CELEBRITIES

Πυγμαλίων Δαδακαρίδης: 5 φορές που τον αγαπήσαμε περισσότερο μετά από μία τηλεοπτική συνέντευξη

24 Media Θεοφύλακτος Μιχαήλ

Ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης, είναι ένας ηθοποιός που το 2020 ήταν ξεκάθαρα η χρονιά του. Όλα αυτά βεβαίως, προ κορονοϊού γιατί μετά την εποχή της πανδημίας για κανέναν δεν μπορείς να πεις ότι το 2020 είναι μια φοβερά καλή χρονιά. Μέχρι το «σημείο μηδέν» για όλους μας, λοιπόν, ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης, όχι μόνο πρωταγωνιστούσε για 4η χρονιά στο «Δείπνο Ηλιθίων» στο Θέατρο Κάππα, αλλά πρωταγωνιστούσε και στην τεράστια κινηματογραφική επιτυχία της «Ευτυχίας». Παράλληλα ετοιμαζόταν για έναν ακόμα κύκλο της σειράς «Έτερος Εγώ». Την έλεγες μια πολύ καλή σεζόν. Και ο ηθοποιός την αντιμετώπιζε όπως πάντα με σεμνότητα.

Είναι αυτός ο κύριος λόγος για τον οποίο τον αγαπάμε; Ίσως. Αλλά ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης, μας δίνει περισσότερους λόγους να το κάνουμε, όποτε εμφανίζεται σε κάποια τηλεοπτική εκπομπή. Τελευταία από αυτές, ήταν η τηλεοπτική του εμφάνιση στην εκπομπή της Ελεονώρας Μελέτη «Μεσάνυχτα».

Ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης έχει τον τρόπο του να κερδίζει το κοινό, μιλώντας με ειλικρίνεια και σοβαρότητα για όλα όσα έχει ζήσει. Και χθες μας έδωσε σχολιάζοντας μια πολύ προσωπική του απώλεια έναν λόγο να τον βάλουμε λίγο πιο μέσα στην καρδιά μας.

Η απώλεια του κολλητού του φίλου

Ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης μίλησε για την απώλεια του καλύτερου του φίλου σε νεαρή ηλικία. Μια απώλεια που σημάδεψε ολόκληρη τη μετέπειτα ζωή του. Και αυτό που κρατήσαμε από όσα είπε είναι αυτό για «ξύπνημα» που ακολούθησε το τραύμα του.

«Η απώλεια του κολλητού του μου άλλαξε τη φιλοσοφία της ζωής. Ήταν Μάιος του 2002 και ήταν η πρώτη μου άδεια που είχα πάρει στο στρατό. Για μένα ήταν ένα τεράστιο “ξύπνημα” στα 24 μου. Ήταν “ξύπνα”, αντιμετώπισε τους ανθρώπους, μη θεωρείς τίποτα δεδομένο. Να λες ευχαριστώ, να αγαπάς», είπε στην Ελεονώρα Μελέτη.

«Πλέον δεν παίρνω τίποτα δεδομένο. Μετά ήρθαν κι άλλα πράγματα, κι άλλοι θάνατοι στη ζωή μου. Ο θάνατος του κολλητού μου ήταν κάτι πολύ ξαφνικό, ήταν ένα τεράστιο “χαστούκι”. Ξύπνησα το πρωί, χτύπησε το τηλέφωνο και λέω “ο κολλητός είναι”, αλλά ο κολλητός δεν ήταν εκεί. Ήταν ο ξάδερφός του που μου είπε “ο φίλος μας έφυγε”. Ναι, ήταν τροχαίο, τη μέρα του Πάσχα», συμπλήρωσε ο ίδιος. «Είναι σοκαριστικό. Δεν είναι ότι ξέρεις, ότι υπάρχει κάτι. Όσοι το έχουν πάθει γνωρίζουν ακριβώς για το τι σοκ μιλάω. Στεναχωριέμαι που δεν ζω όλες αυτές τις εμπειρίες με έναν φίλο, που ήταν κολλητός, αλλά από την άλλη υπήρχε λόγος που έγινε. Σαν από το Θεό να σου είπε κάποιος “ξύπνα, πάμε παρακάτω”», συμπλήρωσε ο ηθοποιός.

Τα τρυφερά λόγια για την αγάπη

Ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης προστατεύει πάντα την ιδιωτική του ζωή. Και όπως παραδέχτηκε σε συνέντευξή του στο «Σημείο Συνάντησης» στην ΕΡΤ, εκτός από προστατευμένη ήταν και αμελημένη για ένα μεγάλο διάστημα.

«Έχω αφιερώσει ένα τεράστιο κομμάτι σε αυτό που αγαπάω ειλικρινά. Γιατί με μαθαίνει και με εκπαιδεύει, κάθε φορά προσπαθώ να με εξελίσσει σε κάτι καλύτερο από αυτό που ήμουν χθες», είπε ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης εξηγώντας πώς έχει δώσει περισσότερο βάρος στην επαγγελματική του ζωή από την προσωπική.

«Συγκυριακά και ίσως από κάποια δικά μου λάθη κατά το 50% όπως αναλογεί στους ανθρώπους προσπάθησα για πράγματα που τελικά ήταν ανέφικτα ή ίσως εγώ δεν ήμουν έτοιμος να αντιμετωπίσω. Δεν θέλω να ρίχνω την ευθύνη στους άλλους, προτιμώ να την παίρνω εγώ», είπε στη συνέχεια ο ηθοποιός, διευκρινίζοντας πώς πλέον είναι σε ένα σημείο της ζωής του που η καρδιά του είναι ανοιχτή.

Κι αυτός ο λόγος του περί ευθύνης είναι ένα συμπέρασμα στο οποίο αργά ή γρήγορα φτάνουμε όλοι σε σχέση με την προσωπική μας ζωή.

Η «Θεσσαλονίκη της Αγγλίας»

Ο τρόπος με τον οποίο μίλησε για την ιδιαίτερη πατρίδα της μητέρας του, το Manchester στη «Φωλιά των Κου Κου», μας αποκάλυψε το χιούμορ του. Και κέρδισε λίγη περισσότερη από την αγάπη μας.

Ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης είπε ότι η οικογένειά του, ζει «στη Θεσσαλονίκη της Αγγλίας», δηλαδή το Manchester, κάνοντας τους οικοδεσπότες του, τον Κρατερό Κατσούλη και τη Θεσσαλονικιά Κατερίνα Καραβάτου. Κι εμάς.

Η κατάθλιψη

Οι άνθρωποι που μιλούν δημόσια για την ψυχική υγεία, βρίσκουν πάντα μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά μας. Ανάμεσά τους βρίσκεται και ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης. Μιλώντας στην εκπομπή “Joy” είχε αναφερθεί στην κατάθλιψη που πέρασε αμέσως μετά την απώλεια του καλύτερού του φίλου.

«Μπήκα στο στρατό 120 κιλά και βγήκα 74. Ο στρατός ήταν μια περίεργη εμπειρία. Εκείνη την περίοδο έχασα τον καλύτερό μου φίλο, την καλύτερη σχέση μου -έτσι το είχα τότε στο κεφάλι μου- και όλα αυτά σε συνδυασμό με τη “λειτουργικότητα” του στρατού, με έφεραν σε ένα σημείο που απέρριψα όλα αυτά που έκαναν να τρώω. Γύρισε το μυαλό μου 180 μοίρες, δεν ήμουν καλά», είπε χαρακτηριστικά.

«Έχασα λοιπόν αυτά τα κιλά, από την κατάθλιψη που είχα επειδή δεν μπορούσα να ζήσω τη ζωή μου όπως ήθελα, αλλά και από αυτά που συνέβαιναν στη ζωή μου ενώ ήμουν στο στρατό. Εκεί ξέσπασα στη γυμναστική, γυμναζόμουν πολλές ώρες την ημέρα κι έτσι, σταδιακά, επήλθε η ηρεμία», συμπλήρωσε ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης.

Τα όνειρα και πώς να τα κατακτήσεις

Τα σπουδαιότερα μαθήματα θα τα πάρεις μέσα από φαινομενικά ασήμαντες λεπτομέρειες. Μία τέτοια ήταν όταν ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης, ως καλεσμένος του “The 2Night Show” μίλησε για τη συμμετοχή του Γάλλου ηθοποιού Francois Cluzet στην ταινία «Έτερος Εγώ».

«Σκεφτόμασταν δύο παιδιά γιατί έτσι είμαστε και θα παραμείνουμε με τον Σωτήρη Τσαφούλια, δύο παιδιά, ότι αν μπορείς να ονειρεύεσαι για κάτι, το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να το προσπαθήσεις. Δεν μπορείς να κάνεις κάτι άλλο. Το να καθήσεις σπίτι και να λες “Γιατί δεν μου έρχεται, γιατί δεν μου συμβαίνει;” δεν βγάζει κάπου. Οπότε είπαμε να επικοινωνήσουμε τα θέλω μας και το πολύ πολύ να μας πουν “Δεν γίνεται”», είπε ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης και έκλεισε με μία φράση που μπορεί να σου φαίνεται κλισέ, αλλά έχει αξία. «Όταν θέλεις κάτι πολύ και υπάρχει θετική ενέργεια, τα πράγματα συμβαίνουν», κατέληξε. Κι εμείς καταλήξαμε να τον αγαπάμε λίγο ακόμα.

Στην ίδια εκπομπή μίλησε και για το γεγονός ότι δεν έχει παντρευτεί μέχρι σήμερα.