CELEBRITIES

Τατιάνα Μπλάτνικ: Η φωτογραφία από την εφηβεία της και το ενδυναμωτικό μήνυμα στον εαυτό της μετά τον χωρισμό

Papadakis Press Εξωτερικός συνεργάτης

Η Τατιάνα Μπλάτνικ αποδέχτηκε την πρόκληση φίλων της (μεταξύ τους και η Μαίρη Κατράντζου), δημοσιεύοντας 2 ασπρόμαυρες φωτογραφίες στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram. Μια τωρινή και μια throwback από τα εφηβικά της χρόνια.

Πιο συγκκεριμένα, η Τατιάνα Μπλάτνικ συμμετείχε στο #ChallengeAccepted, όπως εκατομμύρια γυναίκες σε ολόκληρο τον κόσμο. Πρόκειται για το ψηφιακό κίνημα που καλεί τις γυναίκες να δημοσιεύσουν στα social media τους ασπρόμαυρες φωτογραφίες τους με στόχο να στηρίξουν τη γυναικεία ενδυνάμωση.

Η Τατιάνα Μπλάτνικ αποδέχτηκε την πρόκληση δημοσιεύοντας μια τωρινή και μια παλιά φωτογραφία της

Στην πρώτη φωτογραφία βλέπεις την Tατιάνα Μπλάτνικ στο σήμερα, να ποζάρει χαμογελαστή στον φωτογραφικό φακό. Κάνοντας swipe στη δεύτερη φωτογραφία, βλέπεις μια vintage φωτογραφία της ίδιας από τα νεανικά της χρόνια, στην οποία η Τατιάνα Μπλάτνικ φοράει μια πλεκτή μπλούζα και μια κοντή φούστα η οποία έχει επιστρέψει δυναμικά στα trends. Στο στιγμιότυπο που βλέπεις παρακάτω, η ίδια είναι 13 ετών. Και στις 2 φωτογραφίες, βέβαια, είναι εξίσου όμορφη. Γιατί η ομορφία δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την ηλικία.

«Περιτριγυρίζομαι από τις πιο απίθανες, δυνατές γυναίκες που εμπνέουν. Γυναίκες που υποστηρίζουν γυναίκες και χτίζουν ένα καλύτερο μέλλον μαζί. Γυναίκες που με στηρίζουν και πιστεύουν σε μένα και βλέπουν τον αληθινό μου εαυτό. Σας ευχαριστώ. Σας ευχαριστώ που κάνετε για μένα τον κόσμο καλύτερο -σαν μητέρα, φίλη, αδερφή, επιχειρηματία- η καθεμία δυνατή, όμορφη. Βρίσκω αυτήν την ευκαιρία για να δημοσιεύσω 2 φωτογραφίες -η δεύτερη είμαι εγώ, 13 ετών- κοιτάζοντας πίσω τώρα, εύχομαι να είχα καταλάβει και να είχα αγκαλιάσει την ομορφιά και την ευαισθησία της ζωής, παρά να ξοδεύω την ενέργειά μου, για να παλέψω ενάντια στον εαυτό μου.

Αυτό το challenge είναι και μια υπενθύμιση για όλους εμάς που ασκούμε κριτική στον εαυτό μας. Δώστε λίγο χρόνο στον εαυτό σας και κοιτάξτε τη φωτογραφία που δημοσιεύετε, σαν να την κοιτάζετε σε 20 χρόνια από τώρα. Φωνάξτε τα κορίτσια σας και πείτε τους “Σ’ αγαπάω, ακριβώς όπως είσαι” και ύστερα κοιτάξτε στον καθρέφτη και επαναλάβετέ το στον εαυτό σας -3 φορές», έγραψε στην περιγραφή της.

Ο χωρισμός και το μοίρασμα της περιουσίας

Τατιάνα Μπλάτνικ Θωμάς Δασκαλάκης/NDP Photo

Το post υπενθύμιση για τα σημαντικά της ζωής και την αγάπη προς τον εαυτό της, ήρθε λίγες μόνο μέρες μετά την ανακοίνωση του χωρισμού της Τατιάνας Μπλάτνικ από τον Νικόλαο Γλύξμπουργκ.

Η Τατιάνα Μπλάτνικ γνώρισε τον Νικόλαο Γλύξμπουργκ το 2003 στο Gstaad της Ελβετίας. Η σχέση τους ξεκίνησε στις 28 Δεκεμβρίου 2009. Ο αρραβώνας τους ανακοινώθηκε επίσημα από το γραφείο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου στο Λονδίνο. Ο γάμος του ζευγαριού έγινε στις Σπέτσες, στις 25 Αυγούστου 2010, με την παρουσία πολλών μελών βασιλικών οικογενειών της Ευρώπης.

Μετά από 20 χρόνια κοινής πορείας, εκ των οποίων τα 14 ήταν παντρεμένοι, η Τατιάνα Μπλάτνικ και ο Νικόλαος Γλυξμπουργκ αποφάσισαν να ακολουθήσουν χωριστούς δρόμους. Από τις αρχές του 2024 οι κοινές τους εμφανίσεις είχαν σταματήσει. Η τελευταία τους κοινή ανάρτηση μάλιστα στα κοινωνικά δίκτυα ήταν τα Χριστούγεννα του 2023.

Η είδηση του διαζυγίου ανακοινώθηκε στις 19 Απριλίου, όσο ο Νικόλαος βρισκόταν στην Αμοργό με την αποστολή της Action Hellas. Όσο για το μοίρασμα της περιουσίας, ο δικηγόρος Σάκης Κεχαγιόγλου αναφέρθηκε στο νομικό πλαίσιο που προβλέπει πώς αυτή θα μοιραστεί μετά τη λήξη του γάμου τους. Μιλώντας στην εκπομπή Super Κατερίνα εξήγησε τι προβλέπει ο νόμος στην Ελλάδα σε τέτοιες περιπτώσεις.

«Κατά τον ελληνικό νόμο, αρμόδια για την έκδοση του διαζυγίου είναι τα δικαστήρια της τελευταίας κατοικίας των συζύγων. Νομίζω ότι για το συγκεκριμένο ζευγάρι είναι η Ελλάδα. Σε ό,τι έχει να κάνει με τα αποκτήματα ενός ζευγαριού μέσα στον γάμο, η σύζυγος δικαιούται το 1/3, αλλά είναι μαχητό τεκμήριο. Δηλαδή, μπορεί είτε να βγουν περισσότερα χρήματα είτε να επιδικάσουν τα δικαστήρια λιγότερα χρήματα», ανέφερε Σάκης Κεχαγιόγλου.

«Το 1/3 το θεωρεί ο νόμος από τη στιγμή του γάμου και μετά, δηλαδή εάν η σύζυγος, εν προκειμένω, συνέβαλε στην αύξηση της περιουσίας του συζύγου της και με ποιον τρόπο. Βγαίνουν αποφάσεις δικαστικές που λένε ότι επειδή ανέθρεψε τα παιδιά, ή επειδή τον στήριξε ηθικά ή επαγγελματικά, ή ήταν αφανώς στις επιχειρήσεις του, έχει συμμετοχή μεγαλύτερη ή μικρότερη από το κανονικό. Αυτό ζητάνε συνήθως στις αγωγές, αλλά το 1/3 το δίνει ο νόμος

Τα αποκτήματα κρίνονται από τον τόπο κατοικίας του εναγόμενου. Αν, δηλαδή, γίνει αγωγή της συζύγου κατά του συζύγου, τότε κρίνονται με βάση το ποια είναι η κατοικία του συζύγου, είναι αρμόδια τα αντίστοιχα δικαστήρια. Το προγαμιαίο συμβόλαιο, αν υπήρξε στο εν λόγω ζευγάρι, δεν ισχύει στην Ελλάδα, αλλά στην Αμερική», πρόσθεσε ο ίδιος.