CELEBRITIES

Την Κατερίνα Παπουτσάκη τη ρωτούν γιατί αδυνάτισε κι εκείνη απαντά μονολεκτικά

Αγγελική Καλαμαρά/24 Media

Καλωσήρθες στην επανάληψη των αυτονόητων της Τετάρτης, 3 Μαΐου 2023. Και αυτά τα αυτονόητα αφορούν για μία ακόμα φορά τον δημόσιο σχολιασμό των φωτογραφιών που αναρτούν οι celebrities στο Instagram. Ο σχολιασμός δεν αφορά τις πράξεις τους ή τις δηλώσεις τους, πράγματα για τα οποία τοποθετήθηκαν και οι followers τους θέλησαν να τους απαντήσουν σε αυτά μέσω αυτού του διαύλου επικοινωνίας. Ο σχολιασμός αφορά, δυστυχώς για μία ακόμα φορά την εμφάνιση. Στο στόχαστρο μπήκε αυτή τη φορά η Κατερίνα Παπουτσάκη.

Η Κατερίνα Παπουτσάκη ανάρτησε μία σειρά από φωτογραφίες της από την πρώτη της εξόρμηση στην παραλία την Πρωτομαγιά. Συνόδευσε τις φωτογραφίες της με κάποια καλοκαιρινά emoji και πάτησε το κουμπί της δημοσίευσης. Μάλλον δεν είχε σκεφτεί ότι πατώντας το, ήταν σαν να ρώτησε όλους τους followers της πώς τους φαίνεται φορώντας μαγιό. Δεν το είχε σκεφτεί γιατί δεν το έκανε. Παρ’ όλα αυτά τις άκουσε τις γνώμες και τις απόψεις χρηστών του Instagram για την εμφάνισή της και κυρίως για τα κιλά της.

Έχει μαλλιάσει η γλώσσα μας εδώ και χρόνια να λέμε ότι κάθε σχολιασμός για την εμφάνιση κάποιου, με όσο καλές προθέσεις κι αν γίνεται, με όσο ευγενικό τρόπο κι αν πάει κανείς να τη διατυπώσει, είναι απλά αχρείαστη όταν όλοι, ανεξαιρέτως, παλεύουμε να αποδεχτούμε τον εαυτό μας όπως είναι. Πέρα από αχρείαστη είναι και μία διαδικασία που μαρτυρά από πολύ μακριά μία κάποια έλλειψη ενσυναίσθησης, από τη στιγμή που οι σχολιαστές ούτε ξέρουν τι ζει το αντικείμενο του σχολιασμού τους. Μάταια μάλλον μαλλιάζει η γλώσσα μας. Κάτω από την ανάρτηση της Κατερίνας Παπουτσάκη οι διαδικτυακές μεζούρες και ζυγαριές έπιασαν δουλειά.

«Πολύ αδύνατη κορίτσι μου πάρε λίγα κιλά», «Πολύ αδύνατη, της πάει το πιο αφράτο», «Θεά, αλλά 5 κιλά ακόμα…», ήταν τα πιο «ευγενικά» από τα σχόλια. Τα άλλα έφτασαν σε νέα επίπεδα αδιακρισίας.

Κατερίνα Παπουτσάκη  

Κατερίνα Παπουτσάκη Instagram.com/katerina_papoutsaki

Οι μεζούρες και οι ζυγαριές έφεραν και την προσωπική ζωή της ηθοποιού στο τραπέζι. Έφεραν την είδηση του χωρισμού της από τον Παναγιώτη Πιλαφά, που έγινε γνωστή τον Νοέμβριο του 2022, έφεραν στο προσκήνιο τη νέα της ζωή ως single γυναίκα και έπλεξαν σχέσεις αιτίας και αιτιατού για να μιλήσουν για τα κιλά της Κατερίνας Παπουτσάκη.

«Λολ. Πώς έγινες έτσι καλέ; Γιατί έρεψες; Σε φάγανε οι έρωτες;», «Κρίμα… Αδυνάτισες έτσι επειδή χώρισες;», ήταν τα σχόλια – peak της αδιακρισίας τα οποία η Κατερίνα Παπουτσάκη διάβασε μόνο και μόνο επειδή ήθελε να αναρτήσει φωτογραφίες της από την Πρωτομαγιά, όπως κάναμε πάνω κάτω όλοι.

Instagram.com/katerina_papoutsaki
Κατερίνα Παπουτσάκη Instagram.com/katerina_papoutsaki

Της αναγνωρίζω πάντως την ψυχραιμία. Η Κατερίνα Παπουτσάκη διάβασε, έκρινε και απάντησε στο πρώτο από τα σχόλια που σου ανέφερα εδώ. Η μόνη λέξη που έγραψε ήταν «γλυκιά». Και θα μπορούσε να κάνει copy paste την απάντηση σε κάθε ένα από τα παραπάνω σχόλια.

Κατερίνα Παπουτσάκη Instagram.com/katerina_papoutsaki

Η Κατερίνα Παπουτσάκη ήταν που σήμερα δέχτηκε τα ανώνυμα σχόλια του Instagram, τα σχόλια για τα οποία κανείς δεν νιώθει την ανάγκη να δικαιολογηθεί, κανείς δεν ντρέπεται, κανείς δεν μπαίνει στη διαδικασία να τα σβήσει. Με μία επωδό «είναι δημόσια πρόσωπα, εκτίθενται, πρέπει να δέχονται την κριτική», συνεχίζουν να γίνονται σχόλια που δεν αφορούν το έργο των ανθρώπων ή την συμπεριφορά τους, αλλά την εμφάνιση με την οποία ήρθαν να πορευτούν σε αυτή τη γη, τον αριθμό των κιλών τους και τον αριθμό των ραγάδων τους.

Στα αχρείαστα σχόλια η Κατερίνα Παπουτσάκη απαντά με ένα «γλυκιά» και μοιάζει να τα εξουδετερώνει όλα με χιούμορ. Και μπράβο της. Πώς αλλιώς να απαντήσεις σε όλα αυτά, που τελικά προδίδουν περισσότερα για εκείνους που συνεχίζουν να σχολιάζουν πιστεύοντας ότι δεν απευθύνονται σε ανθρώπους με πιθανές ευαισθησίες και ανασφάλειες; Πόσο ακόμα να μαλλιάσει η γλώσσα της και η δική μας; Γι’ αυτό σου λέω, «γλυκιά» copy paste.