CELEBRITIES

Θοδωρής Αθερίδης: Η έκλαμψη των 50, η νέα του εκπομπή στο Mega και η συνεργασία με τη Σεμίνα Διγενή

Instagram.com/atheridis_thodoris_official

Στο πλατό του «Πάμε Δανάη» βρέθηκε ο Θοδωρής Αθερίδης και συνομίλησε με τη Δανάη Μπάρκα και τον Άρη Καβατζίκη για το πώς άλλαξε η αντιμετώπισή του απέναντι στην αρνητική κριτική μετά τα 50 του. Επιπλέον μίλησε για την εποχή της πανδημίας του κορονοϊού, τον εγγονό του, αλλά και τα νέα του τηλεοπτικά σχέδια που περιλαμβάνουν μια εκπομπή στο Mega.

Με αφορμή τη νέα του ραδιοφωνική εκπομπή μίλησε για τις ακροαματικότητες και τις θεαματικότητες που όπως διευκρίνισε πλέον δεν τον απασχολούν περισσότερο από το επίπεδο της επιβίωσής του. «Ο αριθμός θεατών και της ακροαματικότητας ποτέ δεν με ενδιέφερε. Απευθύνομαι σε αυτούς που αρέσω. Μετά τα 50 μου έφαγα μια έκλαμψη και ομόρφυνε η ζωή μου. Απελευθερώθηκα. Κατάλαβα ότι είναι μάταιο όλο το υπόλοιπο. Υπάρχουν πολλοί άγνωστοι που με αγαπούν. Και είναι υπεραρκετοί. Είμαι υπερκαλυμμένος με αυτούς που με αγαπούν», τόνισε ο Θοδωρής Αθερίδης.

Όπως είπε ο Θοδωρής Αθερίδης, η «παγίδα» της επιτυχίας βρίσκεται στο σημείο που αυτή παγιώνεται. «Όταν υποθετικά έκανα μεγάλη επιτυχία με τη Δήμητρα (σ.σ. Σ’ αγαπώ – Μ’ αγαπάς), όπου στεκόμουν γινόταν κάτι μαγικό. Με τον καιρό, ο κόσμος, σε χαίρεται όταν νιώθει ότι αυτός σε ανακάλυψε. Όταν σε βλέπει να κάνεις την επόμενη δουλειά, ακόμα και να του αρέσεις, αρχίζει να σε βλέπει σαν έναν άνθρωπο κατεστημένο. Και θέλει να αντιδράσει σε αυτό. Είναι μία ανθρώπινη αντίδραση», σημείωσε.

«Όταν είσαι μικρός λογοδοτείς, σε αυτούς που σε γουστάρουν, λογοδοτείς σε αυτούς που δεν σε γουστάρουν. Σου κάνει κάποιος μια κακή κριτική και πας σπίτι σου, το σκέφτεσαι και γίνεσαι χάλια. Κάποια στιγμή ξυπνάς και καταλαβαίνεις ότι η κριτική που σου έκανε αυτός είναι επειδή δεν σε χωνεύεις ούτως ή άλλως», επισήμανε ο ηθοποιός, σκηνοθέτης και συγγραφέας.

Ο εγγονός του κι αυτός

Ο ίδιος αναφέρθηκε σε μία ακόμα μεγάλη αλλαγή που ήρθε στη ζωή του στα 55 του χρόνια. Κι αυτή είναι ο ρόλος του παππού που ανέλαβε όταν η κόρη του Φωτεινή Αθερίδη έφερε στον κόσμο τον γιο της. Όπως είπε ο Θοδωρής Αθερίδης η γέννηση του εγγονού του ήταν «Ό,τι καλύτερο δώρο μετά τη γέννηση της Φωτεινής». Ο εγγονός του θα ονομαστεί Θοδωρής και όπως είπε ο ηθοποιός: «ήταν απόφαση των παιδιών να πάρει το όνομά μου. Ούτε έκανα αυτά τα “εγώ θα χαιρόμουν”. Μου το ανακοινώσανε κάποια στιγμή. Ένιωσα κάτι παιδιάστικο. Για όλα αυτά που κοροϊδεύετε τους παπούδες και τις γιαγιάδες, θέλω να πω ο άνθρωπος δεν αλλάζει, όλοι ίδιοι είμαστε, απλά οι ηλικίες αλλάζουν.».

Αν και ζούμε όλοι στην εποχή του κορονοϊού, ο Θοδωρής Αθερίδης δεν μπορεί να μην αγκαλιάζει τον εγγονό του όπως διευκρίνισε. Ωστόσο επεσήμανε ότι όλοι βιώνουμε ένα «δυστοπικό κλίμα». «Ο κόσμος φοβάται μην αρρωστήσει. Όποιος δεν θέλει να αρρωστήσει δεν θα αρρωστήσει, τηρώντας τα μέτρα. Προσωπικά έπαψα να φιλάω που είμαι πολύ της αγκαλιάς και των φιλιών. Μας ήρθε ένα κακό για να μας οργανώσει. Υπάρχει και η άλλη πλευρά της παγκοσμιοποίησης. Δεν είναι μόνο η ελεύθερη διακίνηση κεφαλαίων και ότι μπορώ να ανοίξω ένα κουρείο στη Σιγκαπούρη», σημείωσε.

Ο Θοδωρής Αθερίδης για τη νέα του εκπομπή στο Mega

Τα νέα του τηλεοπτικά σχέδια περιλαμβάνουν μια εκπομπή στο Mega και μία συνεργασία στο πλαίσιο αυτό με τη Σεμίνα Διγενή. «Θα είμαι εδώ. Θα κάνουμε μια εκπομπή μιας και το κλίμα έγινε τόσο άσχημο που οι άνθρωποι δεν μπορούμε ούτε να βγούμε να φάμε, να μαζευτούμε μια παρέα. Αυτό το πράγμα θα μας κλείσει στο σπίτι μας αναγκαστικά, τα ωράρια έχουν αλλάξει. Η δικιά μας δουλειά είναι αυτή, να μπορέσουμε να δώσουμε κουράγιο, να είμαστε παρηγορητές. Θα κοιτάξω να μαζέψω τέτοιες παρέες, που να τις βλέπει ο άλλος από το σπίτι και να γελάει από την τόλμη και το προβοκάρισμα που κάνουν ο ένας στον άλλο», σημείωσε ο Θοδωρής Αθερίδης.

«Θα είναι ένας καλεσμένος με την παρέα του κάθε φορά. Και λίγη μουσική. Θα είναι παρτάκια οικογενειακά. Πάμε να κάνουμε στην πραγματικότητα αυτό που έκανε η Σεμίνα. Το ξέρει το αντικείμενο, ξέρει πώς οργανώνεται, θα είναι στην αρχισυνταξία», περιέγραψε για το νέο του βήμα. «Όσο πιο αληθινό είναι το πράγμα, τόσο ο κόσμος περισσότερο θέλει να το δει», κατέληξε ο ηθοποιός.