CELEBRITIES

Η «σπόντα» της Σίσσυς Χρηστίδου στη Βίκυ Χατζηβασιλείου

Instagram.com/sissychristidou

Ξέρεις πώς είναι τη σήμερον ημέρα η καθημερινότητα της Βίκυς Χατζηβασιλείου; Ανάμεσα στις υποχρεώσεις της, βρίσκεται κάπου και μία κάμερα, ένας δημοσιογράφος με πρόθυμο αυτί και καταγράφει τις σκέψεις της για την αποχώρησή της από τον Alpha.

Τι να κάνει κι αυτή; Να μην τα πει; Κατά τη Σίσσυ Χρηστίδου καλό θα ήταν να αυτοπεριοριστεί στην έκφραση των συναισθημάτων της. Η παρουσιάστρια του Open σχολίασε απόσπασμα από τις δηλώσεις της Βίκυς Χατζηβασιλείου η οποία μίλησε στους δημοσιογράφους κατά την παρουσίαση του βιβλίου της «Κάν’το να συμβεί τώρα».

«Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συναδέλφους απ’ όλα τα κανάλια που είναι εδώ σήμερα μαζί μου σε αυτή τη νέα αρχή στη ζωή μου, στην παρουσίαση του τελευταίου βιβλίου. Ο Alpha λείπει, τα συμπεράσματα δικά σας. Ο κόσμος διαμαρτύρεται κι έχει δίκιο να διαμαρτύρεται γιατί κανείς ποτέ δεν βγήκε να κάνει μια ανακοίνωση. Να ενημερώσει έστω αυτό το κοινό που όλα αυτά τα χρόνια με ακολουθούσε πιστά με αγάπη, ακολουθούσε το κανάλι. Κανείς δεν βγήκε να τους πει το παραμικρό», ανέφερε μεταξύ άλλων η Βίκυ Χατζηβασιλείου.

Οι δηλώσεις της Σίσσυς Χρηστίδου

Η Σίσσυ Χρηστίδου ακούγοντας τις δηλώσεις είπε στον αέρα της εμπομπής της «Έλα Χαμογέλα»: «Εγώ την καταλαβαίνω, μπορώ να φανταστώ ακριβώς πώς αισθάνεται. Αλλά κάποια στιγμή, πιστεύω, θα βλέπει αυτές τις δηλώσεις και θα στεναχωρηθεί που λειτούργησε έτσι. Απλά νομίζω ότι την έχει νικήσει το συναίσθημά της τώρα. Θέλει να βρει το δίκιο της και μέσα από τον κόσμο και μέσα από τα media. Θεωρώ ότι ο Alpha θα έπρεπε να είναι εκεί, αλλά και η Βίκυ δεν είπε λίγα για τον Alpha τις τελευταίες μέρες.

Πώς θα είναι εκεί ο Alpha βρε Βίκυ μου, όταν τον “στολίζεις” από το πρωί μέχρι το βράδυ; Η δουλειά και ο χώρος είναι πολύ μικρός και τα κανάλια πολύ λίγα. Θεωρώ ότι δεν είναι στρατηγικά έξυπνο να τα βάλεις τόσο μετωπικά με ένα κανάλι σαν τον Alpha. Πιστεύω ότι είναι τόσο πικραμένη, την έχει νικήσει όλο αυτό, την έχει καταπιεί.

Αλλά αυτό που λέει η Βίκυ ότι έχουν εξαγριωθεί όλοι και κάποιος να απαντήσει σε αυτόν τον κόσμο για το τι γίνεται με αυτή την εκπομπή, δεν νομίζω ότι ισχύει. Όχι για τη δική της εκπομπή, αλλά για καμία εκπομπή. Κανενός δεν είναι ζωτικής σημασίας για την ύπαρξή του το αν θα δει μια εκπομπή ή αν θα υπάρχει μια εκπομπή. Δεν είναι κριτήριο αυτό που σου λέει ο κόσμος και αυτά που σου στέλνουν στα social media», είπε η Σίσσυ Χρηστίδου.

Μια ζωτικής σημασίας αλήθεια

Δίκιο υπάρχει και στις δύο πλευρές. Μία γυναίκα που κατάφερνε να κάνει καλά τη δουλειά της ακόμα και απέναντι στο Survivor από τη μιά και έμεινε εκτός τηλεόρασης χωρίς δικαιολογία. Μία γυναίκα από την άλλη που λέει το αυτονόητο. Ζωτικής σημασίας δεν είναι καμία εκπομπή και κανένας παρουσιαστής. Κι αυτό είναι σπάνιο να ακούγεται on air στην ελληνική τηλεόραση. Είναι σπάνιο για μία παρουσιάστρια να το παραδέχεται αυτό δημοσίως. Όχι πως δεν είναι φανερό έτσι και αλλιώς, αλλά να, όλοι θέλουν να αισθάνονται αρκούντως σημαντικοί για το κοινό τους και απολύτως απαραίτητοι στην τηλεόραση.

Η Σίσσυ Χρηστίδου είπε το προφανές, όπως το προφανές λέει και η Βίκυ Χατζηβασιλείου όταν τονίζει ότι μετά από 17 χρόνια συνεργασίας θα περίμενε να την καλέσουν από τον Alpha να τα συζητήσουν τα πράγματα. Άνθρωποι και κανάλια όμως σφάλματα κάνουν. Ας το αφήσει κι εκείνη να πάει. Ας το κάνει να συμβεί τώρα.

Ουγγαρέζος vs Χρηστίδου

Μέχρι στιγμής βλέπεις τα πράγματα κρατήθηκαν σε ένα επίπεδο πολιτισμένο. Μέχρι που στο Πρωινό αποφάσισαν να σχολιάσουν το θέμα. Ο Δημήτρης Ουγγαρέζος ήταν εκείνος που είχε τις πιο έντονες απόψεις για την Σίσσυ Χρηστίδου και όσα είπε, αφήνοντας με τη σειρά του τα δικά του «καρφιά» προς την παρουσιάστρια.

«Στα μισά συμφωνώ, ότι όντως αυτό πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσει, το είπαμε, τέλος. Αλλά, φυσικά ένας άνθρωπος του κύρους, της πορείας και της εμπειρίας της Βίκυς Χατζηβασιλείου, έχει χρέος να βγει να πει αυτό που νιώθει για τις εργασιακές συνθήκες κάτω από τις οποίες έπαψε μια συνεργασία με τον Alpha. Η Βίκυ Χατζηβασιλείου μάς έχει συνηθίσει να λέει τη γνώμη της. Η Σίσσυ Χρηστίδου δεν έχει ποτέ σπάσει τα αβγά, οπότε πάλι συνεπής είναι σε αυτό που λέει.

Ποτέ δεν έχει πει κάτι, νομίζω είναι από τις πρώτες φορές που τουλάχιστον λέει κάτι εδώ, αν λέει κάτι. Η Σίσσυ Χρηστίδου πολύ σωστά υποστήριξε αυτό που υπηρετεί και πρεσβεύει τόσα χρόνια, το να μην λέει άποψη. Είπε ότι δεν πρέπει να τα βάζεις με ένα κανάλι, όπως κι εκείνη δεν τα βάζει με κανέναν», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Δημήτρης Ουγγαρέζος. Με το μέρος της Σίσσυς Χρηστίδου τάχθηκαν η Αφροδίτη Γραμμέλη και ο Άρης Καβατζίκης τονίζοντας ότι: «Έχει άποψη αλλά τη λέει με κομψό τρόπο». «Δεν την διατυπώνει την άποψή της, είναι όλα καλά κι όλα ωραία. Η Σίσσυ δεν βγήκε ποτέ να μας πει για τον ΑΝΤ1, βγήκε τώρα μετά από 10 χρόνια επειδή βγήκε η Γκαγκάκη να απαντήσει», επέμεινε ο Δημήτρης Ουγγαρέζος.

Η απάντηση του Παύλου Σταματόπουλου για τη Σίσσυ Χρηστίδου

Από την πλευρά του την κουμπάρα και συμπαρουσιάστριά του υπερασπίστηκε ο Παύλος Σταματόπουλος μέσα από την εκπομπή «Μεσημέρι #yes» που παρουσιάζει τις καθημερινές στο Open.«Θα ήθελα να πω κάτι σε σχέση με το σχόλιο της Σίσσυς. Θέλω να πω, και αυτό αφορά κι εμένα και το “Έλα Χαμογέλα” και νομίζω και αυτή την εκπομπή που είμαστε εδώ. Εμείς αυτό που κάνουμε είναι να λέμε την άποψή μας χωρίς φασαρία. Αυτή είναι η διαδικασία. Το ότι έχει κάποιος άποψη δεν σημαίνει ότι πρέπει να κάνει σώνει και ντε φασαρία. Θεωρώ ότι η άποψή μας σε σχέση με αυτό που είπε η Βίκυ Χατζηβασιλείου ήταν αυτή. Νομίζω ότι και ο καθένας έχει δικαίωμα να πει την άποψή του», ανέφερε χαρακτηριστικά. Επόμενο επεισόδιο λογικά στο προσεχές μέλλον.