CELEBRITIES

Στη Βάνα Μπάρμπα πέρασε το σπίτι του Μιχάλη Ασλάνη στη Μύκονο

O Μιχάλης Ασλάνης με τη Βάνα Μπάρμπα στο φινάλε του show του το 2013. NDP Photo Agency

Η Βάνα Μπάρμπα και ο σχεδιαστής μόδας Μιχάλης Ασλάνης συνδέονταν με μία πολύχρονη, ζεστή φιλία. Η ηθοποιός είχε μιλήσει για εκείνον με τα καλύτερα λόγια, όταν, τον Αύγουστο του 2013, γινόταν γνωστό ότι ο σχεδιαστής μόδας, ήταν νεκρός. Σύμφωνα με το πόρισμα του ιατροδικαστή, είχε κόψει μόνος του το νήμα της ζωής του.

«O Μιχάλης Ασλάνης ήταν ένας σπουδαίος καλλιτέχνης και ένας σπουδαίος άνθρωπος. Γενναιόδωρος», έλεγε τότε για τον Μιχάλη Ασλάνη η Βάνα Μπάρμπα. «Έπαιρνε φτωχά παιδιά από ξένες χώρες και τα είχε σπουδάσει. Έκανε ένα έργο που δεν το ξέρει ο κόσμος, φιλανθρωπικό, χωρίς να γνωρίζει κανείς το παραμικρό. Αυτό που έκανε ήταν τόσο ελληνικό, έστηνε ένα θέατρο γεμάτο Ελλάδα», συμπλήρωνε.

Οι δυο τους δεν αγαπούσαν απλά τη μόδα και την Ελλάδα, είχαν κι ένα ακόμα κοινό, την αγαπημένη τους Μύκονο. Τόσο η Βάνα Μπάρμπα όσο και ο Μιχάλης Ασλάνης διατηρούσαν σπίτια στο «Νησί των Ανέμων» και περνούσαν εκεί τα καλοκαίρια τους. Η ηθοποιός είχε πουλήσει το δικό της σπίτι προ κρίσης, το δικό του πέρασε στα χέρια του κράτους. Πλέον όμως έχει βρεθεί στα χέρια της καλής του φίλης, Βάνας Μπάρμπα.

Η αποκάλυψη για τη Βάνα Μπάρμπα και το σπίτι του Μιχάλη Ασλάνη

Την αποκάλυψη πώς η Βάνα Μπάρμπα έχει πλέον το σπίτι του Μιχάλη Ασλάνη στη Μύκονο, έκανε ο δημοσιογράφος Νίκος Γεωργιάδης στην εκπομπή «Μεσημέρι με τον Γιώργο Λιάγκα» στον ΣΚΑΪ. Ο δημοσιογράφος συνάντησε τη Βάνα Μπάρμπα τις ημέρες του Πάσχα και μετέφερε στον «αέρα» της εκπομπής όσα του είπε για το σπίτι του Μιχάλη Ασλάνη και την αγαπημένη τους Μύκονο.

«Την συνάντησα τυχαία τις μέρες του Πάσχα. Περνάει τον χρόνο της στη Γλυφάδα με την κόρη της Φαίδρα, αλλά ετοιμάζει ήδη βαλίτσες για Μύκονο. Η Βάνα είχε και παλιά σπίτι στη Μύκονο το οποίο είχε πουλήσει σε καλή τιμή, προ κρίσης. Έχει περάσει, λοιπόν, στα χέρια της, μετά από πολύπλοκες διαδικασίες γιατί ανήκε στο κράτος, το σπίτι του καλού της φίλου Μιχάλη Ασλάνη. Θα το έχει για μια δεκαετία νομίζω.

Σπίτι Ασλάνη Βάνα Μπάρμπα Ο Μιχάλης Ασλάνης ανάμεσα στις Βάνα Μπάρμπα και Ιωάννα Σουλιώτη, το 2005. / NDP Photo Agency
Ο Μιχάλης Ασλάνης ανάμεσα στις Βάνα Μπάρμπα και Ιωάννα Σουλιώτη, το 2005.

Θέλει και να μείνει και να το εκμεταλλευτεί, όπως κάνουν οι περισσότεροι που έχουν σπίτια στη Μύκονο. Έχουν ήδη γίνει οι απαραίτητες εργασίες, γιατί το σπίτι ήταν σε μια κατάσταση εγκατάλειψης», είπε ο Νίκος Γεωργιάδης. «Θα περάσει όλο της το καλοκαίρι εκεί η Βάνα Μπάρμπα, τρεις μήνες», είπε.

Το σπίτι-φάντασμα του Μιχάλη Ασλάνη στη Μύκονο

Πριν από χρόνια η κάμερα του Mykonos Live TV είχε βρεθεί στη «βίλα φάντασμα» του Μιχάλη Ασλάνη. Το σπίτι είχε περάσει στο κράτος καθώς οι τρεις αδελφές του σχεδιαστή δεν είχαν αποδεχθεί την κληρονομιά του, λόγω των δυσβάσταχτων χρεών του.

Η άδεια πισίνα, τα σκουριασμένα έπιπλα της βεράντας, οι πίνακες ακόμα κρεμασμένοι στη θέση τους και η πλήρης εγκατάλειψη κυριαρχούσαν στον χώρο που άλλοτε γέμιζε με πρόσωπα της showbiz από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Μια φιλία δεκαετιών

«Τον Μιχαλάκη μου τον γνώρισα τη δεκαετία του ’80, όταν είχα βγει Μις Ελλάς. Ο Μιχάλης ήταν ένα μεγάλο παιδί, γεμάτο ζωή και πάνω από όλους τους σχεδιαστές μόδας. Δεν είχε τουπέ και ήταν τρομερά ταλαντούχος. Οποιος γνώριζε τον Μιχάλη θα θυμάται ότι στο σπίτι του όλα τα καδράκια, όλα τα τετράδιά του, τα τραπέζια είχαν λουλούδια πάνω και πεταλούδες. Είχε μια παιδική αθωότητα που σπάνια βρίσκεις», είχε πει για τη φιλία της με τον Μιχάλη Ασλάνη κάποτε η Βάνα Μπάρμπα.

Σπίτι Ασλάνη Βάνα Μπάρμπα Στο Rodos Palace το 2010. / NDP Photo Agency
Στο Rodos Palace το 2010.

Η ίδια περιέγραφε τα καλοκαίρια στη Μύκονο μετά τον θάνατό του. «Περπατούσα με την κόρη μου φέτος στα σοκάκια της Μυκόνου και ένιωθα την απουσία του. Ένιωθα μια έντονη θλίψη. Κι αυτό μου το έλεγαν και πολλοί Μυκονιάτες. Διότι είχε ταυτιστεί με το νησί αυτό, αλλά κυρίως είχε ταυτιστεί με την αισιοδοξία και το χαμόγελο. Πέρασα από το σπίτι του στη Μύκονο, το είδα έρημο και ράγισε η ψυχή μου. Κάποτε το άνοιγε για όλο τον κόσμο», σημείωνε μιλώντας στην Espresso. Και τώρα ήρθε ο καιρός να το ανοίξει ξανά η ίδια.