CELEBRITIES

Σίσσυ Χρηστίδου: Η αποκάλυψη για τη σοβαρή ασθένεια της μητέρας της

Instagram.com/sissychristidou

Ένα video στο κανάλι της στο YouTube μοιράστηκε η Σίσσυ Χρηστίδου μετά από πολύ καιρό. Η αφορμή για το video ήταν κάθε άλλο παρά ευχάριστη. Δίνοντάς του τον τίτλο Όσα δεν σας έχω πει, η Σίσσυ Χρηστίδου μίλησε σε αυτό για τη διάγνωση της μητέρας της με χρόνια μυελοδυσπλαστική λευχαιμία και την περιπέτεια που έζησαν οι γονείς της νοσώντας με κορονοϊό.

Η Σίσσυ Χρηστίδου ξεκίνησε το video της, εξηγώντας ότι λείπει καιρό από το κανάλι της στο YouTube γιατί ζει μία δύσκολη περίοδο στη ζωή της. Όπως είπε μοιράστηκε τα νέα της, θέλοντας να νιώσει ότι δεν είναι μόνη, αλλά και στέλνοντας το μήνυμα σε όσους μπορεί να ζουν μία παρόμοια συνθήκη με τη δική της, ότι κι εκείνοι δεν είναι μόνοι σε αυτό.

«Για μένα ήταν ο πιο δύσκολος χειμώνας της ζωής μου. Προσπάθησα να τα καταφέρω όλα, να στηρίξω όλη αυτή τη συνθήκη που θα σας περιγράψω, να είμαι και με τα παιδιά μου και στη δουλειά μου επαγγελματίας και σωστή αλλά η αλήθεια είναι ότι ήταν πολύ δύσκολα τα πράγματα και παραμένουν. Απλά περάσαμε πολλά κι όταν λέω περάσαμε εννοώ η οικογένειά μου», είπε αρχικά η Σίσσυ Χρηστίδου.

Σύμφωνα με τα όσα είπε η παρουσιάστρια, που τόνισε ότι περίμενε να ολοκληρώσει τις επαγγελματικές υποχρεώσεις με το Open πριν μοιραστεί τα δυσάρεστα αυτά νέα, η μητέρα της έχει διαγνωστεί από τον Νοέμβριο του 2020 με μία μορφή καρκίνου, που προσβάλλει το αίμα αλλά και τον μυελό των οστών.

Η Σίσσυ Χρηστίδου για την ασθένεια της μητέρας της και το σημαντικό μήνυμα για τις προληπτικές εξετάσεις

«Από το προηγούμενο καλοκαίρι κάναμε κάποιες εξετάσεις και φάνηκε ότι κάτι δεν πηγαίνει πολύ καλά. Στην αρχή ήμασταν πιο χαλαροί, γιατί θα μπορούσε να ήταν από μια ίωση ή μία λοίμωξη. Τελικά 1η Νοέμβριου, στα γενέθλια του αδερφού, μάθαμε ότι η μαμά πάσχει από χρόνια μυελοδυσπλαστική λευχαιμία, CMML λέγεται, έχω μάθει πάρα πολλά γι’ αυτήν την ασθένεια πια», εξήγησε.

«Από κει και πέρα ξεκινήσαμε μια μεγάλη μάχη και γενναία. Είμαστε από την πρώτη στιγμή εδώ στην αιματολογική κλινική του Παπανικολάου στη “Στοργή” στη Θεσσαλονίκη. Εδώ περνάμε τις περισσότερες ημέρες. Κάποιες είναι καλύτερες κάποιες λιγότερο καλύτερες. Στην αρχή δεν υπήρχαν συμπτώματα, το πιάσαμε από πολύ νωρίς και αυτό είναι ένα πολύ βασικό μήνυμα που θέλω να περάσω. Ο μπαμπάς μου είναι πολύ οργανωτικός και πολύ προσεκτικός κι έτσι κάνουν εξετάσεις κάθε 6 μήνες κι εκείνος τις αρχειοθετεί κι έτσι είδαμε τα νούμερα να γίνονται λίγο διαφορετικά στις εξετάσεις της», ανέφερε μεταξύ άλλων η Σίσσυ Χρηστίδου.

«Όταν είδαμε τα νούμερα αυτά τα διαφορετικά, ουσιαστικά εξελισσόταν η νόσος μπροστά στα μάτια μας», σημείωσε στη συνέχεια η παρουσιάστρια και στη συνέχεια μοιράστηκε τις πρώτες αντιδράσεις της οικογένειάς της σε αυτή την εξέλιξη. «Η είδηση σε σοκάρει, δεν μπορείς να τη διαχειριστείς εύκολα, είναι ανάμειχτα τα συναισθήματα, περίεργα. Τα βάλαμε κάτω και είπαμε πάμε να παλέψουμε με το τέρας», σημείωσε.

Με τους γονείς της σε παιδική της φωτογραφία.

«Πρόκειται για έναν καρκίνο στο αίμα και στον μυελό. Η θεραπεία που υπάρχει για αυτή την ασθένεια είναι η μεταμόσχευση μυελού των οστών. Γύρω στον Δεκέμβριο ξεκίνησαν τα πρώτα συμπτώματα. Στην αρχή είχε μεγάλο πόνο στο στήθος και πήγε σε μια μεγάλη κλινική», εξήγησε και στη συνέχεια αναφέρθηκε στην περιπέτεια που πέρασαν και οι δύο γονείς της με τον Covid 19.

Η περιπέτεια των γονιών της με τον κορονοϊό

«Εκεί μέσα βγαίνοντας από την κλινική της έκαναν τεστ COVID και βγήκε θετική και ήδη είχε περάσει αρκετές ώρες με τον πατέρα μου. Κόλλησε και ο πατέρας μου COVID και το πέρασε βαριά. Μπήκε στο ΑΧΕΠΑ. Χαιρετούσαμε και τον έναν και τον άλλον τα Χριστούγεννα από τα παράθυρα. Ο ένας στο ΑΧΕΠΑ και ο άλλος στο Παπανικολάου. Ο πατέρας μου νοσηλεύτηκε με οξυγόνο και τα κατάφερε. Και η μαμά το αντιμετώπισε αρκετά καλά και καλύτερα από τον μπαμπά», περιγράφει η Σίσσυ Χρηστίδου.

Όπως εξήγησε στη συνέχεια η Σίσσυ Χρηστίδου, η μητέρα της νοσηλεύτηκε και πάλι στο ίδιο νοσοκομείο αφού κατάφερε να αντεπεξέλθει καλά στον κορονοϊό. Ενώ ο πατέρας της νοσηλευόταν ακόμα κι εκείνη είχε πάρει εξιτήριο, λόγω της νόσου από την οποία πάσχει, κάποια στιγμή έπεσε κι απέκτησε αιμάτωμα στο κεφάλι της. Το αιμάτωμα ξεπεράστηκε και τώρα η μητέρα της ξεκινά τη διαδικασία της μεταμόσχευσης. «Ουσιαστικά είναι ο μόνος τρόπος ίασης γι’ αυτή την ασθένεια», σημείωσε η Σίσσυ Χρηστίδου.

«Για τη συνθήκη αυτή της ζωής μου γνώριζαν πάρα πολλοί άνθρωποι και την προστάτευσαν και τους ευχαριστώ πάρα πολύ», σημείωσε η Σίσσυ Χρηστίδου και στη συνέχεια αναφέρθηκε ξεχωριστά στους συνεργάτες της στην εκπομπή Έλα Χαμογέλα, τους οποίους ευχαρίστησε για τη στήριξή τους. Παράλληλα εξήγησε στους ακόλουθούς της ότι προσπαθεί να είναι όσο το δυνατόν σε επικοινωνία μαζί τους, αλλά όπως είπε χρειαζόταν χρόνο για να επεξεργαστεί την κατάσταση πριν μοιραστεί αυτές τις πληροφορίες.

Η Σίσσυ Χρηστίδου παραμένει αισιόδοξη

«Παραμένουμε αισιόδοξοι, θετικοί, προσευχόμαστε, ελπίζουμε» σημείωσε καταλήγοντας η Σίσσυ Χρηστίδου. «Ζορίστηκα πολύ γιατί δεν είχαμε βιώσει στο κοντινό περιβάλλον μας μια τέτοια εμπειρία», ανέφερε η Σίσσυ Χρηστίδου. «Σε αυτές τις πολύ δύσκολες στιγμές σκεφτόμουν ότι πρέπει να είμαστε κοντά στους ανθρώπους όλους γιατί δεν ξέρεις τι περνάνε», είπε η παρουσιάστρια εξηγώντας ότι για εκείνη ήταν πηγή δύναμης οι τυχαίες της συναντήσεις με τον κόσμο, τα λόγια που θα αντάλλαζε μαζί τους, που πήραν χαρακτήρα πολύ πιο ουσιαστικό στη ζωή της.