CELEBRITIES

Σοφία Φιλιππίδου: «Η ζωή είναι πιο σκληρή απ’ το θέατρο αν δεν ακολουθείς τα πρότυπα της γυναίκας των περιοδικών»

Instagram.com/sofouka

Στην εκπομπή «Καλύτερα δε γίνεται» του Alpha παραχώρησε συνέντευξη η Σοφία Φιλιππίδου το Σάββατο, 12 Ιουνίου. Η ηθοποιός, μίλησε για τις επιτυχίες της, αλλά και τις δυσκολίες που έζησε στο θέατρο, καθώς και για τον σύντροφό της με τον οποίο είναι μαζί εδώ και 30 χρόνια.

Η Σοφία Φιλιππίδου μίλησε στη δημοσιογράφο Ναταλία Αργυράκη και δήλωσε ευγνώμων που έχει κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου κατά του κορονοϊού κι έχει πλέον ξεκινήσει να ετοιμάζει τα νέα της επαγγελματικά βήματα, με τη δική της θεατρική ομάδα.

«Είδα τις παραστάσεις on demand και παρατήρησα ότι φαίνεται και το καλό θέατρο και το μέτριο θέατρο και το κακό θέατρο, τελικά όλα φαίνονται», σημείωσε για τα θεάματα μέσω online streaming που ήταν η μόνη επαφή του κοινού με το θέατρο κατά των lockdown. «Ήμουν πάντα χαρούμενη στο θέατρο. Υπήρχε μία ιδεολογία στην εποχή μου, ότι με την τέχνη θα αλλάξουμε τον κόσμο κι ό,τι όλοι μαζί μπορούμε. Δεν καταφέραμε να τον αλλάξουμε αλλά τουλάχιστον υπήρχε η διάθεση», σημείωσε στη συνέχεια η Σοφία Φιλιππίδου. Όπως αποκάλυψε η ηθοποιός η περίοδος των μεγάλων σκηνών και της τηλεόρασης που έκανε παράλληλα στη ζωή της μέχρι το 1995 περίπου, δεν έκρυβε μεγάλες χαρές.

Η Σοφία Φιλιππίδου δεν πιστεύει ότι τα κατάφερε στην τηλεόραση

«Είναι μεγάλο μάθημα για όλους μας, να παίξεις μία φορά στη ζωή σου σαν ηθοποιός, ένα έργο κάθε μέρα με γεμάτο θέατρο και τον άλλο χρόνο πάλι και διπλές παραστάσεις. Αυτό σου δίνει βέβαια, μία αίσθηση “Ποιος είμαι εγώ και γέμισε το θέατρο”, αλλά πάντα υπάρχει ένας που σου χτυπάει την πόρτα και σου λέει “στο απέναντι θέατρο έκοψαν δύο εισιτήρια παραπάνω”. Στην περίπτωση μου ήταν μεγάλο σχολείο να περάσω από τα μεγάλα θέατρα, να μπω στην τηλεόραση, να κάνω μια δική μου εκπομπή, να προσπαθήσω πολύ, να μπω στην αγορά την τηλεοπτική, δεν τα κατάφερα, δεν πειράζει, με κέρδισε το θέατρο», σημείωσε η Σοφία Φιλιππίδου και η δημοσιογράφος – όπως κι εμείς – είχε την απορία πώς γίνεται και η αξέχαστη κα Πυσπιρίγκου και η Σοφία του «Χαμένοι στην πόλη» να πιστεύει ότι δεν τα κατάφερε στην τηλεόραση.

«Έκανα τρεις μεγάλες τηλεοπτικές επιτυχίες, που είναι τρία guest» απάντησε η Σοφία Φιλιππίδου. «Τα “ναι” μου ήταν με την καρδιά μου, δεν πήγα για τα χρήματα. Πήγα για το ρόλο», σημείωσε. «Η κωμωδία ήταν το μεγάλο μέσο για να περάσω και να γίνω αγαπητή στον κόσμο και με ένα χάρισμα και λίγο να κουνηθείς και να στραβομουτσουνιάσεις παραπάνω, μπορείς να κλέβεις. Στα μεγάλα κλασικά κείμενα δεν μπορείς, όλα φαίνονται», εξήγησε. Η Σοφία Φιλιππίδου εξήγησε ότι μετά την επιτυχία του «Απόψε τρώμε στης Ιοκάστης» μέσα της ένιωθε ότι έπρεπε να κάνει κάτι άλλο και κάπως έτσι βρέθηκε με ένα έργο πολύ διαφορετικό σε ένα θέατρο 70 θέσεων.

Η κακοποίηση και η σχέση ζωής με τον σύντροφό της

Η συζήτηση ήρθε στις μορφές κακοποίησης και τις καταγγελίες στον χώρο του θεάτρου. «Η ζωή είναι πιο σκληρή από το θέατρο αν δεν ακολουθείς τα πρότυπα της γυναίκας των περιοδικών, που έχουν αυτά τα standard και πρέπει να είναι έτσι. Και ζωή και το θέατρο είναι δύσκολα πράγματα. Οπωσδήποτε έχω κακοποιηθεί στον χώρο μου», τόνισε η Σοφία Φιλιππίδου η οποία στο παρελθόν είχε εξηγήσει ότι είχε καταφέρει να κάνει την κακοποίησή της, τέχνη.

Η ηθοποιός μίλησε τέλος για τον σύντροφό της, με τον οποίο είναι 30 χρόνια μαζί. «Είναι κι εκείνος εικαστικός, καλλιτέχνης κι επικοινωνούμε. Τα τρία πρώτα χρόνια είναι έρωτας. Μετά μέχρι τα 7 είναι προσπάθεια ουσιαστικής επικοινωνίας, συμβιβασμού, μήπως δεν κάναμε κάτι καλά, μετά τα 7 είναι πια αγώνας καθημερινός», εξομολογήθηκε σε περίπτωση που είχες έστω και μία αμφιβολία ότι οι ανθρώπινες σχέσεις είναι δύσκολες.