CELEBRITIES

Σταμάτης Κραουνάκης: «Δεν μιλάμε με την Άλκηστη Πρωτοψάλτη. Δεν ήμουν εγώ αυτός που έκανε τη στραβή»

Papadakis Press Προκόπης Οικονομόπουλος

Ο Σταμάτης Κραουνάκης και η Άλκηστις Πρωτοψάλτη μοιράζονται μερικά από τα σπουδαιότερα τραγούδια της σύγχρονης μουσικής μας. Τραγούδια όπως το Κυκλοφορώ κι Οπλοφορώ, το Ανθρώπων Έργα, το Τρίτο Στεφάνι, τα Λαϊκά και πόσα ακόμα. Μοιράζονταν και μία μεγάλη φιλία, η οποία ωστόσο, ανήκει στο παρελθόν.

Ο Σταμάτης Κραουνάκης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Κώστα Τσουρό, μίλησε μεταξύ άλλων για τις διαφωνίες και τις συγκρούσεις του με άλλους καλλιτέχνες. Αρχικά αναφέρθηκε σε μία παλιά σύγκρουσή του με τη Μαρινέλλα η οποία είχε διασκευάσει τη Μαλάμω χωρίς την άδειά του, τονίζοντας ότι κράτησε λίγο. «Δεν θέλω να το θυμηθώ γιατί την αγαπώ», σημείωσε ο συνθέτης, που αποκάλυψε ότι είχε κάνει εξώδικο στην τραγουδίστρια. «Και με την Άλκηστη το ίδιο είχες κάνει», επεσήμανε ο Κώστας Τσουρός και ο Σταμάτης Κραουνάκης απάντησε: «Δυστυχώς».

Μιλώντας για τη σύγκρουσή του με την Άλκηστη Πρωτοψάλτη και το εξώδικο που έκανε ο Σταμάτης Κραουνάκης είπε: «Υπάρχει μια φράση της Νικολακοπούλου από ένα άλλο τραγούδι μας που απαντάει “Θέλω να βγάλω τη φωτιά περιφορά”. Άλλο να βγεις περιφορά, άλλο να βγάλεις τη φωτιά». Ο συνθέτης αναφερόταν στη συναυλία που είχε κάνει η Άλκηστις Πρωτοψάλτη σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων κατά τη διάρκεια της πανδημίας, σε ένα όχημα που κινούνταν στο κέντρο της Αθήνας. Το όχημα πέρασε μπροστά από το Μέγαρο Μαξίμου και ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης την περίμενε εκεί μαζί με δημοσιογράφους που απαθανάτισαν τη συνάντησή τους.

«Αισθάνθηκα πιεσμένη όταν είδα τους δημοσιογράφους και τους φωτογράφους μαζεμένους σχεδόν γύρω από τον πρωθυπουργό αλλά και η θέση μου από εκεί πάνω από το φορτηγό δεν θα ήταν δυνατό ποτέ να βάλω σε τάξη εκείνη την ώρα και να πω: “Πάρτε τα απαιτούμενα μέτρα που ορίζει ο νόμος”. Καθίσαμε σχεδόν τρία λεπτά και φύγαμε και πήγαμε στα νοσοκομεία. Με προβλημάτισε κι εμένα ότι όλοι αυτοί που ήρθαν γύρω στον πρωθυπουργό δεν κράτησαν τα μέτρα ασφαλείας», είχε πει τότε η Άλκηστις Πρωτοψάλτη.

«Ήταν μια κακή στιγμή και έχουμε μετανιώσει όλοι. Το μόνο που θέλω να ευχηθώ στην Άλκηστη γιατί ήταν μια δύσκολη στιγμή για εμένα, φαντάζομαι και για εκείνη, ειναι να ξαναβρεί τη σχέση της με την κοινωνία, την έχει χάσει», ανέφερε ο Σταμάτης Κραουνάκης.

«Δεν μιλάμε από τότε. Δεν ήμουν εγώ αυτός που έκανε την στραβή, δεν προσπάθησα να μιλήσουμε. Την ώρα που έδωσα την εντολή για το εξώδικο, εκείνη την ώρα σκότωνα 30 χρόνια από τη ζωή μου. Δεν μου λείπει η παρέα της, έχω άλλη παρέα», εξήγησε για τη σχέση τους σήμερα, ο συνθέτης.

O συνθέτης στην ίδια συνέντευξη αναφέρθηκε στην παράσταση Ιχνευταί σε σκηνοθεσία Μιχαήλ Μαρμαρινού στην οποία συμμετείχε φέτος ως ηθοποιός. «Ήταν ένα καλοκαίρι που μου έφερε πάρα πολλά δώρα. Το πρώτο δώρο ήταν οι Ιχνευταί, το έργο του Σοφοκλή και η χαρά που είχα από τον Μιχαήλ Μαρμαρινό να με φωνάξει να παίξω το γέρο Σειληνό στην παράσταση. Με πήγε πολύ ψηλά αυτό που μου συνέβη, είδα κάτι από τον Θεό μου», επεσήμανε.

Αναφορικά με την πίστη ο Σταμάτης Κραουνάκης απάντησε κατηγορηματικά σε σχετική ερώτηση του δημοσιογράφου ότι δεν είναι άθεος. «Έχω αγγέλους, αγίους που κουβαλάω στο κέντρο μου. Είμαι σε καθημερινό πανηγύρι μαζί τους. Τα νιώθω τα ξωτικά αυτά», σημείωσε μεταξύ άλλων.