CELEBRITIES

Θανάσης Ευθυμιάδης: Η εξομολόγηση για το Ντόλτσε Βίτα και το καλύτερο σχόλιο για κάθε επιτυχία

Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου Watkinson/24Media

Έχει περάσει περίπου 1,5 μήνας από τη στιγμή που η σειρά Ντόλτσε Βίτα ξεκίνησε να προβάλλεται ξανά μέσα από τη συχνότητα του Mega ψηφιακά αποκατεστημένη. Στη σειρά που έκανε πρεμιέρα την τηλεοπτική σεζόν 1995-1996 και συνεχίστηκε και την επόμενη χρονιά, υπέγραφαν ο Αλέξανδρος Ρήγας και ο Λευτέρης Παπαπέτρου, ενώ το δίδυμο που ζούσε έναν απαγορευμένο έρωτα, ήταν ο Θανάσης Ευθυμιάδης και η Άννα Παναγιωτοπούλου.

Η σειρά Ντόλτσε Βίτα παρουσίαζε τον έρωτα της χήρας Χριστίνας (Άννα Παναγιωτοπούλου) με τον συνομήλικο της κόρης της και αρραβωνιαστικό της, Αντώνη (Θανάσης Ευθυμιάδης). Όσο τον ζούσαν τον έρωτα τους έχοντας γύρω τους μερικούς από τους πιο ωραίους ρόλους της ελληνικής τηλεόρασης (λέγε με Σάσα, Ασπασία, Όλγα Μαρκάτου just to name a few), μία από τις πιο αστείες σειρές εκτυλισσόταν μπροστά στα μάτια μας. Η διαχρονικότητά των αστείων της σειράς έχει δώσει σίγουρα νέο χρώμα στα σαββατοκύριακα του τηλεοπτικού κοινού το 2023.

O Θανάσης Ευθυμιάδης είναι ανάμεσα στα πρόσωπα που το τηλεοπτικό κοινό ψάχνει για να εκφράσει την αγάπη του, τα σαββατοκύριακα, καθώς προβάλλονται τα επεισόδια της σειράς. Βρήκε, λοιπόν, την Πέμπτη 23 Μαρτίου τον χρόνο να ευχαριστήσει τους τηλεθεατές, γι’ αυτή την αγάπη που κρατάει 28 χρόνια. Το έκανε με ένα μακροσκελές post του στο Instagram. Μαζί, έκανε μία προσωπική εξομολόγηση για τη σημασία της σειράς και την επιτυχία που δεν έρχεται χωρίς κόπο και δυσκολία.

«Σας ευχαριστώ από καρδιάς για όλη την αγάπη που μου στέλνετε, κάθε φορά που (ξανα) βλέπετε το Ντόλτσε Βίτα. Βλέπω στην φετινή επανάληψη, ένα “χρωματικό φρεσκάρισμα” στην εικόνα και υποπτεύομαι ότι θα προορίζουν τις επαναλήψεις για άλλα 28 χρόνια», έγραψε αρχικά ο Θανάσης Ευθυμιάδης, δημοσιεύοντας μία φωτογραφία του με τις υπέροχες συμπρωταγωνίστριές του στη θρυλική σειρά.

«Το 1995 μία τρελοπαρέα καλλιτεχνών (που η σημερινή κυβέρνηση απαξιώνει τις σπουδές μας και μας θεωρεί αποφοιτους Λυκείου) , βάλαμε το λιθαράκι μας, ώστε να απενοχοποιηθει ο έρωτας μιας μεγαλύτερης γυναίκας με έναν νεαρό άνδρα.

Μέχρι τότε κάτι τέτοιο ήταν προνόμιο μόνο των ανδρών. Κολακευτικά σχόλια άκουγες για όποιον μεσήλικα είχε ερωτική σχέση με μία νεαρή γυναίκα. Για την μεσήλικη γυναίκα όμως, που είχε σχέση με νεαρό άντρα, η ελληνική πουριτανική κοινωνία, επιφύλασσε μόνο χλευασμό. Ο αληθινός έρωτας της Χριστίνας και του Αντώνη, ήταν μία ειρηνική επανάσταση», σημείωσε στη συνέχεια ο Θανάσης Ευθυμιάδης.

Κι είχε δίκιο. Η σειρά αυτή ήταν η πρώτη της ελληνικής τηλεόρασης που αποφάσισε να δώσει σε μία μαμά και χήρα ηρωίδα μίας ελληνικής σειράς, το δικαίωμα στον έρωτα. Το δικαίωμα σε μία ζωή με άλλους ρόλους από αυτούς που η πατριαρχία προόριζε για κάθε γυναίκα άνω των 40. Η θέση αυτή, αν αναρωτιέσαι, ήταν το παρασκήνιο, εκεί όπου αόρατη θα είχε αποσυρθεί από τη χαρά της ζωής.

«Βάλαμε έναν δυναμίτη στην καρδιά της πατριαρχίας. Το μέχρι τότε δικαίωμα των ανδρών, έγινε και δικαίωμα των γυναικών. Και αυτό το έβλεπε στην τηλεόρασή της, ακόμα και η γυναίκα που ζούσε στο πιο απομακρυσμένο χωριό της Ελλάδας και έπαιρνε δύναμη», σημείωσε ο ηθοποιός μιλώντας με έναν τρόπο για την παντοδυναμία της τηλεόρασης, που όταν κανείς την χρησιμοποιεί με αγνές προθέσεις, μπορεί να κάνει την πιο ωραία επανάσταση.

Ο Θανάσης Ευθυμιάδης συνέχισε μιλώντας για την επιτυχία που δεν έρχεται αβασάνιστα. Τουλάχιστον δεν ήρθε χωρίς δυσκολία στην δική του περίπτωση. «Σε όσους πιστεύουν ότι μία τέτοια διαχρονική επιτυχία έγινε χωρίς κόπο και πόνο, λέω ότι κάνουν λάθος. Ο καθένας από τους συμμετέχοντες καταθέταμε την ψυχή μας σε κάθε γύρισμα, άσχετα με τις δυσκολίες που είχαμε στην προσωπική μας ζωή», ανέφερε ο ηθοποιός.

«Και πιστέψτε με, δεν ήταν μικρές οι δυσκολίες που αντιμετώπιζε ο κάθε ένας μας. Αναφέρω μόνο δύο περιπτώσεις, που έχουν ήδη δημοσιοποιηθεί: 1) Η Μαρία Καβογιάννη κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων έμεινε έγκυος και γέννησε το παιδί της, χωρίς να διακόψει καθόλου τα γυρίσματα. Για να δικαιολογηθούν τα παραπάνω κιλά της εγκυμοσύνης (μιας και ο ρόλος που έπαιζε δεν είχε σεξουαλικές επαφές με κανέναν άντρα), προστέθηκε στο σενάριο, απλά, ότι πάχυνε.

2) Εγώ ζούσα μία από τις πιο δύσκολες περιόδους της ζωής μου. Την ημέρα της πρεμιέρας του σήριαλ, η κοπέλα μου έφυγε κι εγώ για πολύ καιρό ήμουν χάλια – στα όρια της κατάθλιψης, σκούπιζα τα δάκρυά μου πριν από αρκετές σκηνές», πρόσθεσε ο Θανάσης Ευθυμιάδης.

Ο λόγος που αναφέρθηκε σε αυτές τις δυσκολίες ήταν, όπως συνηθίζει, για να δώσει ένα μήνυμα αισιοδοξίας σε όσους παλεύουν, αντιμετωπίζοντας τις δικές τους δυσκολίες, να υλοποιήσουν τα δικά τους σχέδια.

«Αν λοιπόν κάνεις κάτι σήμερα, που πιστεύεις ότι αξίζει τον κόπο, μη φοβηθείς να κουραστείς, μη φοβηθείς ακόμα και να πονέσεις. Αν δεν υποστηρίξεις εσύ τα όνειρά σου, ποιος περιμένεις ότι θα το κάνει;», κατέληξε ο Θανάσης Ευθυμιάδης στην ανάρτησή του.