CELEBRITIES

Σμαράγδα Καρύδη: Από την Έλενα Ακρίτα ως τη Soula Glamorous, όλοι ασχολούνται με το κόκκαλο του σκύλου της

Instagram.com/smaragda_karidi_official

Δεν υπάρχουν πονηρές λέξεις, αλλά πονηρά μυαλά, μας έλεγαν από μικρά. Το ίδιο θα μπορούσε να ειπωθεί και για τα αντικείμενα, όπως αποδεικνύει η περίπτωση μίας ανάρτησης που πραγματοποίησε πρόσφατα η Σμαράγδα Καρύδη, μέσω Instagram. Σε αυτήν η Σμαράγδα Καρύδη απολαμβάνει τον καφέ της, ενώ ο σκύλος της, ο Γιάννης παίζει στο φόντο με ένα κόκκινο κόκκαλο το οποίο δαγκώνει. Κι όλα μοιάζουν καλά, αλλά όχι για όλους.

Ο γνωστός λογαριασμός Soula Glamorous στο Instagram, που σχολιάζει πολλές φορές με χιούμορ αναρτήσεις διασήμων, υπαινίχθηκε ότι το κόκκαλο του Γιάννη μοιάζει με δονητή. Και η φωτογραφία που ανάρτησε η Σμαράγδα Καρύδη έγινε viral. Πολλοί ήταν εκείνοι που ξεκίνησαν να σχολιάζουν τον δονητή στο στόμα του σκύλου, γιατί το κόκαλο δεν ήταν πια κόκαλο για κανέναν. Ώσπου η Σμαράγδα Καρύδη αποφάσισε να πάρει θέση σε όλο αυτόν τον χαμό. Μιλώντας ως Γιάννης, πραγματοποιήσε μία μακροσκελή ανάρτηση στην οποία όχι μόνο απαντά για το αντικείμενο που μασουλά ο σκύλος της στη φωτογραφία, αλλά αναφέρεται και στο πώς ό,τι συνέβη στη φωτογραφία της, αντικατοπτρίζει τελικά τον τρόπο που δρα και φέρεται μέρος της κοινωνίας.

Η «επίμαχη» φωτογραφία.

 

«Το κόκκαλο – Ένα κοινωνικό πείραμα. Γεια σας είμαι ο Γιαννης ο Οφίσιαλ. Είμαι σκύλος ως γνωστόν και χρησιμοποιώ για λίγο το λογαριασμό της κοπέλας που με υπηρετεί για να σας μιλήσω για κάτι που αφορά στα ζώα του είδους σας και με εντυπωσίασε», έγραψε αρχικά η Σμαράγδα Καρύδη στην ανάρτησή της.

«Πριν από λίγες μέρες η κοπέλα ανέβασε μια φωτό που στο βάθος φαίνομαι κι εγώ να μασουλάω το κόκκαλο μου. Το γνωστό κόκκινο κόκκαλο μου που ποζάρω με αυτό στις περισσότερες φωτογραφίες, που κοιμάμαι δίπλα του, που όταν χτυπάει το κουδούνι το αρπάζω και τρέχω στην πόρτα για να παίξουμε με όποιον έρχεται, είτε είναι φίλος, είτε ντελιβεράς. Το παιχνίδι μου είναι να μου το πετάς μακρυά κι εγώ να το ξαναφέρνω πίσω. Συναρπαστικό. Η φωτό ήταν εκεί για 4 μέρες και τίποτα παράξενο δεν είχε συμβεί μέχρι που ενα προφίλ που λέγεται Soula Glamorous υπαινίχθηκε αστειευόμενο ότι το κόκκαλο μου δεν ήταν το κόκκαλο μου αλλά δονητής», συνέχισε.

Η ανάρτηση του «Γιάννη».

«Κι από εκείνη την ώρα έγινε ο χαμός. Όλοι σχολιάζουν ότι μασάω έναν δονητή. Όλοι δηλαδή είδαν αλλιώς κάτι που τόσο καιρό έβλεπαν κανονικό επειδή κάποιος τους υπέδειξε πως θα το δουν. Το φώτισε κάποιος, κάπως αλλιώς, και όλη η αγέλη σας, υπάκουσε και το είδε με άλλα μάτια. Δεν ήξερα ότι κι εσείς υπακούτε τυφλά στην αγέλη. Μου είπαν ότι έτσι γίνεται στα σόσιαλ. Και μου εξήγησαν ότι τα σόσιαλ είναι όπως όταν εγώ κατουράω στο ίδιο δέντρο που πριν κατούρησε άλλος και μετά θα έρθει άλλος κι είναι σαν να κάνουμε όλοι λάικ στο ίδιο σημείο.Επίσης μέχρι τότε δεν ήξερα τι είναι ο δονητής. Μου είπαν ότι είναι κάτι σαν υποκατάστατο. Δηλαδή περίπου όπως αυτό που κάνω στα μαξιλάρια του καναπέ όταν δεν έχω κορίτσι. Δεν έχουμε πολλές διαφορές τελικά», σημείωσε μεταξύ άλλων στην ανάρτησή της η Σμαράγδα Καρύδη.

«Η βασική μας διαφορά είναι ότι εγώ αν πίστευα ότι βλέπω κάποιον να μασάει έναν δονητή θα ήμουν πιο ευγενικός και διακριτικός, θα παρίστανα ότι δε το βλέπω και δεν θα έκανα dog shaming. Τα σέβη μου άνθρωποι. Θα χαρώ να τα ξαναπούμε», κατέληξε.

Τα υποστηρικτικά σχόλια από διάσημους φίλους της Σμαράγδας Καρύδη και όχι μόνο ήταν αρκετά. Το δικό της σχόλιο άφησε και ο λογαριασμός Soula Glamorous, ζητώντας συγγνώμη από τον Γιάννη που τον προσέβαλε, όπως έγραψε. Στη συνέχεια όμως πέρασε στην αντεπίθεση, ζητώντας μία τέτοια τοποθέτηση και για το θέμα των καταγγελιών στον χώρο του θεάτρου για να καταλήξει «Φτάνει πια με την υποκρισία σας».

Σμαράγδα Καρύδη Η δεικτική απάντηση της Soula Glamorous. / Instagram.com/smaragda_karidi_official
Η δεικτική απάντηση της Soula Glamorous.

Δεν ξέρω γιατί το να υπάρχει ένας δονητής στο φόντο μιας φωτογραφίας θα έπρεπε να είναι κάτι που να μας απασχολεί περισσότερο από ένα βάζο που υπάρχει στο φόντο μίας φωτογραφίας. Δεν ξέρω γιατί θα έπρεπε να προκαλεί ντροπή ή ακόμα και την παραμικρή αντίδραση αν ένας σκύλος προτιμά από ένα κόκκαλο να δαγκώνει έναν δονητή, ακόμα κι αν σε αυτή την περίπτωση δεν ισχύει. Δεν ξέρω από την άλλη και πώς μπορεί το παραμικρό σχόλιο να προκαλέσει ντροπή σε έναν σκύλο κι ελπίζω πώς δεν μπορεί να το κάνει γιατί αν ισχύει αυτό θα πρέπει να αναθεωρήσω όσα πίστευα και για τον συναισθηματικό κόσμο της γάτας μου.

Αυτό που ξέρω είναι ότι η Σμαράγδα Καρύδη όντως με την ανάρτησή της, ακόμα κι αν η αφορμή ήταν τόσο ελάχιστη για να το κάνει, έδειξε ένα περισσότερο ψυχολογικό αλλά και κοινωνικό φαινόμενο που αφορά την ψυχολογία της μάζας, καθώς είναι γνωστό ότι ο τρόπος που σκεφτόμαστε επηρεάζεται από το κοινωνικό περιβάλλον και την επικοινωνία που καλύπτει σχεδόν ολοκληρωτικά κάθε μέρα μας. Κάπως έτσι αν μας πουν ότι ένα κόκκαλο μοιάζει με δονητή δεν μπορούμε να το «ξεδούμε» εύκολα.

Η Έλενα Ακρίτα πάντως εξαρχής είδε τα πράγματα ως είχαν και το είπε σε σχετική της ανάρτηση στο Facebook. «Εκεί που άλλοι βλέπουν έναν δονητή εγώ βλέπω ένα κόκκινο κόκκαλο», έγραψε η δημοσιογράφος και συγγραφέας στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook.

Δεν υπάρχουν πονηρά αντικείμενα, μόνο πονηρά μυαλά.