CELEBRITIES

Θέμις Μπαζάκα: Απαντά για τις αντιδράσεις στη δήλωσή της για τα Θρησκευτικά

Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου- Watkinson, ladylike.gr

Καλεσμένη στην εκπομπή Καλύτερα δε γίνεται, βρέθηκε η Θέμις Μπαζάκα το Σάββατο 13 Ιανουαρίου. Η ηθοποιός που φέτος συμμετείχε στη σειρά Milky Way, ενώ συνεχίζει να εμφανίζεται τηλεοπτικά στη Μάγισσα του ΑΝΤ1 και θεατρικά στην παράσταση Humans, στο Θέατρο Μουσούρη, μίλησε για τη ζωή και την καριέρα της ενώ ρωτήθηκε μεταξύ άλλων και για τις αντιδράσεις που προκάλεσε δήλωσή της για την κατάργηση των Θρησκευτικών από τα σχολεία.

Ήταν τον περασμένο Νοέμβριο που η Θέμις Μπαζάκα ανέλαβε να βάλει σε λόγια μία άποψη που μάλλον συμμερίζονται όσοι έχουν κουραστεί από τον φανατισμό και τον σκοταδισμό, που συνήθως απαντάται στους κόλπους κάθε εκκλησίας. Μιλώντας στο περιοδικό Λοιπόν, η ηθοποιός είχε αναφερθεί στην αντίληψή της ότι βλέπει την ελληνική κοινωνία να συντηρητικοποιείται πιο πολύ και στην ανάγκη αυτό να αλλάξει μέσω της παιδείας.

«Δεν υπάρχει εκπαίδευση, ούτε από την οικογένεια, ούτε από το σχολείο. Μια χώρα που ξεκινάει το παιδάκι 6 χρονών το μάθημά του με προσευχή, συγγνώμη -πάρτε το όπως θέλετε-, αλλά ήμαρτον. Πού γίνεται αυτό το πράγμα; Σε λίγο θα μας απαγορεύουν δεν ξέρω κι εγώ τι. Θέλω να πω ότι χρειάζεται μια πολιτική απέναντι σε αυτά τα πράγματα.

Οι άνθρωποι οι οποίοι κρατούν στα χέρια τους την εξουσία, πρέπει να προχωρήσουν αυτό το πράγμα και να το ανοίξουν. Πρέπει να γίνει η σεξουαλική εκπαίδευση στο σχολείο, πρέπει να πάψουν τα Θρησκευτικά, πρέπει όλοι να μιλούν στα παιδιά πιο ανοιχτά για κοινωνικά θέματα. Δεν γίνεται άλλο αυτό το πράγμα», είχε πει τότε η Θέμις Μπαζάκα.

Η ηθοποιός μίλησε για τις αντιδράσεις που προκάλεσε αυτή η δήλωσή της, στη νέα της συνέντευξη για την εκπομπή Καλύτερα δε γίνεται, ιδιαίτερα σε αυτούς τους συντηρητικούς κόλπους της εκκλησίας, για τους οποίους σου έγραψα στην αρχή.

«Τρόμαξα λίγο! Δεν το φανταζόμουν ότι θα είναι τόσο τρομερό αυτό το πράγμα το οποίο είπα. Είπα κάτι που το συζητάμε πάρα πολύ μεταξύ μας. Από εκεί και ύστερα δεν ξαναμίλησα γιατί δεν θέλω να τροφοδοτώ και να δίνω περισσότερη τροφή», είπε χαρακτηριστικά η Θέμις Μπαζάκα.

Η ηθοποιός δεν διατηρεί λογαριασμούς στα social media, ωστόσο, όπως ανέφερε στη συζήτησή της με τη Ναταλία Γερμανού και τη Ναταλία Αργυράκη, δέχτηκε αντιδράσεις και προσωπικά με διαφορετικό τρόπο.

«Social media δεν έχω και δεν υπάρχει περίπτωση να έχω. Έρχονταν βέβαια μηνύματα και τηλεφωνήματα και γράμματα στο θέατρο. Συγχρόνως όμως είχα και μια πολύ μεγάλη μερίδα ανθρώπων οι οποίοι μου έλεγαν μπράβο σας που μιλάτε», είπε η Θέμις Μπαζάκα.

Η ηθοποιός αντιδρά δυναμικά στη ζωή, παίρνει αποφάσεις και τις ακολουθεί. Κι αυτό δεν αφορά μόνο την απόφασή της να μην δώσει παραπάνω έκταση στις δηλώσεις της αυτές, αλλά και γενικά στον τρόπο που αντιμετωπίζει ακόμα και τα αρνητικά συναισθήματα που μπορεί να νιώσει στη ζωή της. Η Θέμις Μπαζάκα αγαπά τη ζωή και διεκδικεί να τη ζει δυναμικά κάθε μέρα.

«Είμαι αχόρταγη σε όλα. Νιώθω μέσα μου μερικές φορές να ξεχειλίζει τόσο πολύ η ζωή που δεν ξέρω τι να την κάνω. Τόσες πολλές επιθυμίες, δεν ξέρω πότε θα τελειώσει αυτό το πράγμα. Να πω στον εαυτό μου “κάτσε ρε κορίτσι μου στο κρεβάτι σου, άραξε”. Μη νομίζεις, με πιάνει και θλίψη και δυσκολεύομαι να σηκωθώ από το κρεβάτι πολλές φορές. Δεν την αφήνω να κρατήσει πάνω από μισή ώρα. Μισή ωρίτσα, κάτσε να νιώσεις τη θλίψη σου, να γλείψεις τις πληγές σου και μετά off you go», είπε χαρακτηριστικά η Θέμις Μπαζάκα.

Η ίδια τόνισε ότι θέλει πάντα να είναι αισιόδοξη, παρόλο που οι εξωτερικές συνθήκες και η επικαιρότητα φυσικά την επηρεάζουν. «Δεν αφήνω να περάσει η μέρα με άσχημα συναισθήματα. Θέλω να πιστεύω ότι στον δικό μου μικρόκοσμο έχω μόνο αγάπη, χαρά και αλληλεγγύη και κάπως έτσι θα προχωρήσω», σημείωσε μεταξύ άλλων.