CELEBRITIES

Θανάσης Αλευράς: «Αντιμετώπισα το αυτοάνοσό μου ως δώρο»

Papadakis Press Εξωτερικός συνεργάτης

Ήταν τον Σεπτέμβριο του 2019 που ο Θανάσης Αλευράς μίλησε πρώτη φορά για την εποχή που διαγνώστηκε με ψωρίαση, ένα αυτοάνοσο νόσημα που θεωρείται σοβαρό παγκόσμιο πρόβλημα υγείας. «Ο αναφερόμενος επιπολασμός της ψωρίασης στις διάφορες χώρες κυμαίνεται μεταξύ 0,09% και 11,43%, γεγονός που καθιστά την ψωρίαση σοβαρό παγκόσμιο πρόβλημα, με τουλάχιστον 100 εκατομμύρια προσβεβλημένα άτομα σε όλον τον κόσμο», λένε τα στατιστικά του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Ο Θανάσης Αλευράς είχε μιλήσει για το πρόβλημα υγείας του στην εκπομπή Thrive και τη Ζέτα Δούκα. «Εγώ δημιούργησα ένα αυτοάνοσο, που έχουν πολλοί άνθρωποι από ό,τι ακούω. Μου διέγνωσαν ψωρίαση μετά την τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004. Αυτό δείχνει πως ο οργανισμός δεν μπορεί να ξεχωρίσει τον ίδιο του τον οργανισμό και του επιτίθεται σαν εχθρό. Ευγνωμονώ που δεν είναι κάτι σοβαρότερο. Έχω με αυτή τη σκέψη καταφέρει να το κρατάω σε μια μόνιμη ύφεση, που για μένα αυτό είναι το μεγαλύτερο δώρο. Εύχομαι κάποια στιγμή να αυτοϊαθώ, όπως αυτονόσησα. Δεν είμαστε καλά με τον εαυτό μας γιατί πάμε παρ;a φύση σε πολλά πράγματα. Πάντα μπροστά είναι τα λεφτά ο χρόνος και η εργασία. Οπότε τι θα κάνει το σύστημα; Θα αντιδράσει», είχε πει τότε ο ηθοποιός.

Σε νέα του συνέντευξη, στο περιοδικό 7 Μέρες TV, αναφέρθηκε ξανά σε αυτό το θέμα και στην στάση που επέλεξε να κρατήσει απέναντι στο αυτοάνοσο νόσημα με το οποίο διαγνώστηκε. Ο ηθοποιός αποφάσισε να το αντιμετωπίσει ως δώρο κι αυτό έκανε.

«Οι ασθένειες στο δικό μου κόσμο πεποιθήσεων έρχονται για να μας βοηθήσουν, για να μας μιλήσουν όταν πάμε κόντρα στις πραγματικές μας ανάγκες. Έτσι το σώμα μας βρίσκει διέξοδο και απευθύνεται σε εμάς με απόγνωση για να το ακούσουμε επιτέλους. Εγώ αντιμετώπισα το αυτοάνοσό μου ως δώρο. Διάβασα πολύ, ενημερώθηκα όχι τόσο από την κλασική ιατρική. Η κλασική ιατρική πιστεύει στη χημεία, εγώ, από την άλλη, στο μυαλό μας.», ανέφερε ο Θανάσης Αλευράς.

«Θεωρώ πως, όπως μόνοι μας καταφέρνουμε να αρρωστήσουμε, έτσι μόνοι μας μπορούμε και να ιαθούμε. Κινούμενος βάσει αυτής της αρχής, έχω δει να γίνονται θαύματα στο σώμα μου. Με βοήθησε να υπερασπίζομαι όσα θέλω, να οδηγούμαι εκεί που οι συνθήκες μού δίνουν χαρά. Αυτό δεν είναι λίγο. Το χρωστάω στην αρρώστια μου. Αφού την αντιμετώπισα έτσι, έγινε φίλη μου. Δεν τη χρειάζομαι άλλο, γιατί αρχίζω και δεν τη βλέπω πια. Σιγά σιγά με εγκαταλείπει.», τόνισε στη συνέχεια ο ηθοποιός.

Ο Θανάσης Αλευράς που τον περασμένο Σεπτέμβριο μας χάρισε στιγμές γέλιου αυθεντικού, με τις εμφανίσεις του στην “Ταράτσα του Φοίβου”, φέτος μας χαρίζει απλόχερα το ταλέντο του μέσα από το “Your Face Sounds Familiar All Star” του ΑΝΤ1. Γι’ αυτό και για τη σχέση του με την τηλεόραση, μίλησε στη συνέντευξη που παραχώρησε στον δημοσιογράφο Γιάννη Βίτσα.

«Η τηλεόραση έχει ανοίξει διάπλατα τις πόρτες της στο “μαύρο”, το οποίο και προβάλλει σχεδόν ηδονικά. Εγώ με την τηλεόραση δεν έχω πια καμία επαφή. Δεν με αφορά το μέσο έτσι όπως εξελίσσεται. Δεν βρίσκω κάτι ενδιαφέρον να δω. Το “YFSF” είναι το πιο χαρούμενο, καθαρό, έντιμο και οικογενειακό show αξιώσεων στην ελληνική τηλεόραση, ένα εξωστρεφές παιχνίδι χαράς, διασκέδασης, απενεχοποίησης. Είναι σαν φως. Παρακολουθείς ταλαντούχους ανθρώπους που συνδυάζουν μοναδικά την υποκριτική, το τραγούδι, τη μουσική. Είναι ένα παιχνίδι χωρίς ίντριγκες, γι’ αυτό και είμαι μέσα από την πρώτη στιγμή που το άκουσα και έχω έναν πολύ ισχυρό δεσμό μαζί του. Το έζησα στο χτίσιμό του. Ήμουν στον πρώτο κύκλο του», σημείωσε ο Θανάσης Αλευράς.