεβαίνουν δύο έργα που κάποτε έγιναν κινηματογραφικές επιτυχίες από το απόλυτο δίδυμο του ελληνικού σινεμά. Ο λόγος για τα «Χτυποκάρδια στο θρανίο» και «Η νεράιδα και το παλικάρι».

Τους πρωταγωνιστικούς ρόλους σε αυτές παίζουν αντίστοιχα η Κατερίνα Γερονικολού με τον Ορέστη Τζιόβα και η Μαρία Κορινθίου με τον Παναγιώτη Πετράκη. Ο Γιάννης Παπαμιχαήλ εν μέσω αυτής της θεατρικής σεζόν και με αφορμή άρθρο, που ανέφερε ότι η Μαρία Κορινθίου συζητά επιπλέον να αναλάβει και τον ρόλο της Ρένας Κατσαρού της ταινίας «Η αρχόντισσα και ο αλήτης», που επίσης είχε υποδυθεί στο σινεμά η μητέρα του, έγραψε μια μακροσκελή ανάρτηση στο Facebook. Εκεί μιλούσε για την «εκμετάλλευση» που κατά την άποψή του γίνεται στα ονόματα των γονιών του εν ονόματι της «τέχνης».

«Αυτό το πράγμα που όλοι “χρησιμοποιούν” τους γονείς μου για να οικονομήσουν έχει πια παραγίνει. Τόσα βιβλία έχουν εκδοθεί, τόσες παραστάσεις με θέμα την πρωτότυπη ταινία στην οποία πρωταγωνιστούσαν, και δεν ξέρω και εγώ πόσα άλλα ακόμη που σχετίζονται με αυτούς. Όλοι αυτοί που τα πράττουν, βάζουν μπροστά τη φράση “κάνουμε Τέχνη”, ενώ στην πραγματικότητα θα έπρεπε να δηλώνουν “πάμε ταμείο”, που λένε και στο στοίχημα! Eγώ, κάθομαι μέχρι στιγμής και παρακολουθώ τα δρώμενα. Να είστε σίγουροι όμως, ότι την κατάλληλη στιγμή θα “απαντήσω” δυναμικά» έγραψε μεταξύ άλλων ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ και συμπλήρωσε: «Δεν χρειάζεται να είναι κάποιος απόφοιτος του Harvard, για να καταλάβει τι θέλω να πω με τη συγκεκριμένη ανάρτηση. Η εκμετάλλευση γίνεται με έμμεσο τρόπο, όταν αναφέρεται το όνομα της Αλίκης και του Δημήτρη. Με άλλα λόγια, δεν είναι σωστό να λέγεται ποιος, η ποια θα παίξει τον ρόλο που έπαιξαν στην τάδε ταινία η Αλίκη και ο Δημήτρης, γιατί με αυτό τον τρόπο διαφημίζει κάποιος την παράσταση του ‘ πατώντας πάνω ‘ στους γονείς μου. Δεν έχω κανένα, μα κανένα πρόβλημα, να δοκιμάσει κάποια/κάποιος την τύχη του , λέγοντας πχ , “Θα παίξω το ρόλο, την Κατερινιώ, και εγώ θα παίξω το ρόλο του Μανούσου, από την ταινία Η Νεράιδα και το Παλικάρι”. Αυτό ακούγεται και είναι μια χαρά. Εαν όμως βάλουν στην εξίσωση τα ονόματα της Αλίκης και του Δημήτρη, τότε μιλάμε για κάτι τελείως διαφορετικό. Αυτό εννοώ όταν αναφέρομαι σε μια έμμεση εκμετάλλευση/διαφήμιση, πείτε το όπως θέλετε. Ελπίζω να σας διευκρίνισα, τι ακριβώς ήθελα να πω. Καλή συνέχεια».

Το δικό της σχόλιο για όσα έγραψε ο Γιάννης Παπαμιχαήλ έδωσε στην κάμερα της εκπομπής «Στη Φωλιά των Κου Κου» η Μαρία Κορινθίου ή αλλιώς το Κατερινιώ της παράστασης του Γιώργου Βάλαρη.

 

«Πολύ ταπεινά θα πω ότι έχει δικαίωμα να λέει ό,τι θέλει γιατί είναι η μαμά του. Απλά λυπάμαι πολύ που θεωρεί κάτι τέτοιο, αν πηγαίνει για εμάς. Η Αλίκη έχει τεράστιο βάρος και είναι αναπόφευκτο. Και για εμάς είναι μεγάλη χαρά αυτό το πράγμα, είναι ένας φόρος τιμής εμείς σαν ηθοποιοί να εκτελούμε τέτοια έργα» είπε η Μαρία Κορινθίου και όταν ρωτήθηκε αν θα ήθελε ο Γιάννης Παπαμιχαήλ πρώτα να δει την παράσταση και μετά να το κρίνει απάντησε: «Όχι. Θέλω απλά να έρθει».

«Ξέρω ότι τιμάμε τη μνήμη των γονιών του Γιάννη, τους σεβόμαστε απόλυτα, από την αρχή το έχουμε δηλώσει και αυτή η παράσταση αποτελεί ακριβώς το τεκμήριο του πόσο πολύ σεβόμαστε την κληρονομιά αυτών των ανθρώπων», τόνισε ο συμπρωταγωνιστής της Παναγιώτης Πετράκης.

Κεντρική φωτογραφία: NDP Photo Agency