ROLE MODELS

Το σπουδαίο μήνυμα της Ευαγγελίας Μουμούρη στον νεαρό εαυτό της

Instagram.com/evangeliamoumouri

Πάρε μια ανάσα. Δες πόσα έχεις καταφέρει στα χρόνια που πέρασαν. Πόσα σου φαίνονταν ακατόρθωτα και τελικά έγιναν η καθημερινότητά σου. Πόσο πιο τρυφερά θες να φερθείς στον νεαρότερο εαυτό σου τώρα; Αυτόν που έκανε τα όνειρα που ζεις εσύ σήμερα; Η Ευαγγελία Μουμούρη πήρε αυτή την ανάσα.

Η Ευαγγελία Μουμούρη, που φέτος εμφανίζεται και τηλεοπτικά στις «Άγριες Μέλισσες», έκανε έναν απολογισμό. Και δημοσιεύοντας μία σημερινή της φωτογραφία μαζί με μία ακόμα που είχε τραβηχτεί το μακρινό πια 2000, θέλησε να πει όσα νιώθει στην μικρότερη εκδοχή της. Εκείνη που είκοσι χρόνια πριν ονειρευόταν τη ζωή της.

«2000 vs 2020. Κάρτα στον μικρότερο εαυτό μου», ήταν ο τίτλος της ανάρτησής της, στο Instagram. Η ίδια συνέχισε γράφοντας ένα μήνυμα γεμάτο αγάπη για τον εαυτό της, αυτογνωσία και χαρά για την ζωή που δημιούργησε μέσα στα τελευταία είκοσι χρόνια.

Όσα έγραψε στον εαυτό της η Ευαγγελία Μουμούρη

«Αγαπημένη περισσότερο απ’ όσο νομίζεις, Βαγγελίτσα. Εμπιστεύσου τη ροή της ζωής. Μην πιέσεις τίποτα. Θα έρθουν μόνα τους. Όλα όσα πραγματικά θέλεις, θα είναι δικά σου. Θ’ αγαπήσεις πολύ, θ’ αγαπηθείς πολύ, θα θαυμάσεις πολύ, θα σε θαυμάσουν πολύ. Θα εμπιστευθείς πολλούς. Θα σ’ εμπιστευθούν πολλοί.

Είσαι όμορφη, κι ας μην το ξέρεις. Και θα γίνεσαι ομορφότερη , όσο πιο κοντά πλησιάζεις τη μορφή σου! Όλα ειναι δρόμος. Περπάτα τον. Εγώ στην άκρη θα σε περιμένω. Η αγκαλιά μου ανοιχτή».

Αυτά ήταν τα λόγια της. Τόσο λιτά, τόσο μετρημένα και τόσο ουσιώδη. Είναι όλα αυτά που η καθεμιά μας πρέπει να λέει στον εαυτό της. Θα συμβούν όλα όσα πραγματικά θες. Είσαι όμορφη. Δεν θα ζήσεις χωρίς αγάπη. Αρκεί να ονειρεύεσαι, να πιστεύεις, να δρας και να προσπαθείς.

Σίγουρα θα σε βοηθήσει να βλέπεις με αγάπη τον εαυτό σου 20 χρόνια πίσω, αν έχεις το ευλογημένο DNA της Ευαγγελίας Μουμούρη, που μοιάζει ίδια στο τότε και στο τώρα, αλλά δεν είναι η ουσία αυτό. Θα σε βοηθάει να βλέπεις τον εαυτό σου με αγάπη, αυτή η ανάσα που είπαμε στην αρχή. Αυτός ο τόσο απαραίτητος απολογισμός. Αυτά που ονειρεύτηκες. Και που κατάφερες να γίνουν δικά σου.

«Ο ιδιωτικός μας λόγος είναι δημόσιος»

Εκτός από τις «Άγριες Μέλισσες» την Ευαγγελία Μουμούρη φέτος μπορείς να τη δεις και στο θέατρο, στην παράσταση «Προσοχή ο φίλος δαγκώνει». Η ίδια παρόλο που επί 20 χρόνια εμφανίζεται συχνά πυκνά σε επιτυχημένες τηλεοπτικές δουλειές, χαρακτηρίζει τον εαυτό της «Παιδί του θεάτρου». Σε συνέντευξή της σε τηλεοπτικό περιοδικό είχε μιλήσει για τον τρόπο με τον οποίο έχει διαχειριστεί τη δημοσιότητα που έφερε στη ζωή της η τηλεόραση. Και όπως θα περίμενες, από τα παραπάνω, η απάντησή της φανερώνει συγκρότηση.

«Δεν έχει αλλάξει κάτι στη ζωή μου. Και προσέχω πολύ πώς μιλάω και πώς φέρομαι γιατί για εμάς ο ιδιωτικός μας λόγος είναι δημόσιος. Κάποια στιγμή, σε ένα μαγαζί μία κυρία μου είπε: «θυμάμαι πριν από 15 χρόνια σου κόρναρα και με έβρισες». Ο θυμός μου ο στιγμιαίος τότε ήταν η ταυτότητα μου γι’ αυτή τη γυναίκα. Είναι κομμάτι της δουλειάς μας η αναγνώριση.

Για μένα πιο σημαντικό είναι ότι με σταματούν άνθρωποι και μου μιλούν για το θέατρο. Μου δίνει μεγάλη χαρά. Είναι αναγνώριση της δουλειάς μου», είχε πει στο MyTV.