CELEBRITIES

Ρένος Χαραλαμπίδης: Η απίστευτη ιστορία για τη γέννησή του και ο λόγος που δεν έγινε πατέρας ο ίδιος

Papadakis Press Γιώργος Παπαδάκης

Σε μία σπάνια εξομολόγηση για την αρχή της ζωής του, προχώρησε ο Ρένος Χαραλαμπίδης, στην εκπομπή “The 2Night Show” και στον Γρηγόρη Αρναούτογλου.

Ο δημοφιλής ηθοποιός και σκηνοθέτης, ο οποίος παρουσιάζει στο NEWS 24/7 τη σειρά Podcast «Αυτόπτης Μάρτυρας», αφηγήθηκε το πώς οι γονείς του, ενώ είχαν αποκλείσει το ενδεχόμενο να αποκτήσουν παιδί, βίωσαν το θαύμα της γέννησής του. Ο Ρένος Χαραλαμπίδης τόνισε ότι απέφευγε να διηγηθεί την προσωπική του ιστορία για χρόνια, καθώς η απόδωσή της από τους γονείς του σε ένα θαύμα, τον έκανε να νιώθει ότι του κολλούσαν την ταμπέλα του οπισθοδρομικού ή του γραφικού.

«Ο πατέρας μου ήταν αγρότης και πεταλωτής. Όταν ήρθαν τα τρακτέρ οι πεταλωτές δεν είχαν πια δουλειά, οπότε ο πατέρας μου έφυγε με τη μητέρα μου και πήγαν στη Γερμανία, μετανάστες, στη Στουτγκάρδη. Οι γονείς μου έκαναν προσπάθεια για παιδί από τότε που ήταν στην Γερμανία, με τους Γερμανούς γιατρούς, τους είπαν ότι δεν υπάρχει περίπτωση να κάνουν ποτέ παιδί. Η μητέρα μου συγκινητικά τότε είπε στον πατέρα μου να χωρίσουν γιατι δεν μπορούσε να κάνει παιδί, ο πατέρας μου της είπε ότι δεν με ενδιαφέρει, θα μείνουμε μαζί», σημείωσε αφηγούμενος την ιστορία του, ο Ρένος Χαραλαμπίδης.

Η ιστορία της γέννησης του Ρένου Χαραλαμπίδη που ήταν σοκ για την ιατρική κοινότητα

«Μετά γύρισαν στην Ελλάδα κι εδώ αρχίζει η ιστορία της γέννησής μου. Πολλές φορές ως παιδί ενιωθα μια αμηχανία να μιλώ για την γέννησή μου γιατί οι γονείς μου την είχαν αποδώσει σε θαύμα. Αυτό σου κολλάει μια ταμπέλα αφέλειας, οπισθοδρομική και γραφική. Εγώ όμως αφού έγινα 50 ετών, αποφάσισα να είμαι ο εαυτός μου», σημείωσε ο ηθοποιός και σκηνοθέτης.

«Στην Ελλάδα τους είπαν πάλι ότι δεν θα κάνουν παιδί. Η μητέρα μου ήταν 32 ετών τότε, δούλευε σε ένα νοσοκομείο, ενώ ο πατέρας μου ήταν κηπουρός. Εκεί κάποιες συνάδελφοί της είπαν στη μητέρα μου για την αγία Ειρήνη την Χρυσοβαλάντου κι ότι κάνει το θαύμα σε στείρες γυναίκες. Μη φανταστείς ότι οι γονείς μου είναι θρησκόληπτοι. Κάποια στιγμή η μητέρα μου πήγε στην Ειρήνη Χρυσοβαλάντου, αλλά πριν πάει είδε ένα όνειρο με μια μαυροφορεμένη γυναίκα μπροστά από ένα κάστρο που της έλεγε εμένα ψάχνεις, έλα να με βρεις. Η μητέρα μου υπέθεσε ότι είναι αυτή και πήγε με τον πατέρα μου στο μοναστήρι να κάνει ένα τάμα. Εκεί υπήρχε μία διαδικασία δύσκολη ψυχική για τις γυναίκες, την άκουγα που την έλεγε σε συγγενείς», σημείωσε ο Ρένος Χαραλαμπίδης.

«Μετά από αυτό πάλι δεν έπιανε παιδί, ώσπου ξαφνικά κι ενώ είχε ξεχάσει το τάμα άρχισε να φουσκώνει», σημείωσε κι εξήγησε ότι οι γιατροί γνωρίζοντας το ιστορικό της δεν πίστευαν ότι η εγκυμοσύνη της ήταν φυσιολογική. «Της είπαν ανεμογκάστρι κι όταν έδωσα σημάδια της πραγματικής μου ύπαρξης, ήταν σοκ για την ιατρική κοινωνία η γέννησή μου. Γεννήθηκα με καισαρική τομή κι η μητέρα μου πιστεύει ότι ήταν να γίνει έτσι για να έχει πάντα πάνω της μια χαρακιά και να μην λένε ότι με υιοθέτησαν. Έτσι στην οικογένειά μου ενώ δεν υπήρχε το όνομα Ειρηναίος, το πήρα εγώ κι αυτή είναι η μικρή μου ιστορία», κατέληξε ο Ρένος Χαραλαμπίδης.

Η πλούσια οικογένεια

Μιλώντας για την οικογένειά του κατά τη διάρκεια της αφήγησής του, ο Ρένος Χαραλαμπίδης είπε την μεγαλύτερη αλήθεια. «Είμαι από πλούσια οικογένεια. Γίνεται μεγαλύτερος πλούτος από το να έχεις δύο τόσο ωραίους γονείς;», σημείωσε. Και συμφωνούμε απόλυτα.

Ο Ρένος Χαραλαμπίδης δεν έγινε πατέρας γιατί νιώθει υπεύθυνος άνθρωπος

Όσο γιατί ο ίδιος δεν έχει γίνει πατέρας μέχρι τώρα, ο Ρένος Χαραλαμπίδης μοιράστηκε τις σκέψεις του με τον Γρηγόρη Αρναούτογλου. «Δεν παντρεύτηκα ποτέ. Είναι ένα αίνιγμα που δεν παντρεύτηκα γιατί είμαι άνθρωπος συντροφικός, της συμβίωσης, ανεκτικός», σημείωσε ο Ρένος Χαραλαμπίδης. «Το παράκανα με τη δουλειά. Έδωσα πολλή ενέργεια στη δουλειά μου», πρόσθεσε ο ηθοποιός και σκηνοθέτης.

«Δεν έχω νιώσει την ανάγκη να γίνω πατέρας. Και να την ένιωθα δεν θα γινόμουν. Θέλω να γίνω υπεύθυνος πατέρας, όχι ένας δότης σπέρματος. Δεν είναι σκύλος ο διάδοχος. Καμιά φορά με τρόμαξε ο έρωτας. Όταν είδα φιλικά ζευγάρια να πρέπει να μπω στη μέση για να μην παίξουν ξύλο μπροστά στα παιδιά τους. Με τρόμαξε η ανωριμότητα και των γυναικών και των ανδρών και της κοινωνίας. Υπάρχει ένας ιδιότυπος ρατσισμός με όσους δεν έχουν παντρευτεί, ότι κάτι δεν πάει καλά στα μυαλά τους. Δεν παντρεύτηκα επειδή είμαι υπεύθυνος», τόνισε ο Ρένος Χαραλαμπίδης.