CELEBRITIES

Στέλιος Μάινας: Ο γιος του βαδίζει στα χνάρια του και ακούγοντάς τους, θα τους μπέρδευες σίγουρα

Papadakis Press Κώστας Μοσχόπουλος

Ο Στέλιος Μάινας ετοιμάζεται να επιστρέψει την τηλεοπτική σεζόν που ξεκινά στη μικρή οθόνη, μέσα από έναν νέο ρόλο που έρχεται να ανατρέψει τα δεδομένα και τις βεβαιότητες των κεντρικών ηρώων της σειράς Σασμός του Alpha. Ο αγαπημένος ηθοποιός με την χαρακτηριστική φωνή και φυσιογνωμία, θα διανύσει μία ακόμα τηλεοπτική σεζόν της μακράς καριέρας του. Κι αν ξέρεις ήδη τα πάντα για εκείνον, το παρακάτω μπορεί να σου διαφεύγει: Τη μυθοπλασία από άλλο πόστο υπηρετεί και ο γιος του, Σήφης.

Ο Στέλιος Μάινας, όπως σου έχουμε ξαναπεί, είναι παντρεμένος με την ηθοποιό Κάτια Σπερελάκη με την οποία έχουν συμπληρώσει τουλάχιστον 34 χρόνια μαζί. Οι δυο ηθοποιοί έχουν αποκτήσει έναν γιο, τον Ιωσήφ Μάινα, τον οποίο φωνάζουν Σήφη. Ο Σήφης είναι εξίσου low profile με τους γονείς του και επέλεξε να ασχοληθεί κι εκείνος με την τέχνη, σπουδάζοντας σκηνοθεσία.

Ο 33χρονος σήμερα Σήφης Μάινας, έχει πραγματοποιήσει ελάχιστες δημόσιες εμφανίσεις μαζί με τους γονείς του και πάντα σε θεατρικές πρεμιέρες. Έχει απαθανατιστεί πότε με τη μητέρα του, και πότε και με τους δύο γονείς του σε θεατρικές πρεμιέρες και η ομοιότητά του με τον Στέλιο Μάινα είναι εμφανής. Πιο ψηλός από τον πατέρα του, αλλά με το ίδιο βλέμμα και μειδίαμα, ο Σήφης του μοιάζει πολύ.

Στέλιος Μάινας Σήφης Μάινας Με τη μητέρα του στην παράσταση «Ο Ηλίθιος» το 2018. / Papadakis Press. / Γιάννης Νταρίλας
Με τη μητέρα του στην παράσταση «Ο Ηλίθιος» το 2018.
Στέλιος Μάινας Σήφης Μάινας Το 2016 με τον Στέλιο Μάινα και την Κάτια Σπερελάκη στην πρεμιέρα της παράστασης «Σιλωάμ». / Papadakis Press / Μιχάλης Αρχοντίδης
Το 2016 με τον Στέλιο Μάινα και την Κάτια Σπερελάκη στην πρεμιέρα της παράστασης «Σιλωάμ».

Εκεί που του μοιάζει ακόμα περισσότερο είναι στη φωνή, πράγμα που δεν θα διαπιστώσεις μέσα από τις φωτογραφίες πατέρα και γιου που έχει καταγράψει ο φωτογραφικός φακός τα τελευταία χρόνια.

Στέλιος Μάινας Σήφης Μάινας Στην πρεμιέρα της παράστασης «Από τι ζουν οι άνθρωποι» το 2014, μαζί και με τους δύο γονείς του. / Papadakis Press / Εξωτερικός συνεργάτης
Στην πρεμιέρα της παράστασης «Από τι ζουν οι άνθρωποι» το 2014, μαζί και με τους δύο γονείς του.

Θα το διαπιστώσεις όμως αν παρακολουθήσεις έστω και ένα επεισόδιο από τη διαδικτυακή εκπομπή που παρουσιάζει ο Σήφης Μάινας και ο καλός του φίλος, Γιάννης Τζουβελέκης, στο YouTube.

Πρόκειται για την εκπομπή «Σινέ Συμπόσιο» στο οποίο οι Γιάννης και Σήφης, τρώνε, πίνουν και συζητούν για σινεμά και νέες ή παλιότερες ταινίες, που άφησαν το στίγμα τους στην pop κουλτούρα. Το πιο πρόσφατο από αυτά τα επεισόδια αναρτήθηκε πριν από λίγες ημέρες και μιλά για την ταινία Howard the Duck, του 1986. Μπορείς να δεις το επεισόδιο παρακάτω και δώσε προσοχή στη φωνή του Σήφη Μάινα. Αν γυρίσεις το βλέμμα αλλού, έκπληκτη, θα νομίσεις ότι ο Στέλιος Μάινας σού μιλά για την ταινία που σε γυρίζει πίσω στα παιδικά σου χρόνια.

Το κανάλι τους έχει 5 «σεζόν» στο ενεργητικό του, όπως αναφέρει και το εισαγωγικό βίντεο των Γιάννη Τζουβελέκη και Σήφη Μάινα, ενώ το παρακολουθούν 17,2 χιλιάδες subscribers. Για την ιστορία να σου αναφέρω απλά ότι το 1986, που γυρίστηκε η ταινία Χάουαρντ ο Αχτύπητος (αυτός ήταν ο ελληνικός τίτλος της), ο Στέλιος Μάινας έκανε τα πρώτα του βήματα στον ελληνικό κινηματογράφο μέσα από μικρούς ρόλους στις ταινίες Λούφα και Παραλλαγή και Βίος και Πολιτεία του Νίκου Περάκη.

Ο Σήφης Μάινας έχει μιλήσει σε συνέντευξή του στο παρελθόν για τους γονείς του, σημειώνοντας ότι δεν τον πίεζαν ποτέ για τις επιδόσεις του στο σχολείο, αλλά προσπαθούσαν να τον μεγαλώσουν σωστά και να κάνουν ό,τι καλύτερο για εκείνον.

Όσο για το αν το επίθετο Μάινας του άνοιγε πόρτες, ο γιος των δύο ηθοποιών σημείωνε μιλώντας στο Πρώτο Θέμα: «Το ότι γνωρίζουν ποιοι είναι οι γονείς μου παίζει τον ρόλο του. Άλλο είναι να γνωρίζει ήδη τον άλλο και άλλο να συστήνεσαι για πρώτη φορά. Εγώ, ωστόσο, δεν έβαλα ποτέ μπροστά το επώνυμο μου. Αν, τώρα, ακούγοντας το κάποιοι ένιωθαν μια οικειότητα, αυτό είναι άλλο».

Ο Σήφης Μάινας βαδίζει στα χνάρια που κάποτε βάδισαν ο Στέλιος Μάινας και η Κάτια Σπερελάκη όχι μόνο στον χώρο της τέχνης, της μυθοπλασίας και της αφήγησης των ιστοριών. Βαδίζει στα ίδια χνάρια της διακριτικότητας και της ταπεινότητας απέναντι σε αυτό που λέγεται «διασημότητα» στη χώρα μας.

Μιλώντας για εκείνον σε συνέντευξή του στο popaganda, ο Στέλιος Μάινας είχε παραδεχτεί: «Στον γιο μου δεν είπα τίποτα ποτέ, δεν του έδωσα ποτέ καμία συμβουλή κι αυτό μπορεί να είναι πατρικό λάθος. Δεν είναι ότι δεν συμμετείχα στο μεγάλωμα του, επέλεξα απλά να τον αντιμετωπίζω από μικρό σαν ενήλικα. Φυσικά όταν έκανε κάτι που κινδύνευε ήμουν πολύ αυστηρός, απλώς όσες φορές με έτρωγε που είναι και τι κάνει δεν τον αναζητούσα, δεν ήθελα να του δημιουργώ ηθικά διλήμματα, ώστε του να μας δίνει αναφορά. Μπορεί να έκανα και λάθος, δεν ξέρω».

Όπως έλεγε ο ηθοποιός το μόνο που μετανιώνει στην ανατροφή του Σήφη, είναι «ότι δεν του δημιουργήσαμε ανοσοποιητικό σύστημα απέναντι σε όσα συμβαίνουν. Δεν τον κάναμε σκληρόπετσο, με αποτέλεσμα να πληγώνεται εύκολα. Η δική μας εποχή, ήταν από μόνη της εποχή έκθεσης. Εσείς μεγαλώσατε στα σπίτια, εμείς στους δρόμους. Το σπίτι, το είχαμε μόνο για ύπνο. Δεν ήταν πιο αθώες εποχές, ήταν άλλη η κοινωνία».

Στην πρεμιέρα της παράστασης. «Καινούργιο Κόκκινο» το 2018. / Papadakis Press / Γιάννης Νταρίλας
Στην πρεμιέρα της παράστασης. «Καινούργιο Κόκκινο» το 2018.