CELEBRITIES

Η Θεοδώρα Βουτσά παίρνει θέση στην κόντρα της αδερφής της, Σάντρας και της μητέρας της

Papadakis Press Γιώργος Παπαδάκης

Με έναν έμμεσο τρόπο πήρε θέση η Θεοδώρα Βουτσά στο ζήτημα της διαμάχης που έχει ανοίξει μεταξύ της Σάντρας Βουτσά και της δεύτερης συζύγου του Κώστα Βουτσά. Η Θεοδώρα Βουτσά είναι μία από τις δύο κόρες που απέκτησε ο Κώστας Βουτσάς και η Θεανώ Παπασπύρου και μέχρι τώρα δεν είχε τοποθετηθεί δημόσια στη διαμάχη μεταξύ της ετεροθαλούς αδελφής της και της μητέρας της.

Η διαμάχη αφορά τους πίνακες που είχε αγοράσει ο Κώστας Βουτσάς κατά τη διάρκεια της ζωής του και που σύμφωνα με τη Σάντρα Βουτσά, ενώ προόριζε ως δώρο στις τρεις κόρες του, τους κρατά και δεν τους μοιράζει σε αυτές, η δεύτερη σύζυγός του, Θεανώ Παπασπύρου. Η Θεοδώρα Βουτσά με μία μακροσκελή ανάρτησή της στο Instagram μίλησε για «ψεύδη» και «καταστάσεις πολύ μακριά από τον χαρακτήρα και το ήθος» του Κώστα Βουτσά.

Η Θεοδώρα Βουτσά παίρνει θέση με τις αναρτήσεις της στο Facebook

Η ηθοποιός υπέγραψε την ανάρτησή της στην οποία μίλησε για την δημιουργία μιας Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας που θα φέρει το όνομα του πατέρα της, ως «Θεοδώρα, η κόρη του Κώστα». Η Θεοδώρα Βουτσά είχε κάνει νωρίτερα μία ακόμα ανάρτηση καλώντας τις γυναίκες της οικογένειάς της να αντιμετωπίσουν η μία την άλλη με «αγάπη κι ας δείξουμε σεβασμό». Την πρώτη εκείνη ανάρτησή της για το θέμα την είχε υπογράψει ως «η μοναδική νόμιμη ενήλικη κληρονόμος του Κώστα».

«Ο μπαμπάς αγαπούσε τις γυναίκες… πολυ. Ας δείξουμε και εμείς η μια στην άλλη αγαπη και σεβασμό. Όπως θα ήθελε ο μπαμπάς. Και ας τιμήσουμε, σαν ένδειξη σεβασμού και αγαπης προς εκείνον, την μεγαλύτερη του αγαπη, το θέατρο και την δουλειά του. Σας ευχαριστω πολυ!», ανέφερε σε εκείνη την πρώτη ανάρτησή της η Θεοδώρα Βουτσά, στην οποία παρέθετε ένα απόσπασμα συνέντευξης του Κώστα Βουτσά στην εκπομπή “Fthis” του ΑΝΤ1. «Εάν δεν είχα τη Θεανώ θα ήμουν σε κάποιο ΚΑΠΗ ή σε κανένα γηροκομείο», παραδεχόταν τότε ο Κώστας Βουτσάς.

Η επόμενη της ανάρτηση ήταν ωστόσο ακόμα πιο σημαντική γιατί μιλούσε για το ουσιαστικό έργο που θα ήθελε να προσφέρει η ίδια στο όνομα του πατέρα της, μέσα από την «Κώστας Βουτσάς ΑΜΚΕ». «Επειδή πολλα λέγονται που τραβάνε την προσοχή σε ψεύδη και καταστάσεις παρα πολυ μακρυά απο τον χαρακτήρα και ήθος του πατέρα μου, ας μιλήσουμε για το πως θα συνεχίσουμε το έργο του. Οταν έφυγε ο μπαμπάς, το κενό ηταν- και παραμένει- μεγάλο. Απο την Εντατική ήδη, είχα σκεφτεί να φτιάξω μια ΑΜΚΕ για να συνεχίσω το έργο του. Ίσως μια μάταιη προσπάθεια μου να του δώσω “κίνητρο” για να βγει απο την Εντατική», ανέφερε αρχικά η Θεοδώρα Βουτσά.

Επειδή πολλα λέγονται που τραβάνε την προσοχή σε ψεύδη και καταστάσεις παρα πολυ μακρυά απο τον χαρακτήρα και ήθος του…Δημοσιεύτηκε από Theodora Voutsa στις Σάββατο, 17 Απριλίου 2021

Μιλώντας για τη μητέρα της, Θεανώ Παπασπύρου σημείωσε: «Γνωρίζοντας τη μεγάλη μου λατρεία για τον μπαμπά αφού και η ίδια αισθάνεται το ίδιο, δεν μου είπε ποτε “Όχι” σε ό,τι είχε να κάνει με τον πατέρα μου- οσο κι αν εκείνος κατά καιρούς την είχε πληγώσει με την συμπεριφορά του». Η Θεοδώρα Βουτσά ανέφερε τις δράσεις που έχουν γίνει μέχρι τώρα από την «Κώστας Βουτσάς ΑΜΚΕ» με στόχο τη δημιουργία μιας υποτροφίας στο όνομα του ηθοποιού που θα δινόταν σε νέους συναδέλφους του.

«Θέλαμε η δράση της “Κώστας Βουτσάς ΑΜΚΕ” να είναι διακριτική. Δεν γίνεται όμως τώρα να σιωπήσουμε. Ο πατέρας μου ηταν άνθρωπος σεμνός, χαρούμενος, που μίλαγε μέσα απο τις πράξεις του και τη δουλειά του. Δεν γίνεται, και σαν νόμιμη κληρονόμος του, δεν θα επιτρέψω να χρησιμοποιηθεί το όνομα του και να σπιλωθεί η μνήμη του με ψεύδη, εμμονές, επιθέσεις προσωπικού τύπου που στόχο έχουν προσωπικό όφελος», σημείωσε μεταξύ άλλων η Θεοδώρα Βουτσά.

Η Σάντρα Βουτσά σκέφτεται να κινηθεί νομικά

Η Σάντρα Βουτσά στην τελευταία της τηλεοπτική εμφάνιση, μέσω τηλεφωνικής σύνδεσης, στην εκπομπή «Καλύτερα δε γίνεται» είχε αναφέρει ότι αγαπά πολύ τις αδελφές της και κατανοεί ότι δεν μπορούν εύκολα να πάρουν δημόσια θέση σε ένα τόσο λεπτό ζήτημα. Σε ό,τι αφορά τη διαμάχη της με τη Θεανώ Παπασπύρου για τη συλλογή έργων τέχνης του Κώστα Βουτσά, δεν απέκλεισε πλέον να κινηθεί νομικά εναντίον της.

«Από εδώ και πέρα σκέφτομαι πάρα πολύ σοβαρά να ακολουθήσω τη νομική οδό διότι η κυρία Παπασπύρου άνοιξε μια πόρτα πολύ δύσκολη, λέγοντας προσωπικά μου δεδομένα δημόσια. Εγώ δεν θα πω αν ισχύει ή δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Σε ένα δικαστήριο μπορούν να ειπωθούν πολλές αλήθειες. Οπότε, νομίζω ότι προς τα εκεί προχωρώ πλέον, έχω μιλήσει και με τον δικηγόρο μου, τον κύριο Καπερνάρο, μέχρι εδώ μπορώ να πω», τόνισε. Να θυμίσουμε σε αυτό το σημείο ότι η Σάντρα Βουτσά αναφερόταν στο μήνυμα της δεύτερης συζύγου του Κώστα Βουτσά προς το Πρωινό, στο οποίο ισχυρίστηκε πώς η Σάντρα Βουτσά έχει αποποιηθεί την περιουσία του πατέρα της.