CELEBRITIES

Sophie Turner εναντίον Influencers. Ποιος είδε την ηθοποιό και δε φοβήθηκε την ειρωνεία της

Mark Von Holden/Invision for the Television Academy/AP Images

Ως Sansa Stark επέδειξε πυγμή και σθένος στην τελευταία σεζόν του Game Of Thrones. Ως Sophie Turner, η ηθοποιός «έδειξε τα δόντια της» στις Instagram Influencers που πουλούν στα social media «αποτοξινωτικό τσάι». Σε ένα Instagram Story, η Sophie Turner θέλησε να τοποθετηθεί με αρκετά μεγάλη δόση ειρωνείας για τη συγκεκριμένη μερίδα Influencers των social media. «Μεταμορφωμένη» σε μία από αυτές, η Sophie Turner ξεκίνησε ένα Insta Story, κόλαφο.

Διάβασε κι αυτό: H Sophie Turner είναι η επιτομή του cool girl και σου έχουμε αποδείξεις

«Γεια παιδιά, έχω φορέσει το influencer look μου για σήμερα. Ήθελα απλά να προωθήσω αυτό το νέο πράγμα σε σκόνη που βάζεις στο τσάι σου και βασικά σε κάνει να πηγαίνεις τουαλέτα μέχρι να βγάλεις όλο σου το είναι και είναι πραγματικά πολύ, πολύ κακό που το προωθώ σε νεαρές γυναίκες και άνδρες οπουδήποτε στον κόσμο. Αλλά δε με νοιάζει καθόλου γιατί με πληρώνουν γι’ αυτό. Η ζωή του Influencer», είπε η Sophie Turner στο video που σύντομα έγινε viral στα social media από ανθρώπους που υποστήριξαν τη στάση της, αναφερόμενη σε «θαυματουργά» ροφήματα detox που πουλιούνται μέσω του διαδικτύου παντού και συχνά περιλαμβάνουν καθαρτικές ουσίες.

 

To video της Turner στο οποίο θέλησε να εκφράσει τη διαμαρτυρία της για τις αλόγιστες προτάσεις αγοράς των Influencer στους ακόλουθούς τους, ακόμα και για προϊόντα οι συνέπειες των οποίων στον οργανισμό μπορεί να είναι από δυσάρεστες ως επικίνδυνες, δεν είναι η πρώτη αντίδραση σε αυτή την πρακτική από κάποιον διάσημο. Την αρχή έκανε πέρσι η ηθοποιός Jameela Jamil, που κι εκείνη υποδυόμενη μια Influencer έδειχνε την επικίνδυνη πλευρά τέτοιων προϊόντων μέσα από ένα χιουμοριστικό video.

Σύμφωνα με τους ειδικούς όπως η Trish Lieberman (Διευθύντρια Διαιτολογικού στο The Renfrew Center της Philadelphia) που είχε μιλήσει για το ζήτημα των προϊόντων detox στο Refinery 29, τα όργανά μας έχουν την δυνατότητα να «καθαρίζουν» φυσικά τον οργανισμό από τις τοξίνες, οπότε τα προϊόντα αυτά μας είναι -τουλάχιστον- αχρείαστα.

Πάντως η Sophie Turner δεν μιλά πρώτη φορά για ζητήματα που έχουν να κάνουν με την κοινωνική πίεση που ασκείται στους νέους ανθρώπους να έχουν το τέλειο σώμα (και οι οποίοι για να το αποκτήσουν συχνά καταφεύγουν σε τέτοια σκευάσματα που τους υπόσχονται απώλεια κιλών και πόντων). «Σκεφτόμουν εμμονικά το θέμα του βάρους και το ότι έπρεπε να είναι κανείς πολύ αδύνατος για να είναι ηθοποιός, και πως εγώ δεν ήμουν αρκετά αδύνατη για να κλείνω δουλειές. Υπήρχαν φορές που έκλεινα μία δουλειά και μου έλεγαν ότι έπρεπε να χάσω βάρος ακόμα και αν δεν είχε καμία επίδραση στον χαρακτήρα που θα υποδυόμουν το βάρος μου», είχε πει σε συνέντευξή της στο περιοδικό Porter κατηγορώντας τη βιομηχανία του Hollywood και της μόδας για τη μη επαρκή εκπροσώπηση όλων των διαφορετικών σωματοτύπων σε αυτές. «Πέρασα μία σκοτεινή περίοδο. Πιστεύω για εμένα και για κάθε νέο κορίτσι εκεί έξω, η εικόνα που έχουμε για το σώμα μας είναι κάτι πολύ σημαντικό» κατέληγε η ίδια, εξηγώντας από που πηγάζει η ευαισθησία της για τέτοια θέματα.

Κεντρική φωτογραφία: Mark Von Holden/Invision for the Television Academy/AP Images