CELEBRITIES

Adele: Αυτό είναι το βιβλίο που άλλαξε τη ζωή της

Instagram.com/adele

Η Adele έχει αλλάξει πολύ. Αυτό είναι το πρώτο δεδομένο που έχουμε εμπεδώσει μέσα από τις τελευταίες της εμφανίσεις στα social media. Η Βρετανή τραγουδίστρια, έχει αλλάξει εμφανισιακά αποφασίζοντας να βάλει την άσκηση εντατικά στη ζωή της και να βελτιώσει τις διατροφικές της συνήθειες. Η αλλαγή όμως αυτή δεν έχει να κάνει μόνο με την εξωτερική της εμφάνιση. Η αληθινή και ουσιώδης «μεταμόρφωσή» της, ξεκίνησε εκ των έσω. Και η στιγμή της αλλαγής ήρθε όταν διάβασε ένα βιβλίο.

Ο λόγος για το “Untamed, Stop Pleasing, Start Living” της συγγραφέως Glennon Doyle. Το βιβλίο αυτό της έδωσε την κατάλληλη αφορμή (και τεχνική) να διαγράψει όλα όσα τη δυσαρεστούσαν στη ζωή της. Η Adele αποκάλυψε τα παραπάνω σε μία πρόσφατη ανάρτησή της στο Instagram.

«Αν είστε έτοιμοι αυτό το βιβλίο θα ταρακουνήσει τον εγκέφαλό σας και θα κάνει την ψυχή σας να ουρλιάξει. Είμαι τόσο έτοιμη για ‘μένα, μετά την ανάγνωση αυτού του βιβλίου. Είναι σαν να πέταξα μέσα στο σώμα μου για πρώτη φορά. Κάντε το. Διαβάστε το. Ζήστε το. Εξασκηθείτε. Είμαστε πολλά! Αλλά πρέπει να είμαστε πολλά!», ανέφερε μεταξύ άλλων η Adele.

«Διαβάστε αυτό το βιβλίο με έναν μαρκαδόρο στο χέρι για να σημειώνετε σημεία στα οποία θα θέλετε να επιστρέψετε, πιστέψτε με. Ποτέ δεν ήξερα ότι είμαι η μονη υπεύθυνη για την χαρά μου, την ευτυχία μου και την ελευθερία μου. Ποιος ήθελε ότι η δικιά μας ελευθερία απελευθερώνεται από τους γύρω μας; Γιατί εγώ δεν το ήξερα. Νόμιζα ότι θα έπρεπε να νιώθουμε πιεσμένοι, μπερδεμένοι και χωρίς ίχνος εγωισμού», έγραψε η Adele.

Κι έπειτα άρχισε να καταλαβαίνει ότι πρωτίστως πρέπει να αγαπά τον εαυτό της, να του προσφέρει όλη τη φροντίδα που χρειάζεται και από εκεί και πέρα να άρχιζε να μεταδίδει αυτή την αγάπη στους γύρω της. Κάπως έτσι άρχισε η ουσιαστική αλλαγή στη ζωή της. Αυτή η αλλαγή που από μέσα άρχισε να βγαίνει απέξω. Αυτή η αλλαγή που μας έκανε όλους να μείνουμε με το στόμα ανοιχτό.

Ποια είναι η Glennon Doyle

H Glennon Doyle είναι Αμερικανίδα συγγραφέας. Γεννήθηκε στη Virginia και από μικρή έδωσε τις δικές της μάχες με τη βουλιμία και τον εθισμό. Ξεκίνησε να γράφει το 2009 στο blog της και το 2013 εκδόθηκε η αυτοβιογραφία της “Carry On, Warrior”. Το 2016 το βιβλίο της “Love Warrior” (που μπορείς να αγοράσεις στην αγγλική γλώσσα εδώ) προτάθηκε από τη λέσχη ανάγνωσης της Oprah Winfrey και έπειτα έγινε το νούμερο 1 Best Seller στη λίστα των New York Times. Το ίδιο συνέβη και με το τρίτο αυτοβιογραφικό βιβλίο της “Untamed” στο οποίο αναφέρθηκε και η Adele. Κυκλοφόρησε τον Μάρτιο του 2020.

Το προφίλ που έγραψε για εκείνη το περιοδικό Elle το 2017 την περιέγραψε ως «H πιο διάσημη Χριστιανή μαμά blogger. Μια ηρωίδα, ένα πρότυπο». Στην προσωπική της ζωή η Glennon Doyle υπήρξε παντρεμένη με το πρώην μοντέλο Craig Melton με τον οποίο απέκτησε τρία παιδιά. Ο γάμος τους διήρκεσε από το 2002 ως το 2016. Σε μία περιοδεία προώθησης ενός βιβλίου του γνώρισε την αθλήτρια Abby Wambach, με την οποία είναι σε σχέση από τον Νοέμβριο του 2016. Παντρεύτηκαν στις 14 Μαΐου του 2017.

H μεγάλη αλλαγή στην εμφάνιση και τη ζωή της Adele

Η Adele, έζησε μια περίοδο μεγάλων αλλαγών. Πήρε διαζύγιο από τον Simon Konecki και έπειτα πραγματοποίησε μια μεγάλη αλλαγή στην εξωτερική της εμφάνιση. Η εντυπωσιακή αλλαγή στο σώμα της ήταν αποτέλεσμα της δίαιτας Sirtfood. Το συγκεκριμένο διατροφικό πρόγραμμα περιλαμβάνει κυρίως φυτικές τροφές, όπως το kale και το φαγόπυρο, που κόβουν την όρεξη και ενεργοποιούν το αδύνατο γονίδιο του οργανισμού. Αν και η γυμναστική δεν αποτελεί αγαπημένη συνήθεια της star, έγινε πλέον μέρος της ζωής της.

Ο personal trainer της που ζει στο Λονδίνο, Pere Gerasimo, πρόσφερε μία εξήγηση για τον τρόπο με τον οποίο πέτυχε αυτή την μεταμόρφωση η τραγουδίστρια. «Όταν η Adele κι εγώ ξεκινήσαμε το ταξίδι μας μαζί δεν ήταν ποτέ για να γίνει εξαιρετικά αδύνατη. Ήταν για να γίνει υγιής. Ειδικά μετά την εγκυμοσύνη και μετά την επέμβαση. Όταν βγήκε το άλμπουμ της “25” και ανακοινώθηκε η περιοδεία, έπρεπε να ετοιμαστούμε για ένα εξαντλητικό πρόγραμμα 13ων μηνών» αναφέρει μεταξύ άλλων.

«Εκείνο το διάστημα ξεκίνησε να προπονείται και έκανε καλύτερες επιλογές στη διατροφή της. Ως αποτέλεσμα έχασε πολύ βάρος και οι άνθρωποι το πρόσεξαν», είχε πει ο προπονητής της.

Ο ίδιος ανέφερε ότι η Adele άλλαξε ακόμα περισσότερο μετά τη μετακόμισή της στο Los Angeles και το διαζύγιό της. «Είναι φυσικό ότι με την αλλαγή έρχεται και μία καινούργια αίσθηση του εαυτό και η θέληση να είσαι η καλύτερη εκδοχή σου. Απέκτησε καλύτερες διατροφικές συνήθειες και αφοσιώθηκε στην άσκηση και ίδρωσε. Δεν θα μπορούσα να είμαι πιο περήφανος ή πιο χαρούμενος για εκείνη», σημείωνε.