CELEBRITIES

Τάσος Ιορδανίδης: «Η Θάλεια εκφράζει την καψούρα της με πράξεις»

24MEDIA Αγγελική Καλαμαρά

Συνέντευξη στην εκπομπή Πάμε Δανάη παραχώρησε ο Τάσος Ιορδανίδης. Ο πρωταγωνιστής της σειράς του Mega, Η γη της ελιάς, μίλησε στον Αλέξη Μίχα για τις εξελίξεις σε αυτή, αλλά και τη σχέση του με τη σύζυγό του, Θάλεια Ματίκα, με την οποία για δεύτερη χρονιά μοιράζονται τη σκηνή του θεάτρου Άλφα – Ιδέα με την παράσταση Θέλω να σου κρατάω το χέρι.

Ο Τάσος Ιορδανίδης μίλησε αρχικά για τη σειρά Η γη της ελιάς, τις δύσκολες σκηνές που είχε να γυρίσει φέτος, αλλά και τη συνεργασία του με τον Ανδρέα Γεωργίου που σκηνοθετεί τη σειρά.

«Δεν είναι αυστηρός σκηνοθέτης ο Αντρέας Γεωργίου. Διαμορφώνει ένα πολύ δίκαιο κλίμα στα γυρίσματα. Η πιο δύσκολη σκηνή που είχα φέτος στα γυρίσματα της Γης της Ελιάς, ήταν αυτή που έπρεπε να πλακωθώ με τον φίλο μου, τον Αποστόλη Τότσικα», είπε ο Τάσος Ιορδανίδης.

Ο ηθοποιός υποδύεται τον Σωκράτη στη σειρά του Mega και μίλησε επίσης για τις εξελίξεις που αφορούν τον χαρακτήρα αυτόν στη σειρά Η γη της ελιάς. Με αφορμή τον τηλεοπτικό του «πατέρα», Νίκο Γαλανό, στη σειρά αναφέρθηκε επίσης στους σταρ της χρυσής εποχή του ελληνικού κινηματογράφου.

«Αγαπώ πολύ τον Νίκο Γαλανό. Δύσκολα συναντάς τέτοιες περιπτώσεις ανθρώπων. Είναι ευγενικός, δοτικός, έχει χιούμορ. Ο Νίκος Γαλανός είναι ένας άνθρωπος, που έχει ζήσει τόσα πολλά και θέλει να ζήσει και να προσφέρει ακόμη περισσότερα. Ήταν δύσκολο να προσεγγίσεις τους σταρ τη χρυσή εποχή του ελληνικού κινηματογράφου. Τώρα με τα social media έχουμε περάσει σε μια άλλη εποχή», επεσήμανε ο Τάσος Ιορδανίδης.

Η συζήτηση πήγε έπειτα στα social media και τα μηνύματα που λαμβάνει σε αυτά ο ηθοποιός. Ο Τάσος Ιορδανίδης σημείωσε ότι βλέπει τον κόσμο να ταυτίζεται με τη Γη της ελιάς τόσο πολύ που «σε κρίνει με γνώμονα τον χαρακτήρα που υποδύεσαι».

«Το πιο πρόσφατο που μου έρχεται στο μυαλό είναι ότι μου είχαν πει “Είσαι ερωτευμένος με την Αντιγόνη Νεοφύτου που υποδύεται τη Μαρίνα και δεν είσαι με τη Θάλεια Ματίκα με την οποία είσαι παντρεμένος”. Κατάλαβες τέτοια πράγματα», είπε ο ηθοποιός.

Η Θάλεια Ματίκα σκηνοθετεί και ερμηνεύει μαζί με τον Τάσο Ιορδανίδη το έργο που έγραψε ο ίδιος για το θέατρο, με τίτλο Θέλω να σου κρατάω το χέρι.

«Είναι μία προσπάθεια που θέλει να αναδείξει το ποσό σημαντικό είναι στις μέρες μας, να έχουμε δίπλα μας έναν σύντροφο, παρά τις αντιξοότητες και τις δυσκολίες. Στην παράσταση, έβαλα στοιχεία και από τη δική μας σχέση με την Θάλεια, αλλά και από φιλικά και συγγενικά ζευγάρια», σημείωσε ο Τάσος Ιορδανίδης.

Στη συνέχεια ο Αλέξης Μίχας του διάβασε μία παλιότερη δήλωσή του στην οποία ο Τάσος Ιορδανίδης είχε πει: «Είμαι καψούρης με τη Θάλεια Ματίκα, πεθαίνω. Εκείνη δεν υπήρξε ποτέ τόσο καψούρα» και τον ρώτησε γιατί πιστεύει κάτι τέτοιο.

«Ο καθένας έχει τον τρόπο του να εκφράζει την καψούρα του. Εγώ μπορεί να θεωρώ καψούρα κάτι, η Θάλεια κάτι άλλο. Εγώ είμαι πιο λογάς. Είμαι πιο εκδηλωτικός. Η Θάλεια εκφράζει την καψούρα της με πράξεις και τελικά αυτό είναι το πιο σημαντικό στο τέλος της ημέρας», κατέληξε ο ηθοποιός στη συνέντευξή του για την εκπομπή Πάμε Δανάη.

Ο Τάσος Ιορδανίδης και η Θάλεια Ματίκα είναι ζευγάρι εδώ και 15 χρόνια. Έχουν αποκτήσει μαζί δύο παιδιά, τον Δάνο και τη Νάγια και είναι πάντα ο ένας δίπλα στον άλλο σε κάθε επαγγελματικό βήμα του.

«Νομίζω ότι το καταλαβαίνεις όταν γνωρίζεις τον «ένα». Ίσως να αδικείς λέγοντάς το τους προηγούμενους που νόμιζες ότι επίσης το καταλάβαινες όταν τους πρωτογνώριζες και μετά να έφευγε. Για μένα σίγουρα, που είμαι ένας άνθρωπος που δυσκολευόμουν πολύ να πω το “για πάντα” και στο να δημιουργήσω οικογένεια, ήταν πολύ μακρινές σκέψεις στο μυαλό μου αυτές, λόγω της ευθύνης που αναλαμβάνεις και του ότι είναι αποφάσεις που τις παντρεύεσαι για μία ζωή, νομίζω ότι με τον Τάσο κάμφθηκαν όλες αυτές οι αντιστάσεις», είχε πει η Θάλεια Ματίκα για εκείνον σε κοινή τους συνέντευξη στο LadyLike.

«Όλο αυτό το συναίσθημα το οποίο γεννήθηκε από τότε που γνωριστήκαμε ή μάλλον από την ημέρα που είπαμε ότι θα είμαστε μαζί, το παρομοιάζω λίγο με ένα παιδί. Αυτό το παιδί όσο μεγαλώνει και διαμορφώνεται η προσωπικότητά του κι ειδικά αν αυτή η προσωπικότητα είναι γοητευτική και όμορφη, σε κάνει να θες να του κρατάς το χέρι και πιο σφιχτά, πιο δυνατά να το προστατεύεις. Αυτό το συναίσθημα έχει γίνει έφηβος πλέον», πρόσθετε ο Τάσος Ιορδανίδης.