ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΕΛΙΣΑΒΕΤ

Το ρούχο που πρέπει να έχουν σε κάθε ταξίδι τους τα μέλη της βασιλικής οικογένειας

AP Photo/Kirsty Wigglesworth, FILE

Ο ενδυματολογικός κώδικας για τη βασιλική βρετανική οικογένεια είναι πολύ συγκεκριμένος με κάποιες εξαιρέσεις πολύ συγκεκριμένες εξαιρέσεις. Μονάχα η πριγκίπισσα Diana και η Meghan Markle κατάφεραν να πάνε κόντρα στο πρωτόκολλο και να χαράξουν ένα δικό τους στιλιστικό δρόμο. Υπάρχουν όμως και κάποιοι κανόνες που πρέπει να τηρούνται πιστά και κανένα από τα μέλη της βασιλικής βρετανικής οικογένειας, ακόμα και η «επαναστάτρια» Meghan, δεν επιτρέπεται να παρακούσει.

Σε κάθε ταξίδι οφείλουν να έχουν στη βαλίτσα τους ένα σύνολο σε μαύρο χρώμα. Όποιος κι αν είναι ο προορισμός το μαύρο σετ είναι απαραίτητο. Ο λόγος; Πρέπει σε περίπτωση θανάτου ενός μέλους της βασιλικής οικογένειας να είναι προετοιμασμένα και κατάλληλα ντυμένα όταν προσγειωθούν στη χώρα.

Το πάθημα που έγινε μάθημα. Η βασίλισσα Ελισάβετ βρισκόταν σε ταξίδι στην Κένυα το 1952, όταν ενημερώθηκε πως ο πατέρας της, Γεώργιος, είχε φύγει από τη ζωή. Η Ελισάβετ δεν είχε μαζί της κανένα μαύρο φόρεμα με αποτέλεσμα όταν το αεροπλάνο προσγειώθηκε εκείνη έπρεπε να περιμένει να της φέρουν το μαύρο της σύνολο.

AP Photo

AP Photo

AP Photo

AP Photo

 

 

Κεντρική Φωτογραφία: AP Photo/Kirsty Wigglesworth, FILE