CELEBRITIES

Σίσσυ Χρηστίδου: Σκληρή απάντηση στον Θοδωρή Μαραντίνη για όσα είπε για τις δικαστικές διαμάχες τους

Papadakis Press Γιάννης Νταρίλας

Ο Θοδωρής Μαραντίνης και η Σίσσυ Χρηστίδου βρέθηκαν ξανά στην επικαιρότητα με αφορμή την αποκάλυψη του Πρωινού πριν από λίγες ημέρες για τη δικαστική τους διαμάχη για την επιμέλεια των δύο παιδιών τους. Στην εκπομπή Πρωινό αναφέρθηκε, λοιπόν, ότι το δικαστήριο έδωσε την επιμέλεια των παιδιών στην παρουσιάστρια.

Ο Θοδωρής Μαραντίνης παραχώρησε έπειτα συνέντευξη στην εκπομπή Πρωινό όπου μίλησε για τις δικαστικές διαμάχες του με την πρώην σύζυγό του, Σίσσυ Χρηστίδου, τη συνεπιμέλεια, τον χρόνο που περνά με τους γιους του και τη διατροφή που πληρώνει για τα παιδιά.

«Δεν θυμάμαι πόσα είναι τα δικαστήρια. Ίσως να είναι λιγότερα από 7. Εγώ απάντησα σε μία αίτηση που έγινε από την άλλη πλευρά. Η απόφαση αυτή βγήκε πριν από 6 μήνες, αν ήθελα εγώ να κάνω κάτι σημαία, θα είχα βγει μόνος μου ή θα είχα βρει ένα άλλο τρόπο να το κάνω.

Είναι λίγο περίεργο πώς 6 μήνες μετά, μου δημιουργείται αυτή η απορία, μία απόφαση που βρίσκεται στα δικά μου χέρια, στης Σίσσυς τα χέρια, στους δικηγόρους μας, πώς ξαφνικά ξεφυτρώνουν δικαστικά ρεπορτάζ. Που σημαίνει ότι κάποιος έχει διαρρεύσει κάτι. Δεν ήθελα εγώ να μπω σε αυτή τη διαδικασία. Προφανώς και δεν το διέρρευσα εγώ», είπε μεταξύ άλλων ο Θοδωρής Μαραντίνης.

«Έγιναν δύο δικόγραφα, η Σίσσυ ζήτησε 6 πράγματα, τα οποία απορρίφθηκαν και τα 6. Εγώ ζήτησα 2 και εγκρίθηκε το 1. Νομίζω ότι είναι προφανές ποιος κέρδισε και ποιος έχασε. Στην πράξη, αν θέλουμε να το πούμε πιο λαϊκά, έδωσε μία ισοπαλία. Σε αυτή τη φάση δεν πήρα τη συνεπιμέλεια και θα κινηθώ νομικά ξανά. Αυτό ήταν ασφαλιστικά μέτρα, για μία προσωρινή διαδικασία. Υπάρχει κι άλλη διαδικασία. Κι επειδή είπατε ότι έχει τελεσιδικήσει, που ήταν πάλι εσφαλμένο, δεν έχει τελεσιδικήσει, που σημαίνει ότι σε αυτή τη φάση δεν έχασα κάτι. Εγώ απλά διεκδικώ κάτι, δεν έχασα κάτι», πρόσθεσε ο Θοδωρής Μαραντίνης.

Ο ίδιος σημείωσε ότι η συνεπιμέλεια δεν έχει σχέση με τον χρόνο που περνά με τα παιδιά του, τα οποία ζουν μαζί του από την Κυριακή ως την Τετάρτη, αλλά με τη συμμετοχή στις σημαντικές αποφάσεις γι’ αυτά, ενώ ισχυρίστηκε ότι ποτέ δεν σταμάτησε να πληρώνει διατροφή. Υπενθυμίζεται ότι ο Θοδωρής Μαραντίνης κρίθηκε ένοχος και καταδικάστηκε σε 12 μήνες φυλάκισης με τριετή αναστολή για μη καταβολή διατροφής κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση τον Οκτώβριο του 2022.

«Σίγουρα δεν ήθελα να φτάσουμε εκεί. Υπάρχουν στιγμές που έχω στενοχωρηθεί πάρα πολύ, αλλάξανε πολύ τα πράγματα με το που έθεσα αυτό το ζήτημα. Τα οικονομικά είναι ξεχωριστό κομμάτι. Όταν έχω τη μισή βδομάδα τα παιδιά, σημαίνει ότι κάνω κάποια έξοδα. Είναι κοινή λογική το να δούμε τα έξοδα των παιδιών. Το σχολείο το πληρώνω πλήρως εγώ. Είναι ένα ιδιωτικό σχολείο που πληρώνω από την πρώτη ημέρα εγώ», σημείωσε μεταξύ άλλων ο Θοδωρής Μαραντίνης.

«Αυτή τη στιγμή έχω δώσει 173.568 ευρώ, οπότε δε δέχομαι να ακούσω στον δρόμο – με πληγώνει πάρα πολύ – από δημοσιογράφους ή εκπομπές που παίρνουν κάποια πληροφορία δεν ξέρω πώς την παίρνουν, ότι εγώ δεν πληρώνω διατροφή. Το ταξίδι στο Λας Βέγκας που έχει ειπωθεί, είχε γίνει πριν το διαζύγιο. Αυτοκίνητο δεν έχω πάρει εγώ 80.000 ευρώ. Η Σίσσυ έχει πάρει αυτοκίνητο 80.000 ευρώ με μετρητά. Εγώ νοικιάζω αυτοκίνητο με τη μέθοδο του leasing με 460 ευρώ τον μήνα. Να λέμε πράγματα που στέκουν.

Ό,τι ταξίδια έχω καταφέρει να πάω μετά το διαζύγιο, ήταν με τα παιδιά μου. Το αν βρήκα τρόπο να πάω ταξίδι και διακοπές με τα παιδιά μου, είναι άλλο. Πρέπει να υπάρχει και μια ισορροπία. Όταν τα παιδιά κάνουν μια πολυτελή ζωή με τη μαμά τους, και είμαι ευτυχής γι’ αυτό, πρέπει κι εγώ να τους δώσω κάτι», είπε στη συνέχεια ο Θοδωρής Μαραντίνης, ενώ χαρακτήρισε τη Σίσσυ Χρηστίδου «πάρα πολύ καλή μάνα».

Την Πέμπτη, 11 Μαΐου, η Σίσσυ Χρηστίδου με ανακοίνωσή της στον Τύπο έδωσε τη δική της απάντηση σε όλα όσα είπε ο πρώην σύζυγός της στην εκπομπή Πρωινό.

«Έπειτα από την κοινή ανακοίνωση που κάναμε με τον πρώην σύζυγό μου, το 2019, για το τέλος της κοινής μας ζωής ως ζευγάρι, πολύ συνειδητά, είχα αποφασίσει να μην αναφερθώ ποτέ δημόσια σε γεγονότα σχετικά με το τέλος του γάμου μας, θέλοντας πρωτίστως να προστατεύσω τα δύο ανήλικα παιδιά μας, τα οποία αποτελούν για εμένα απόλυτη προτεραιότητα», ανέφερε στην ανακοίνωσή της αρχικά η Σίσσυ Χρηστίδου.

Η παρουσιάστρια μίλησε για την απογοήτευση και για τη «βαθιά θλίψη» που της προκαλεί η διαπίστωση ότι είναι μόνη της σε αυτή την αποφάση.

«Με μεγάλη απογοήτευση και βαθιά θλίψη βλέπω πως σε αυτή την απόφαση που τηρώ ευλαβικά εδώ και 4 χρόνια είμαι πλέον μόνη μου. Το τελευταίο διάστημα, ο πρώην σύζυγός μου επιδιώκει δημόσιες εμφανίσεις, με αποκλειστικό σκοπό να μιλήσει για οικογενειακές μας υποθέσεις και να δημιουργήσει εντυπώσεις που ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα, όπως αυτή καταγράφεται πια και σε επίσημες δικαστικές αποφάσεις. Αποκορύφωμα η εμφάνισή του χθες, 10 Μαΐου, στην εκπομπή του ΑΝΤ1 Το Πρωινό με τον Γιώργο Λιάγκα», ανέφερε χαρακτηριστικά η Σίσσυ Χρηστίδου.

«Λυπάμαι που αναγκάζομαι να τοποθετηθώ, ανατροφοδοτώντας μια εξαιρετικά δυσάρεστη για την οικογένειά μας κατάσταση, καθώς η σιωπή μου έχει βασικό σκοπό την προστασία των παιδιών, αλλά και του ανθρώπου με τον οποίο μοιραστήκαμε 13 χρόνια κοινής ζωής και είναι πατέρας τους», δήλωσε η Σίσσυ Χρηστίδου και στη συνέχεια αναφέρθηκε σε όσα δήλωσε ο Θοδωρής Μαραντίνης εκφράζοντας τη δική της πλευρά.

«Η κάλυψη των αναγκών των παιδιών κάθε γονέα είναι προτεραιότητα και πράξη ευθύνης που δεν χρειάζεται πανηγυρισμούς.

Όπως αποτυπώθηκε ευκρινώς και στις δικαστικές αποφάσεις, το επίπεδο διαβίωσής μας είναι αντίστοιχο και η οικονομική συνεισφορά απέναντι στα παιδιά μας είναι ισότιμη. Οι διαφωνίες μας έχουν να κάνουν κυρίως με τον τρόπο σκέψης και τις κοινωνικές μας αντιλήψεις.

Οι δικαστικές αποφάσεις βασίστηκαν σε στοιχεία, τα οποία παρατέθηκαν και τα οποία δε σκοπεύω να δημοσιοποιήσω, προστατεύοντας πάνω από όλα τα παιδιά μου, αλλά και τον ίδιο τον πατέρα τους.

Στις οικογενειακές διαφορές δεν υπάρχει χαμένος και κερδισμένος. Αυτό που μένει είναι ένας μοναχικός, επίπονος αγώνας για να βρεθεί η βέλτιστη λύση για τα παιδιά και αυτό είναι η πρωταρχική μέριμνα.

Εξαιτίας αυτής της προσπάθειας διαστρέβλωσης γεγονότων μέσα από συκοφαντικά ψεύδη που με διαβάλλουν, αναγκάζομαι να προβώ σε όλες τις απαραίτητες νομικές ενέργειες για την αποκατάσταση της αλήθειας, τηρώντας την αρχική μου απόφαση να μη δημοσιοποιώ προσωπικά οικογενειακά δεδομένα παρά μόνο στη δικαστική αρχή εφόσον κρίνεται απαραίτητο.

Το μεγάλο κάδρο αφορά τα παιδιά μας και θα συνεχίσω να κάνω ό,τι είναι καλύτερο για το μέλλον τους, διαφυλάσσοντας με κάθε δυνατό τρόπο την οικογένειά μας από τα φώτα της δημοσιότητας», έγραψε αναλυτικά η Σίσσυ Χρηστίδου.